Erzincan / Üzümlüde motosiklet kazası. 2 gün önce olan Kazada motosikleti kullananda artçısıda hayatlarını kaybettiler, herhangi bir korumalık yoktu üzerilerinde ve kask dahi yoktu. Kaza gerçekten çok ilginç polis ve vatandaşlar ne olduğunu anlayamadılar.. 2 TANE YİĞİDİMİZİ KAYBETTİK..
Motosiklet sanırım kawasaki ninja 250. Video alıntıdır...
Motosiklet kawasaki zx9r. Bu kadar basit bir kazada hayatlarını kaybetmiş olmaları gerçekten çok üzücü. wiwi marka kaskları olsa bile burunları kanamadan kurtulabilirlerdi yani. O derece basit gibi görünen bir kaza. Neredeyse durmuş olan motosikletten kafa üstü düşmüşler. Çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin
Şu kaskları 200 metre öteye gidecekseniz bile takınız ve bağlayınız lütfen.
Allah rahmet eylesin. Çok küçük bir kaza aslında. ölümle sonuçlanması ilginç, başlarını yere vurduklarından olabilir. Ayrıca sanırım vites küçültürken arka tekeri kitliyor ve kaymaya başlıyor gibi geldi bana. Yoksa frende kaymaya başlayınca sürücü freni bırakır ve kaymayı önleyebilirdi. Tabi ne olduğunu buradan anlamak çok zor. Gerçekten pisi pisine ölüm olmuş. Çok üzüldüm.
Motor kilitlemiş , şanzıman sorunu olmuş ta olabilir.
Yıllar önce başıma mz 301 de gelmişti 200 mt kadar kayarak gitmek zorunda kaldım. O durumda aklıma ön frene basıp durmak ta gelmedi. Kendi kendine durmasını bekledim.
Şanzımanda 3. vites dişlisi kırılıp içeriyi karıştırmıştı.
Benim aklıma böyle bir teknik sorun geliyor.
O hızda çok değil 20 liralık kask bile olsa şimdi ölen arkadaş hayattaydı... Birde motorun neden o kadar metre fren yaptığı hala meçhul? durumu çözebilen çıkacakmı acaba
allah rahmet eylesin çok yazıkya yaz geliyo motorlar çıkmaya başladı,ve bana bişe olmaz deyipte ekipmansız çıkmayın yollara ,ekmek almaya giderken bile takarım ben kaskımı, çünki kendimi seviyorum,bende Erzincanlıyım.
BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
acayüp adlı üyeden alıntı
Allah geride kalanlara sabır verisin.
Motor kilitlemiş , şanzıman sorunu olmuş ta olabilir.
Yıllar önce başıma mz 301 de gelmişti 200 mt kadar kayarak gitmek zorunda kaldım. O durumda aklıma ön frene basıp durmak ta gelmedi. Kendi kendine durmasını bekledim.
Şanzımanda 3. vites dişlisi kırılıp içeriyi karıştırmıştı.
Benim aklıma böyle bit teknik sorun geliyor.
allah rahmet eylesin çok yazıkya yaz geliyo motorlar çıkmaya başladı,ve bana bişe olmaz deyipte ekipmansız çıkmayın yollara ,ekmek almaya giderken bile takarım ben kaskımı, çünki kendimi seviyorum,bende Erzincanlıyım.
Bence çok hızlı gidiyor, ilerideki virajı o hızla alamayacağını düşünüyor ve virajın ıslak olduğunu görüp yavaşlamaya çalışıyor. Ama kontrolsüz fren ile arka tekeri kitliyor. Bundan sonra zaten adrenalin yükseliyor frenden eli ayağı çekmeyi düşünebileceğini zannetmiyorum zaten. Neticesinde düşüyor.
allah rahmet eylesin.. kimi nerde nezaman nasıl yakalayacağı belli olmuyor.. ama sanki birazda belli olabiliyor gibi.. hani tedbirini al, taktirini allaha bırak gibi..
- belli ki hava soğuk, dereceler sıfıra yakın
- zeminde ıslaklıklar var
- asfalt kalitesi bildiğimiz üzere yetersiz
- lasikler kışlık ve soğuk zemine uygun değil
- koruma ekipmanı yok
sanırım kazaya sebebiyet vermemesi için çok fazla olumsuz etken bir arada..
unutmayalım tek başına olumsuz etken kazaya neden olmaz..
- bi baktım karşımda manda var, çarptım..
+ manda? bir anda? uçarak mı çıktı karşına? yoksa sen mi görüş mesafene uygun olmayan şekilde uçarak seyir halindeydin?
ne yaptı? iki olumsuz etken:
1. yolda manda var
2. görüş mesafene uygunsuz seyir hızı
Adam Kafaya Basıyo Jöleyi. Aman herkes benı tanısın. Kask Kolda. Kimisinin Kask Arkada Filede filan. Sonra Bu kadar basit gözüken kazada Vefat Olayı.. Yazık olmus yazık.. Allah ailesine ve yakınlarına sabır versin.