Bayan sürücü dikkatsizliği sonucu ilk kazam
Reklamlar
-
Herkese merhaba;
Dün maalesef ilk kazamı yaptım.
Crf 250 l motosikletimle kavsaktan cıkıp gidiş ve geliş iki yön olan yola girdim.10 m gitmemiştim ki birden sağ ön tarafımda istikamet eden opel corsa araç yolun karşı tarafında olan bp benzin istasyonuna girmek için aniden önüme kırdı.Tamda 2.vitesten 3 e falan atıyordum hızlanma anımda yine max hızım 40 falandı sanırım.
Kaza çok hızlı oldu ama arabanın önümde olmadığını kesinlikle biliyorum.Sağ tarafta bir cep vardı.Ordan aniden çıkmış olabilir.
Araba birden önüme kırınca kornaya basılı tutup sola doğru kaçış manevrası yaptım çarpmamak için.Anlık bir refleks diyelim. sanıyorum kafamda kornayı duyunca frene basar bende çarpmadan ön tarafından geçerim diye düşündüm.Tabi hanımefendi durmadı...Sağına soluna baktığını bile düşünmüyorum o kadar ani kırdı ki...Yolu kapattı resmen.
Neyse sonra fren arka fren debriyaj sıkarak durmaya çalıştım ama zaten herşey 2 saniyede falan oldu.Aracın sol ön lastik ön tampon ve sol çamurluk olduğu bölüme diyelim;patlattım.Kaportanın hemen üzerinden uçup motosikletle bi 6 metre falan sürüklendim.
Koruma ekipmanı olarak her zaman kullandığım bellik kask ve azda olsa içinde koruyucu malzeme olan ceketim vardı.
sağ kalçam üzerine düştüm.Dirseğim sürttü ve kafamı çok sert bir biçimde betona çarptım.Kask olmasaydı beyin travması falan geçirebilirdim sanırım.Şuan boyun kaslarım ağrıyor.Siz siz olun arkadaşlar;kesinlikle KALİTELİ bir KASK ı lütfen başınızdan hiç çıkarmayın.
Olayın şokuyla kalktım bp ye doğru yürüdüm elime koluma bacağıma baktım.Şükür birşey olmadı.
Sonra hanımefendi arabayla yanaştı eli ayağı titriyor tabi.Birşeyiniz varmı vs...azda olsa nasıl böyle bir manevra yapabiliyorsunuz falan dedim biraz tartıştık.Önemli bilgi:
Kaza sonrası kesinlikle motosikletinize dokunmayın.Bırakın öyle kalsın.Ben hata yapıp motosikleti yolun ortasından çektim.benzin akıttı çünkü.Bp nin kamerası vardır diye zaten kaydetmiştir diye yaptım bunu.Ama tabiki orayı gören kamera yokmuş!
Polisi aradık.Motosikletli bir memur geldi.Biliyorum burdan Çeşme'den hatta muhabbettim bile var.
Olayı anlattım.Forumlardan da kaza haberlerini okuya okuya az çok öğrenmiştim.Yaralannmalı adli tıp raporunun ne kadar önemli olduğunu.Ambulans geldi hastaneye gittik vs vs.Raporlarımı aldım sonra hanımefendi geldi.onada baktılar vs.
Hastaneye gitmeden olayı polis memuruna anlattım.Şeridin yarım metre sağından gittiğimi,önümün boş olduğunu,arabaya kullanan şahsın önüme doğru ani direksiyon kırdığını ;çarpmamak için kornayla beraber manevra yaptığımı sonra frenlere asıldığımı ama yine çarpıştığımızı anlattım.Motosiklet li ya,zaten araca nerden nasıl vurmuşum nereye sürüklenmişim belli kusur bulamaz bende dedim ve hastaneye gittim.
Hanımefendi de tam tersini söylemiş.Sinyal verdiğini?arkasını kontrol ettiğini boş olduğunu(kontrol etti beni görmedi?)vs.
Çok uzatmayayım.
Polis memuru bir kaza tespit tutanağı oluşturdu ve her ikimizi de kusurlu göstermiş.:
bana 56/1 c
ona 53/1B
56/1-c Yakın takip mesafesi cezası...İnanılmaz birşey.Demek istiyor ki araç benim önümdeydi,ben mesafemi korumadım ve sola dönüş yaptığı sırada mesafemi korumadığım için çarptım.Ama böyle bir şey yok!Hanımefendi yolun sağından birden bire sola BP ye girmek için karşı şeride doğru manevra yaptı....Yolu kapattı.Düşünün normal ilerliyorsunuz ve birden biri sağ taraftan önünüze kesiyor arabayı...Bana olan buydu.Önümde değildi.
Trafik Cezası Madde 53/1-b
Sola dönüş kurallarına riayet etmemek. Bunu doğru vermiş.Hanımefendinin şeridin hemen yanında durup,sinyalini verip kontrollü bir şekilde bp ye girmesi gerekiyordu.
Velhasıl arkadaşlar.Polise de güven olmuyor.Hatam olmadığı halde hatalı gösterildim.Bu yüzden Trafik sigortası masrafın yüze 50 sini karşılayacak sadece.Kusurum yokken,kusurlu olduğumu beyan eden Polis Memuru hakkında da savcılığa şikayette bulunacağım.Hani bir şey olsaydı bana,boynum falan kırılsaydı,belki ceza bile almayacaktı.
10 tane kamera var bir tanesi o açıdan görmüyor ve ben ispatlayamayacağım.Mahkemeye başvurup,yeniden tespit edilmesine uğraşacağım.Çünkü aracın takip mesafesinde olsam,hani araç önümde olsa aracın arkasına çarpmam gerekir.Araca nerden çarptığım belli.Hukuka inanmıyorum bu ülkede pek ama,napalım;denemeden bilemem.
Bir kozum var.Tutanağa çizdiği resim ile bana kestiği kusur birbiriyle uyuşmuyor.Birde sol çamurluk yazacağına sağ çamurluk yazmış.Belki buradan avukatım yoluyla bir şeyler çıkarabilirim.
2003 ten beri trafikteyim.6.000 km motosiklet maceram var.İlk kazam bu.Benzer bir şey yaşayıp ta yol gösteren olursa da sevinirim.
Kazasız belasız sürüşler.dikkat!
Reklamlar
-
memur haklı ama, nerden bilecek senin anlattığın gibi olduğunu, tamam sen öyle diyorsun ama kadında öyle diyor, yani kamerada yok, eğer çizilen resim gibi ise, kadın da haklı olabilir, kusur payıda normal olur, maalesef motor kamerası felan olsaydı çok daha iyi olurdu ama pek ıspat edeceğin bişey yok, biz sana inansakta durum ikinizinde lehine. canlı bir şahit bari olaydı. çok geçmiş olsun kardeşim, kazasız belasız sürüşler.
-
Ne diyim bu trafik memurlarına bilmiyorum ki. yaptığım kazada beni de asli kusurlu olarak göstermişlerdi. olay yerini gören cafenin güvenlik kamera görüntülerini aldım ve dosyaya eklettim. bir talep yaparak bilirkişi incelemesi istedim. trafik bilirkişisi %100 karşı tarafı kusurlu buldu. karşı tarak taksirle yaralamadan 3 ay hapis ve 200 TL para cezası aldı. hapis cezası ertelendi. bence yine de ceza miktarı çok düşük.
-
Geçmiş olsun kardeşim,bitanede adam gibi çıkıp demez ben hatalıydım memur bey.Ispat yoksa işin zor,etraftan kazayı gören var mı yok mu diye sorsaydın.Varsada ifade vermeyi kabul eder mi ? oda ayrı bir sorun..Kazasız sürüşler dilerim..
-
-
Çok geçmiş olsun,ne yazık ki bayanlarda sinyal vermek filan yok,her an dikkat etmek gerekiyor,sizde birşey olmaması sevindirici,hakkınızı hukuk yoluyla arayın inşallah bir daha tekrarlanmaz bu olaylar
-
-
Geçmiş olsun.En büyük teselli size bir şey olmaması.Başınıza gelen motosikletliler olarak en sık karşılaştığımız kazalardan fren yapıp yol vermeye kalksanız arkanızdaki aracın bile size çarpması mümkün İstanbul trafiğinde.Vaktiniz ve naktiniz müsaitse olayın peşini bırakmayınız.
-
Arkadasim büyük gecmis olsun. Cok şükür sana bir sey olmamiş.
-
Geçmiş olsun, o nasıl motosikletli polismiş öyle! Aracın hasar aldığı noktasına hiç mi bakmamış, neredeyse 90 dereceyle çarpmışsın. Polis ile iletişime geçtiniz mi acaba? Güzel bir dille hata yaptığını; kendisinin de motor kullandığını ve düzenlediği tutanaktaki gibi bir kaza olsaydı araçta ufak tefek hasarlar olması gerektiğini söylesen? Biliyoruz polis olan bir adamın IQ'sundan çok birşey beklemeye gerek yok, ama böyle de yapılmaz ki!
Babadan oğula nesil zaten bunlar. Geçen sene yaptığım kazada sağda solda dolaşıyordum polisin yanında, olayın fotoğraflarını çekiyordum falan. Ambulans geldi, motosiklet çekildi, şikayetçi olundu ve bir iki gün sonra farkettik ki tutanağı düzenleyen polis öldüğümü yazmış. Tutanak mahkemeye intikal ettiği için kıro baya yusuflamıştı. Umudunu kaybetme, uğraş bu işlerle. Hatta kadınla bile konuşabilirsin, sigortası zaten karşılayacak iki dakika dürüst olsun.
-
Hocam cok gecmis olsun öncelikle..
Kaskınızın ve belliğininin markası ve modeli nedir acaba?
-
Arkadaşım çok geçmiş olsun. Bu tür kazalarda sadece beyana dayalı oldu mu malesef açıkça suç göremezse her iki tarafada ceza kesiyor. Seneler önce kırmızı ışıkta geçen bir arkadaş bana çarpmıştı, kazadan sonra özür diledi benden babası gelince 180 derece dönmüştü poliste her ikimizi kusurlu bulmuştu. Ancak yinede aracında ve sende önemli bir hasar olmaması sevindirici yön. Tekrar çok geçmiş olsun
-
Geçmiş olsun ucuz atlatmışsın lakin Takip mesafesi falan geçti konuda ama araba zaten park halinde olup petrole girmek için birden manevra yapmadımı? zaten yandan çarpsan dikiz aynasını falan koparırdın,baksana burda ön tarafa direk çarpmışsın,bu da demek oluyor ki bu kadın U dönüşü gibi birşey yapmış kontrolsüz. kamera kayıtları yokmu hiç çevrede
-
hatalısın manyak bir psikonun dönme ihtimalni hesaplamalıydın . dikkatini daha çok vermelisin trafiğe, ani kaçış manvralarına çalışmalısın , yolu gördüğün kadar gaz vermeli duramayacağın ani kaçamayacağın sollamalardan kaçınmalısın, kornayı duymamıştır emin ol o sırada en çok sevdiği şarkı çalıyor ayanafan rukunu tazeliyor topuklu ayakkabısıyla gaz fermeye çalışıyor çoçuğuyla yada cep telefonuyla konuşuyor , zaten aylık hasta başı ağrıyor SUÇLUSUN İŞTE geçmiş olsun
şans kesenden bir altını tecrübe kesene koydun
-
-
@ceyceypad
Öyle, motosikletle kaza yapıyorsan suçlusun . Şaka değil bu, ciddiyim. Gidin metal kafes içinde sürün, iki teker üstünde açıkta sürmeyi göze alıyorsak tüm sorumlusu biziz. Bu bakış açısı fark yaratıyor.
Geçmiş olsun.
-
ACerbis active kask bellik bade diye bir marka ucuz ama böbrek ve beli koruyor
-
-
göz yaşı döktüyse kesin haklıdır
-
Kazanın bir sebebi de cross lastiklerle asfaltta sürmenizde olabilir mi acaba?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)