Geçen çarşamba günü 8 yıllık motorsiklet kullanım hayatımdaki ilk kazamı yaptım.
Şehir içinde annesi ile kaldırımda yürüyen 10-12 yaşlarında bir kız çocuğu bir anda kaldırımdan önüme fırladı ve vurmak zorunda kaldım. Şükür ki 30-40 km. arasında bir hızla gidiyordum ve durduğum gibi çocuğa vurmam bir oldu. Motor dahi devrilmedi, zınk diye durdum. Çocuğu yerden kaldırdık, en ufak bir çizik bile yoktu. Çocuk şoka girdi ve dakikalarca ağladı, tam susturduk annesinin fırçasıyla yeniden başladı ağlamaya. Olay yerinde sivil polis vardı ve bana sağa çekmemi söyledi ve dakikalar içinde 2 yunus 2 şahin ve 3 ekip arabası çöktü başıma =)
Ambulans çağrıldı, doktor muayene etti ve "emin misiniz bu çocuğa motor çarptığına" dedi, o derece iyiydi durumu.
Kadın, hatanın çocuğunda ve kendisinde olduğunu kabullendi ve benden şikayetçi olmadı, helalleşip olay yerinden ayrıldık.
Her zaman dikkatli süren biriyim ama çocukların olduğu yerde biraz daha dikkatli ve düşük hızlarda sürüş yapmak gerektiğini düşünüyorum.