yaklaşık 100.000 km araba ve 30.000 civarı motosiklet tecrübem var. trafikten pek çekinmem takip mesafemi korur arkamı kollar rahatça yolumda giderim. en büyük korkum asfalttır. baya şey okumuşturum ama "birşey olmaz"dememek lazımmış.
pazar günü hava yağmurlu mu değilmi belli değil forumdan bi arkadaşla sözleştik ve sabah 9da kalktık şileye gittik. kimi yerde yerler kuru kimi yerde yağmur vardı arkadaş şerit çizgileri çok kayıyo dikkat edelim dedi. bende katılıyorum cinayet sebebi gibisinden aramızda konuştuk.
dönüşte hafif yağmur altında yola çıktık. bi 5 km sonra yağmur kesildi. az ilerde de yol kurumaya başladı. sağ şerit kuru sol şerit ıslak. bende önden gidiyorum. bir viraj var sağa doğru hızım yaklaşık 80. tam o virajda herkes nedense emniyet şeridine girmiş. viraj o tür birşey nedense. bende sağ şeridin sağında iken emniyet şeridinin soluna virajın kavisi ile döneyim dedim. o sırada asfaltın kuru kısmı şerit çizgiside kurumuştur"birşey olmaz" dedim ve o sırada ön teker geçmişti ama arka teker geçerken nasıl bir kaymadır anlamadım arka lastik ön lastiğin yanına geldi.
ben çizgiye dik gidiyordum ama bi anda ön lastik sağa açıldı ama arka lastik aşırı bi hızlanma ile yola 90 derece dik şekline geldik ve devrildik.
motor emniyet şeridine ben sol şeride doğru sürüklendim.
sadece pantolonda koruma olmadığı için diz kapaklarında yanma oluştu. neyseki yuvarlanma imkanım oldu. kaskta ufak bir sürtünme izi. eldivenin karbonfiber kısmında sürtünme izleri. monton kolları felan heryerim iz. botlar sağolsun ayaklar sağlam keşke dizliklerimde olsa idi.
motora gelince sol karenaj, vites pedalı, ayak pegi ve debriyaj maneti iptal şansıma mekanikte birşey görünmüyor. kaporta ile kurtardım sayılır.
sonuç olarak birşey olmaz demicem ve aklıma gelen tehlikelerden sakınıcam kaç defa o çizgilerden kaçtım. 1 kere birşey olmaz dedim ve yerde idim.