Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Otobüs arkadan çarptı resimli

REKLAM ALANI
    [Turan] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Otobüs şoförü nasıl becermiş bu işi onu anlamadım

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Afrika..
    Alıntı kefeeee adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sanıyorum bu otobüsler yayalara çarpma olasılığı yüksek olduğu için darbe soğurabilecek şekilde yapılıyor,

Bu yüzden bu kadar hasar almış olmalı.
    Alakası yok.
    Bak bu motoru ben eskiden 2. motor olarak kullaniyordum,

Ford Transit arkadan çarptıgında benim sadece topcase'm kırılıp, arka çamurlugum hasar görmüştü.

Markatizanlık yapmak gibi olmasin ama, Hondanın sağlamlik konusunda çok iyi oldugunu düşünüyorum.
    Tabi birde çarpma noktası/şiddeti gibi etkenlerde var.

Bu arada,
    Arkadaşıma geçmiş olsun diliyorum.

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Geçmiş olsun , bu şekilde kaza sonucu boynu kırılarak ölenler çok. İyi size birşey olmamış.

leons - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ZX10R 2015
    Alıntı SinanAksu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Alakası yok.

Ford Transit arkadan çarptıgında benim sadece topcase'm kırılıp, arka çamurlugum hasar görmüştü.

Markatizanlık yapmak gibi olmasin ama, Hondanın sağlamlik konusunda çok iyi oldugunu düşünüyorum.

http://imagizer.imageshack.us/v2/640...0/707/fy7y.jpg
    http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/27/8itc.jpg

Bu arada,
    Gösterdiğin olay benim başıma mondi kt 125 ile geldi sadece sele cizildi 25 le vurmuştu

onr ayaztuna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha
    Allah korusun sukur sana bisey olmamıs

CrosseR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Çok geçmiş olsun..

Otobüsün okadar hasar alıp motosikletin çok az hasarla kurtarmasının sebebi arkaya boynuz gibi uzanan yolcu tutamakları,bütün darbe orada yoğunlaşmış gibi..

ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    aslında motorun arkasına hem çanta demiri işi görücek hemde bu tür durumlarda motor koruyacak demir yaptırmak lazım.. çoğu motorda var zaten..

geçmiş olsun ..

altınkartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Çok simetrik çarpmış hıyar. Adam işini biliyor.

Volkan Serezli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R

Açıp şaseye bakmak lazım çünkü cbr ın arkasında çok ince malzame kullanmışlar yamuşma olabilir

Alıntı SinanAksu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Alakası yok.

http://imagizer.imageshack.us/v2/640...0/707/fy7y.jpg
    http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/27/8itc.jpg

Bu arada,
    Transit Motosiklete Çarpmamıski,Çanta Demirine Girmiş

Motosikleti
    Afrika..
    Alıntı MetinK. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Transit Motosiklete Çarpmamıski,Çanta Demirine Girmiş
    İlk bakışta öyle görünüyor.
    Arka çamurluğa bakarsaniz daha iyi anlarsiniz.
    MetinK. bunu beğendi.

Alakası var.Size çarpan araç da yeni nesil bir araç,özellikle son 10-15 yılda yaya güvenliği mevzusuna ciddi anlamda çalışıyor firmalar.Yeni araçların çoğunda tamponlar son derece esnek,çamurluklar plastik.Aynalar bile eskiye göre daha yumuşak malzemelerden yapılıyor.
    Tabi motosiklet şasileri de eskiye göre daha hafif,hafif olmasına göre daha dayanıklı.Alınan darbenin yeri çok önemli,fakat arkadan çarpan araçtaki malzemenin alakası yok diyemeyiz.

Motosikleti
    Afrika..
    Alıntı naptinoisi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Alakası var.Size çarpan araç da yeni nesil bir araç,özellikle son 10-15 yılda yaya güvenliği mevzusuna ciddi anlamda çalışıyor firmalar.Yeni araçların çoğunda tamponlar son derece esnek,çamurluklar plastik.Aynalar bile eskiye göre daha yumuşak malzemelerden yapılıyor.
    Tabi motosiklet şasileri de eskiye göre daha hafif,hafif olmasına göre daha dayanıklı.Alınan darbenin yeri çok önemli,fakat arkadan çarpan araçtaki malzemenin alakası yok diyemeyiz.
    Eğer öyle olsaydi, Allah göstermesin hatalı sollamaya çıkan bir araç yüzünden kafa kafaya çarpışma neticesinde sonuç ne olurdu biliyormusunuz?

Şöyle açıklayayım o zaman,ön tarafı yaya-bisiklet vs. gibi araçların güvenliği için tasarlanmış bir araç ile,buna uygun yapılmamış,küt burun metal tamponlu bir araçla kafa kafaya çarpışmayı karşılaştırın.

Motosikleti
    Afrika..
    Alıntı naptinoisi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şöyle açıklayayım o zaman,ön tarafı yaya-bisiklet vs. gibi araçların güvenliği için tasarlanmış bir araç ile,buna uygun yapılmamış,küt burun metal tamponlu bir araçla kafa kafaya çarpışmayı karşılaştırın.
    İnternette ariyorum bulamadim,
    Bulsam karsilastiricam

İzmir İl Temsilcisi CEM. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fazer 600 Ve Wr 125 R
    Bunun fizikle alakası oldugunu düşünüyorum.

Eger 2 taraf aynı hızda birbirine kafadan çarpsalardı ozaman motosiklet pert otobüs saglam durumda olurdu.

Fakat motosiklet durdugu için otobüs hızla çarptıgı için çarpmanın şiddeti otobüse daha fazla yansıyor.

Bunun tam açıklamasını yapamıyorum fakat örneklendirebilrim.

2 yumurtayı alın biri sabit tutun. Digeri ile hızla vurun . Vurdugun yumurta kırılır halbuki sabit duran yumurtanın kırılması beklenir.

Eger 2 yumurta sabit hızda birbirine çarparsa 2side kırılır. Yada sert noktasını denk getiren kazanır.

Fakat biri sabit durup digeri hızlıca vurursa vurulan kırılır.

Yani demek istedigim 2 araç birbirine kafa kafaya çarpsalardı motosiklet çok büyük hasar alırdı.Eşit hızda birbirine çarpan aracı kıyaslamak daha dogru olurdu ozaman motosikletin saglamlıgı anlaşılırdı

Fakat artık arabalardada bunu böyle kıyaslamak dogru olmaz yeni nesil arabalarda darbe emici olması için çabuk dagılabiliyor.
    tr_select bunu beğendi.

berkay3212 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 600 RR 2015
    Alıntı CEM. adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Eger 2 taraf aynı hızda birbirine kafadan çarpsalardı ozaman motosiklet pert otobüs saglam durumda olurdu.

Fakat motosiklet durdugu için otobüs hızla çarptıgı için çarpmanın şiddeti otobüse daha fazla yansıyor.

2 yumurtayı alın biri sabit tutun. Digeri ile hızla vurun . Vurdugun yumurta kırılır halbuki sabit duran yumurtanın kırılması beklenir.

Eger 2 yumurta sabit hızda birbirine çarparsa 2side kırılır. Yada sert noktasını denk getiren kazanır.

Fakat biri sabit durup digeri hızlıcan vurursa vurulan kırılır.

Yani demek istedigim 2 araç birbirine kafa kafaya çarpsalardı motosiklet çok büyük hasar alırdı.Eşit hızda birbirine çarpan aracı kıyaslamak daha dogru olurdu ozaman motosikletin saglamlıgı anlaşılırdı
    evet frene sonuna kadar basılı olarak ışıklarda bekleseydim tahminim motor kağıda dönerdi vurmanın etkisiyle ileri gitti

tr_select - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    Alıntı CEM. adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Fakat biri sabit durup digeri hızlıca vurursa vurulan kırılır.

Fakat artık arabalardada bunu böyle kıyaslamak dogru olmaz yeni nesil arabalarda darbe emici olması için çabuk dagılabiliyor.
    Aynştayn was hiır ! CEMMMM
    CEM. bunu beğendi.

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    valla bu darbeyi motor ya şasiye ya başka bir iskeletin bir bağlantı kaynağına yansıtmıştır kaçarı koçoru yok...Arkadaşım bi servise gösterip grenajları söktürmeni tavsiye ederim...bişey yok senin bakışın..birde servis görsün...

geçmiş olsun...

eğer tanıdığın servisin yoksa motor bırakmak istemezsen kendi servisime yönlendireyim ücretsiz bi ön kontrol yapsın ustalarım veya servisin sahibi Gökhan Konşuk (D&B Honda)...Ümraniye sana ters de kalabilir sen bilirsin...bana ulaşırsan arkadaşları arar bi baktırırım motoruna ücret mücret ödemezsin rahat ol...

berkay3212 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 600 RR 2015
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    valla bu darbeyi motor ya şasiye ya başka bir iskeletin bir bağlantı kaynağına yansıtmıştır kaçarı koçoru yok...Arkadaşım bi servise gösterip grenajları söktürmeni tavsiye ederim...bişey yok senin bakışın..birde servis görsün...

geçmiş olsun...

eğer tanıdığın servisin yoksa motor bırakmak istemezsen kendi servisime yönlendireyim ücretsiz bi ön kontrol yapsın ustalarım veya servisin sahibi Gökhan Konşuk (D&B Honda)...Ümraniye sana ters de kalabilir sen bilirsin...bana ulaşırsan arkadaşları arar bi baktırırım motoruna ücret mücret ödemezsin rahat ol...

honda db motora gösterdim zaten hatta 3 4 kere sordum şasede vs. birşey varmı diye sürdüler yok dediler
    mete_han bunu beğendi.

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)