Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Yine taksici ve kıl payı kurtulmam

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Honda cbr125
    Öncelikle belirteyim motosikleti mümkün mertebe şeridim de ve çok dikkatli kullanan birisiyimdir.Dün gece saat 4 civarı etilerde ilerlemekteydim.Hızımı hatırlamıyorum ama ortalama ya da ortalamaınn biraz üzeri bi hızdaydım .Yol boş haliyle .Bebekten çıkan yokuşun Etilere kesiştiği yerde normalde gündüz trafik ışıkları olur ilerliyordum yol benim ve de düz gidiyorum.Taksici o yokuştan burnunu uzattı yola çıkmak için ben bunu farkedip korna çalarak kendimi farkettirdim BENİ GÖRMESİNE RAĞMEn yola çıktı korna çaldım yine dedim manevra yapıp arkasından geçeyim bari çünkü benim aksi yönüme dönecekti.Tam yolun ortasına geldi ve anlamadığım bir şekilde durdu o da panik olup korktu sanırım birde.Bilenler bilir yol dardır ve de araç çapraz bir şekilde içinde müşteriyle birlikte yolda durdu ya da durmaya çok yaklaştı .Karar vermek için çok kısa bi sürem var o kısa mesafede motorların durması çok çok zor artı lastiklerim çok iyi değil.önünden yada arkasından manevraylada kurtaracak gibi değildim asıldım iki frene de birden tabi bunlar 3 5 saniyede gerçekleşen şeyler.Kız arkadaşım çığlık atmaya başladı ve taksiye gerçekten 2 cm kala fln zar zor durabildim kaya kaya.Hemen açtım kaskımın önünü aç lan dedim şu camını o.ç çok sinirlendim .Adam aval aval suratıma bakıp bi tepki vermeden döndü yoluna devam etti.Elim ayağım boşalmıştı.Fren yaparken nasıl çarpacağımızı hesaplıyordum çünkü.
    Bu işin motor sürücüsü ,araç sürücüsü yoktur ortada bi can var .Daha fazla saygı duyulması lazım .Şu motorları farkedin artık trafikte ,farketmekle kalmayıp saygı duyun artık yeter.Arabayla çarpsam farım kırılır tamponum düşer ama motorla olunca hayatımızı kaybedebiliriz bunun farkına varsınlar.Motorsikletlerin yollarda en az araç sürücüleri kadar hakkı

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    lawyer_16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax
    geçmiş olsun kardeşim.

sana doğadan bir örnek vereyim: sen eline bir dana butu alıp ormana çıksan, önüne gelen ayı veya kurta bu butu versen ve onun karnını doyursan, ona iyilik yapsan, daha sonra o hayvanın sana saldırmayacağının garantisini verebilir misin? tabi ki hayır. çünkü hayvan her yerde her zaman hayvandır. evcilleşmesi çok zordur.

motorlara saygılı olmayan araç sürücülerine de istediğin kadar ağla, yalvar, yakar, eğitim ver.. hiçbir işe yaramaz. hayvan gelmiş hayvan gider bu yaratıklar. ancak benim tahminimce bir tek şey herkesi motorlara karşı bilinçli hale getirebilir, o da herkesin motor kullanması. bunun için de umarım ki devlet motora çok daha fazla teşvik getirir ve bu sayede trafik sorunu da, benzine harcanan para sorunu da, vakit sorunu da, en önemlisi motor kazaları sorunu da büyük ölçüde azalacaktır.

Geçmiş olsun.Benzer bir olayı yaşamıştım.Sahilde anayolda giderken,sahilden bir otomobilin (10mt mesafe)anayola çıtmakta olduğunu gördüm kornaya bastım fakat trafikte gözükmediğimiz için yola çıktı ve sağa kırmama rağmen kaçamadım çarptım.10-15 tane taksici tanırım direksiyon başına geçtikleri zaman evrim geçiriyorlar... Özellikle taksi,minibüs,otobüs,kamyon bunlara rastladığım zaman daha dikkatli olmaya ve olabildiğince uzağında olmaya çalışıyorum.

OnurTr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    (O)rganize (Ç)ete resmen bu taksiciler.....
    ...Bir acaip Mühendis.....3 aşağı 5 yukarı yok...1 aşağı...2..3..4..5..6 yukarı

kngsze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Apache *11
    Alıntı OnurTr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    (O)rganize (Ç)ete resmen bu taksiciler.....
    Kişi nasıl memleketinden değilde annesinden çıkıyorsa.
    İnsanları da mesleği ile yargılamamak gerektiğini düşünüyorum.
    Bende aşırı derecede müzdaribim fakat babamın mesleği dolayısıyla annesine de laf ettirmem.
    Bende bütün mühendislerden nefret ediyorum ? Dahada ileri gitmek istemem.
    Kusura bakmayın kişisel de algılamayın sadece bu durumla çok karşı karşı kalmaya başladım.
    crxforever bunu beğendi.
    Dünyada taklit edilemeyen tek şey cesarettir.Doğrusunu bildiğim yalanları dinlemek çok hoşuma gidiyor.http://ulubahtsizhasan.blogspot.com.tr/ dan beni tanıyabilir,neler çektiğimi görebilirsin

Motosikleti
    Honda cbr125
    Evet bugün kurtulamadım hemen hemen aynı olayda yine yol benim olmasına rağmen bakmadan yola dalan bir araca çarptım Osmanbeyden Taksime varmaya yakın.Olacağı varmış demek ki iki gece arka arkaya birbirine çok benzeyen olaylar.Motorda ve bende ufak tefek sıyrıklar var.Ben artık allah ıslah etsin diyorum motorları hiçe sayan bu canavarları

abeciMotoru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cb125E-SymWolf-Inazuma-XJ6 F
    geçmiş olsun dostum malesef sopalık adam çok.
    Motosikletimin üstü açık..
    https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber

DoLPHiN2306 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr250r-R6-ktmrc200-ktmduke390
    Bi taksici kardeşim sayesinde stoppie yi öğrendim üzerimde hakkı çok arkadaşın

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    geçmiş olsun. sen kullanma bence kardeşim sat motoru aileni ve bizleri de üzme. yetenek ve tecrübe ister bu iş

Motosikleti
    Derbi ETX
    geçmiş olsun, göre göre çıkmaları yok mu birde max. 5-10 saniye bekliyecen mübarek o kadar zaman da durabilecek mi gelen motosikletli kafa yok kafa

Motork08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Enmaaahss
    Dikkat ettim okuduklarımdan duyduklarimdan genelde gece oluyor tehlikeli kazalar :S

Motosikleti
    Yamaha YZF R125
    Sana da tüm forum adına kocaman bir alkış(!).

forzaBJK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 690 Enduro/SMC R
    geçmiş olsun!

kaza olması için en az iki olumsuz unsur olması gerekir, örnek verelim senin geçirdiğin kaza ile.

A. kazanın gereçekleşmesinde rol alan olumsuz unsurlar:
    1. olması gerektiğinden fazla hız; çünkü: ortalık rakanlık - görüş mesafemiz kısıtlı, mesafeleri/hızı doğru saptamakta zorluklar, geç saatten dolayı konsantrasyon sorunları
    2. dikkatsiz bir otomobil sürücüsü

sonuç: kaza..

birinci örnekte kendi hatamızdan dolayı kazaya sebebiyet verdiğimiz açık bir şekilde görebiliyoruz, dikkatsiz otomobil sürücüsü etkenine müdahale edemiyoruz, sadece kendimizle alakalı etkenlere müdahale edebiliriz, bu da hızımızı ayarlamamız gerektiğini gösteriyor. neye göre ayarlamak gerekir yukarki örnekte - olası bir engel önünde durabilecek bir şekilde..

B. kazanın gerçekleşmesinde bizden kaynaklı rol alan bir olumsuz unsuru, olumlu ile değiştirelim:
    1. güvenli olması için gereken hız;
      taksiyi farkettiğimizde - amk bu hibna şimdi yola mola çıkar tedbirli olalım moruk - şeklinde kendimizle konuşup, hızımızı ayarlayıp, kendimizi her an fren yapyp durmaya hazırlamak ve o ihtimalın gerçekleştiğinde sorunsuz şekilde zınk diye durabileceğimiz hızala seyr etmek..
    2. dikkatsiz bir otomobil sürücüsü

sonuç: allahın yardımıyla kazasız belasız, kız arkadaşı krizi yaşamadan, sürücü ile olayı ders babında tarışıp, iyi bir his ile yola devam etmek.. en önemlisi HAYATTA KALDIĞIMIZA şükretmek..

tekrar geçmiş olsun dostum!

Sadık1453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı cnrtsc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şu motorları farkedin artık trafikte ,farketmekle kalmayıp saygı duyun artık yeter.Arabayla çarpsam farım kırılır tamponum düşer ama motorla olunca hayatımızı kaybedebiliriz bunun farkına varsınlar.Motorsikletlerin yollarda en az araç sürücüleri kadar hakkı

Güzel kardeşim öncelikle geçmiş olsun.

Ancak sizler (bizler) de şunu fark edelim artık görünmeyeceğizzzzz....... Ne yaparsak yapalım görünmeyeceğiz. Bu nedenle bunu bilerek kullanacağız kendi hayatımızı kendimiz korumakla yükümlüyüz. Bu yaradılış gereği böyle ve istedikleri kadar eğitilsinler insanlarda bu algının oluşması çok zorrrrrr kafamıza yazalım artık ve biz bir adım öne geçelim biz fark edelim.

Bahsettiğin yolu biliyordum. Nedenlerle niçinlerle uğraşmadan direk söylüyorum.

Aracı gördün ve yazdıklarında da anlıyorum ki ilk gördüğünde ve tersliği hissettiğinde durma şansın daha fazla iken sen buna rağmen durmak yerine daha az güvenli olanı seçtin. Ayrıca artçılı kullanımlarda fren mesafesi bilindiği üzere artar. Bütün bunlara rağmen hala fren yapmamış ve riski azaltmamış olman kusura bakma ama bana göre belayı çağırmışsın. Maksadım seni suçlamak değil yanlış anlama, trafik kurallarına göre karşı taraf 8/8 suçlu bile olsa kazada olan sana bana bizlere oluyor. Yeşil ışık bile yanıyor olsa geçmeden bakmak lazım.

Bu nedenledir ki güvenli sürüş diye bas bas bağırıyoruz. Artık benden nefret eder hale geldiniz yazılarım nedeni ile ama sizlerin kaza haberlerini okumak duymak istemiyorum lütfen biraz daha dikkat.

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

raven71 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda xl 200
    Alıntı cnrtsc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle belirteyim motosikleti mümkün mertebe şeridim de ve çok dikkatli kullanan birisiyimdir.Dün gece saat 4 civarı etilerde ilerlemekteydim.Hızımı hatırlamıyorum ama ortalama ya da ortalamaınn biraz üzeri bi hızdaydım .Yol boş haliyle .Bebekten çıkan yokuşun Etilere kesiştiği yerde normalde gündüz trafik ışıkları olur ilerliyordum yol benim ve de düz gidiyorum.Taksici o yokuştan burnunu uzattı yola çıkmak için ben bunu farkedip korna çalarak kendimi farkettirdim BENİ GÖRMESİNE RAĞMEn yola çıktı korna çaldım yine dedim manevra yapıp arkasından geçeyim bari çünkü benim aksi yönüme dönecekti.Tam yolun ortasına geldi ve anlamadığım bir şekilde durdu o da panik olup korktu sanırım birde.Bilenler bilir yol dardır ve de araç çapraz bir şekilde içinde müşteriyle birlikte yolda durdu ya da durmaya çok yaklaştı .Karar vermek için çok kısa bi sürem var o kısa mesafede motorların durması çok çok zor artı lastiklerim çok iyi değil.önünden yada arkasından manevraylada kurtaracak gibi değildim asıldım iki frene de birden tabi bunlar 3 5 saniyede gerçekleşen şeyler.Kız arkadaşım çığlık atmaya başladı ve taksiye gerçekten 2 cm kala fln zar zor durabildim kaya kaya.Hemen açtım kaskımın önünü aç lan dedim şu camını o.ç çok sinirlendim .Adam aval aval suratıma bakıp bi tepki vermeden döndü yoluna devam etti.Elim ayağım boşalmıştı.Fren yaparken nasıl çarpacağımızı hesaplıyordum çünkü.
    Bu işin motor sürücüsü ,araç sürücüsü yoktur ortada bi can var .Daha fazla saygı duyulması lazım .Şu motorları farkedin artık trafikte ,farketmekle kalmayıp saygı duyun artık yeter.Arabayla çarpsam farım kırılır tamponum düşer ama motorla olunca hayatımızı kaybedebiliriz bunun farkına varsınlar.Motorsikletlerin yollarda en az araç sürücüleri kadar hakkı
    iki teker kültürü ve trafik eğitimi ilkokul düzeyinden başlamadığı sürece şuursuzca araç kullanımının önüne geçilemez.
    anlayana sivrisinek saz anlamayana sazı sokmasan da olur (imza istek üzerine değiştirilmiştir).

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)