İlk günden yere kapaklandım
Reklamlar
-
Hayırlara vesile bir kaza olmuş. Geçmiş olsun demeyeceğim , iyiki olmuş diyeceğim ilk kez.
Daha ilk günden şunları öğrenmiş oldun
* Yağmurda motor kayar
* Ön tekeri kilitleyince düşersin
* Kask hayat kurtarır
* Diğer korumalar yaralanmanı önler.
* Hayat güzeldir
Reklamlar
-
nisanci93 adlı üyeden alıntı
..Siz siz olun kaygan zeminde hiçbir şekilde ön fren yapmayın.
Tamam, direk öndeki kamyona patlayalım biz.
İyi tecrübe olmuş gerçekten. Geçmiş olsun
-
Öncelikle geçmiş olsun küçük kazalar genellikle tecrube olur zaten . Benim başima da gelmişti geçen sene yağmur yağarken arazideydim ve önün hakimiyetini kaybedip düşmüştüm tabi koruma demiri takılmadığı için de motorun altında kalmiştım 140 kg işin kötüsü kaskım yoktu gittim bi kask aldım korumalarımı tamamladım o gün bu gündür kasksız korumasız yola çıkmam tekrar geçmiş olsun
-
nisanci93 adlı üyeden alıntı
Ardından bir motosiklet mağazasına giderek kaliteli bir kask , eldiven ve dizlik aldım. Korumalı çeketim zaten vardı. Siz siz olun kaygan zeminde hiçbir şekilde ön fren yapmayın.
Cümlenin ilk kısmı güzel en azından tecrübe edip akıllanılmış. Daha önce böyle olmalıydı.
İkinci kısmı yanlış (Siz siz olun kaygan zeminde hiçbir şekilde ön fren yapmayın.)
Siz siz olun motorunuzu tanıyın, limitlerinizi bilin. Ön frenin limiti ne kadar arka frenin limiti ne kadar. Nereden sonra ıslka-kuru zeminde kayar nereye kadar zorlayabilirim. Bunları elinize her fırsat geçtiğinde, yani her sürüşünüzde çalışın deneyin kiiii başınıza gelmeden bazı felaketleri engelleyebilesiniz.
"KAZASIZ SÜRÜŞLER"
GÖZÜ PEK MOTORCULAR VARDIR, BİRDE YAŞLI MOTORCULAR...
HEM GÖZÜ PEK HEMDE YAŞLI MOTORCU YOKTUR...
-
Şunu okumanı hatta altını çize çize ders çalışır gibi çalışmanı tavsiye ederim.
Motosiklet-surus-teknikleri.pdf
-
yavaş yavaş öğreneceğiz. zamanla motorumun ve kendi limitlerini öğreneceğimi düşünüyorum yorumlarınız için teşekkürler
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)