arkadaşlar motosiklet suçlu olabilir emniyet şeridinden gidiyor ama o yoldan aylarca geçmiş biri olarak emniyet şeridine girmemek imkansız ben ya araba gibi kullanacağım o motoru dur kalklarla gidecek o yol yada emniyet şeridinden kaçıp gideceğim araç ana yolda sağdan tali yol aracın bulunduğu ana yola bağlanıyor ve bu anayoldaki araç tali yola kaçıp iki üc araç öne geçmek istiyor trafik kurallarını iyi bilin lütfen günahını almayın kimsenin
Bana kalırsa motosikletci suçlu.
Otomobil yolun en sağ şeridinden şerit çizgisinin üstünden gidiyor.
Arkasına bakmadı tamam da, kaçımız otomobil kullansa bakardı? Sağ bağlantı boş mu boş?
Babamın sözü geldi aklıma;
Önünü görmeden gaza basma.
Kendimde motorcuyum.
Emniyet şeridinden "gitmek zorunda kalmak" motorlu arkadaşı haklı çıkarmıyor. Keşke motosikletler için ayrı bir yol olsa. Emniyet şeridinden giderken çok ama çok dikkatli olmak lazım. Şahsen istanbulda araba kullanmakta zor, motor kullanmakta.
Birde oturuşla alakalı problemi var, herhalde acemi. Yoksa düşülecek bir kaza değil.
Ducati 1198SP _ RedLove
2-3 araç önünde gitsen ne olur gitmesen ne olur, işine 30 km değil 15 km hızla gıtsen ne olur gitmesen neolur
öncelikle kaza yapan arkadaşa ve bu olaya sabah sabah şahit olan uğurcan kardeşimize geçmiş olsun motosikletleri hiç bir şeritte kimse istemediği için onlarda doğal olarak bende dahi araları kullanıyorum dünyanın her yerinde böyle maalesef eleştiren arkadaşlar ya motor kullanmıyorlar yada alt tarafta ısı izalasyon malzemesi var 250cc 600 cc motorun üstünde hel yazın bi ondakka oturda görelim.
bence kaydın başında 0:15 te kaza, yoldayııım, geliyorum diye BAĞIRMIŞ... :(
kendini SÜPERMAN sanma sendromu hissediliyor. Arkadaş ölümlü değil, zaten kamyon da çarpsa olan kamyona olacak. :(
motorcu arkadaş bence tedbirdiz, yaptığı işin sonuçlarını düşünmeden gidiyor. araba sürücüsü de motorcu arkadaş kadar! sorumlu...
sonuçta bizde bütün kurallara tabiyiz ancak ufaktan esnetiyoruz! değil mi?
Kazayı geçiren ve ona şahit olan arkadaşa geçmiş olsun,
Kritiklere gelelim; Emniyet şeridinde bulunan motosiklet ambulans gelirse kolaylıkla aralara kaçabilir ama araba kaçamaz. Bu yüzden motosikletlinin emnyet şeridinde bulunmasını büyütmemek lazım. Ama arabanında o şeride dalacağını aklından çıkaran bu arkadaş gibi kazayı göze almanız lazım. Sağ şeritten ve hızlı giden motorcu gardaş en az araç sürücüsü kadar suçlu. Giyotinlere dalıp sağ çıktığı için şükretmeli.
Kazayı kayda alan ve sonradan gelen 3. motosikletli arkadaşlara ilgilerinden dolayı teşekkür ederim. İşe 10 dakika geç gidin ama şahit olduğunuz olaylara kayıtsız kalmayın. Hele mağdur bir motorcu varsa 2 metre 20 santimlik baklalı kilidi elime alır malkoçoğlu gibi sallaya sallaya giderim.
Kaza yapan motor sürücüsüne geçmiş olsun diyorum.
İnşallah en büyük kazası bu olur.
Bu arada konu ile alakasız ama artçı kaskını cbr a nasıl bağladınız arkaya?
Ben hep koluma takmak zorunda kalıyorum. Motorlarımızda aynı.
Bana anlatır iseniz büyük dertten kurtulacağım
Arkadasa geçmiş olsun, hata trafik emniyet seridi tartismasina girmeyecegim ama asil hata ekipmansiz binmek, umarım iyi bir ders cikartmistir.En azindan bundan sonrasi icin tecrube olur.
Senin probleme gelecek olursak kardesim. 1.si kaski elde kolda lasl cantasinda omuzda boyunda tasimak tamamen hayatini uzuvlarini riske atmaktir. Hafif bir kaza aninda kolunu ters dondurebilir, boynundaki iple giyotin etkisi yapabilir. Kask tasimak icin ahtapot file kancali fie kask filesi gibi seyler alir yolcu selesine sabitlersin, yada kask icin sirt cantalari var veyahut en rahat cozum topcase aman bir daha elde kolda tasima
Evet bunun çok büyük risk olduğunun farkındayım ama arkadaşı evine bıraktıktan sonra mecburen yanıma almam gerekiyor artçı kaskını. Eldiveni falan montun cebine koyuyorum fakat kaskı mecburen koluma takmak zorunda kalıyorum.
Sırf bu yüzden birçok kez arkadaşlarla buluşmadım artçı kaskı meselesi yüzünden.
Videoda arkaya sabitlenmiş. Merak ettim . Öğrenirsem cidden sevinicem.
Mecnun bir bilseydi motosiklet sevgisini , severmiydi hiç Leyla zillisini ?
otomobil sürücüleri için tasarlanmış o bariyerler motosiklet sürücüleri için rende görevi görüyor
Kaskı bugüne kadar hiç takmadım koluma desem yeridir... arkada artçının tutacak yerlerine takıyorum yedek kaskı... kilidini kapatıyorsun kaskın, o tutacaklardan geçirerek kaskı aşağı doğru sallandırıyosun benim o şekilde 2 kask birden taşımışlığım da var bir sağa bir sola...
Honda CBR 250 R 67.000 Km + Suzuki GSX-R 600 2.000 Km...
www.youtube.com/ugurcanarpac
Arabanın çizgileri ihlal edip şerit değiştirmesini bir yana bırakırsak, motosikletli son derece riskli ve saçma sapan bir sürüş yapıyor. Bu kadar yavaş giden bir trafikte hem yolun en sağından gitmeye çalışacaksın hem de bu kadar hızlı süreceksin. Kusura bakmayın da bunun adı kaza falan değil. Bir kez de alışkanlıklarımızdan veya doğru olduğunu düşündüğünüz sürüş tarzından vazgeçip diğer şeritlerin arasını kullanmaya çalışalım. Isararla en sol şerit ile onun bir yanındakinin arasından gidelim ki, araçlar da motorcuların buradan gitmesine alışsınlar (bkz Fransa). Böyle serseri mayın gibi araçları sıyırarak, korkutarak sürüş yapılırsa ne saygı görürüz ne de ciddiye alınırız.
bu arkadaş haketmiş kusura bakmayın da sağdan sağdan... Araçların sağ aynasını çok nadir kontrol ettiğini söyleye söyleye dilimizde tüy bitti.
A-RAÇ-LAR SAĞ-DAN SAĞLAN MAZZZZZZZZ... Bunu bi akıl edemedi memleketim insanı ya. İzlerken bile araçları nasıl tahrik ediyor. Şimdi düşecek birazdan düşecek ha düştü ha derken. ZAP! diye yerde... Gierken zaten kaza yapacağım birazdan diyor arkadaş.
Kazaların %90 ı insan kaynaklıdır. Bunu unutmayın sağcı arkadaşlarım... IKARUS Sendromuna kapılmayın!
ben de trafikten dolayı çoğunlukla sağdan gidiyorum... malum istanbul trafiğinde motor kullanmayan anlayamaz... ama sağdan giderken her zaman aşırı temkinli ve yavaşımdır...
Adam profesyonel ya' iyi gülümsetti
Arkadaşa da geçmiş olsun.
Sadece kaskla bitmiyor ne yazık ki.
Ama güne kazayla başlayıp az hasarla yırtınca güzel bir şey oluyor.
Bkz:Kendinle münakaşa'etmeye zaman kalıyor ve ben ne yapıyorum diyebiliyorsun.
Abim senin kamera kaska nasıl bağlı ? Onunla alakalı bana müsait olunca mesaj atabilir misin.
Ona benzer bir şey düşünüyorum da.
Görüntü kalitesi yeterli düzeyde...
Dünyada taklit edilemeyen tek şey cesarettir.Doğrusunu bildiğim yalanları dinlemek çok hoşuma gidiyor.http://ulubahtsizhasan.blogspot.com.tr/ dan beni tanıyabilir,neler çektiğimi görebilirsin
ne demek yani profesyonel değil miyim kaska kamerayı şu şekilde bağladım: link
Dünyada taklit edilemeyen tek şey cesarettir.Doğrusunu bildiğim yalanları dinlemek çok hoşuma gidiyor.http://ulubahtsizhasan.blogspot.com.tr/ dan beni tanıyabilir,neler çektiğimi görebilirsin
yok bee işin şakası o... profesyonellik kim biz kim ama orada adamın o sözü etmesinin anlamını çözemedim kameramı da dx.com dan almıştım... sj212 modeli... 32 gb hafıza kartıyla beraber $92'a denk geldi... 720p ve 1080p çekim yapabiliyor, ses kalitesi göründüğü üzere yolda giderken rüzgar dışında bişey duyamıyorsun... ama görüntü kalitesi beni de memnun ediyor... çok yer tutmasın diye 720p çekim yapıyorum ama aslında pek bişey farketmiyor... 720p de 50 fps çekim yaparken 1080p de 30 fps ye düşüyor çekim kalitesi.. dolayısıyla dosya boyutları da çok oynamıyor ama 720p 50 fps daha kaliteli gibi geliyor... bir de resim boyutu 720p de 1920*1080 olduğu için daha kullanışlı... 1080'de boyut değişiyor...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)