Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kaza yaptım ve sonuçları.. Bilgilenin lütfen.

REKLAM ALANI

merhaba Arkdaşlar herkese.

bu yazacaklarım bilgilendimre içindir. bizzat başıma gelenler..
    2012 tarihinde motokuryelik yaparken bir kaza geçirdim ve ayağım kırıldı ( şuan çok şükür iyiyim ) 2 ameliyat geçirdim vidalar ve plakalar takıldı ve çok sancılı çok zor günler geçirdim. maddi ve manevi olarak. insan düşünce neyin ne olduğunu çok iyi anlıyor. bazen kaza yaptığıma çok iyi oldu bile diyorum insanları tanımak adına!

kaza anında tüm suç karşı araçta ve altına aldı beni.
    tutanaklarda tüm suç karşı tarafda.
    karşı taraf bir kere olsun bile arayıp sormadı ( bu piskolejik , bişe ister korkusu adına ) siz siz olun sakın aramamazlık yapmayın..
    sadece bir defa geçmiş olsuna geldi kolanya alıp ve ben senden şikayetciyim ( uzlaşmaya açığım polis ifademde verdim )ne olur ne olmaz dedim. zaten hemen kaçtı yanımdan...
    --
    polisin vereceği kaza raporunun islak imzalı olanı mutlaka saklayın..
    hastane işlerinde hastaneye kaza tutanağını verin ve tüm masrafları o kişinin sigortasından yaptırın..( ilerleyen tüm kontroller dahil )
    Mutlaka hastaneye raporunuza iş kazası yazdırın yazmazlar ise.. ( polis sana şunu anlatır sen trafikte kaza geçirdiğin için. bu iş kazsı değil trafik kazası diye..)
    Ama mutlaka şirketinize mail attırın "iş kazası" geçirdiğinize dair ssk mail atsınlar. orada durumunuz anlatın ve iş kazası olarak rapor parası ödemesi yapsınlar. ( raporda iş kazası yazmasa normal ödeme yaparlar )

ben şahısdan sikayetci ve uzlaşmayada hazır dedim ucunu açık bıraktım. başta ve gün geldi ben iyleştim telefonuma devlet bana sms attı uzlaşmacı şu. şahıs sizinle görüşücek vs. diye..
    uzlaşmacı evime geldi konuştuk herşeyi anlattı ve ben maddi olarak çok ufak bir rakam istedim ve uzlaştırmacı çok fazla bana şaşırdı. ve anlattım dünyanın parasını versen bana fayda yok adamda insanlık yok para gelse ne yazar dedim.. ve kamu davası ve ben dava açmıcağıma dair tutanağa imza attım ve savcılığa gitti konu kapandı.. Adli olarak..
    ben kaza geçirdiğim de Allah razı olsun biladerimden benim tüm işlerimle ilgilendi.. benim polis raporunu almaya gidince abime polis bir kartvizit vermiş burayı arayın danışın vs.
    Abim geldi ve adamlar sigorta işleri ile ilgileniyor vs. dedi.
    adamları aradı ve adam uçarak eve geldi...
    sonrasında benim adıma sigorta şirketleri ile yazışmlarımı vs. yaptı adamlar ve ben ayağımla ilgili rapor aldım ve bu rapora istinanen sigorta şirketinden para aldım..

kaza sürecinde fz6 fazerimi sattım. kredi ile almıştım ve fz6 nın borcunu kapattım ve motorsuz kaldığım için çok üzülmüştüm..

devlet bana ssk dan rapor parası olarak neredeyse bir fz6 parası verdi.
    sigorta şirketinden bir sıfır v-strom dl650 parası aldım...
    şimdi lütfen kaza yaptıktan sonra mutlaka sigorta şirketlerinin peşine düşün Abime polis kartvizit vermese haberimiz olmayacak..
    Allah herkesi kazadan beladan korusun..
    biraz dağınık ve uzun oldu.
    teşekkürler.
    maxi97 bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    D e m i r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    geçmiş olsun, paylaştığın için teşekkür ederiz. Kazasız, belasız sürüşler inşallah

Ahmet Abi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Subaru Xv
    Geçmiş olsun.

maxi97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '12 SYM GTS 250i '10 YBR125City, '10 Mondial 150ZC
    iyiyseniz bundan iyisi yok. geçmiş olsun.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)