Otobüs şoförü nasıl becermiş bu işi onu anlamadım
Alakası yok.
Bak bu motoru ben eskiden 2. motor olarak kullaniyordum,
Ford Transit arkadan çarptıgında benim sadece topcase'm kırılıp, arka çamurlugum hasar görmüştü.
Markatizanlık yapmak gibi olmasin ama, Hondanın sağlamlik konusunda çok iyi oldugunu düşünüyorum.
Tabi birde çarpma noktası/şiddeti gibi etkenlerde var.
Bu arada,
Arkadaşıma geçmiş olsun diliyorum.
Geçmiş olsun , bu şekilde kaza sonucu boynu kırılarak ölenler çok. İyi size birşey olmamış.
Çok geçmiş olsun..
Otobüsün okadar hasar alıp motosikletin çok az hasarla kurtarmasının sebebi arkaya boynuz gibi uzanan yolcu tutamakları,bütün darbe orada yoğunlaşmış gibi..
aslında motorun arkasına hem çanta demiri işi görücek hemde bu tür durumlarda motor koruyacak demir yaptırmak lazım.. çoğu motorda var zaten..
geçmiş olsun ..
Açıp şaseye bakmak lazım çünkü cbr ın arkasında çok ince malzame kullanmışlar yamuşma olabilir
Alakası var.Size çarpan araç da yeni nesil bir araç,özellikle son 10-15 yılda yaya güvenliği mevzusuna ciddi anlamda çalışıyor firmalar.Yeni araçların çoğunda tamponlar son derece esnek,çamurluklar plastik.Aynalar bile eskiye göre daha yumuşak malzemelerden yapılıyor.
Tabi motosiklet şasileri de eskiye göre daha hafif,hafif olmasına göre daha dayanıklı.Alınan darbenin yeri çok önemli,fakat arkadan çarpan araçtaki malzemenin alakası yok diyemeyiz.
Şöyle açıklayayım o zaman,ön tarafı yaya-bisiklet vs. gibi araçların güvenliği için tasarlanmış bir araç ile,buna uygun yapılmamış,küt burun metal tamponlu bir araçla kafa kafaya çarpışmayı karşılaştırın.
Bunun fizikle alakası oldugunu düşünüyorum.
Eger 2 taraf aynı hızda birbirine kafadan çarpsalardı ozaman motosiklet pert otobüs saglam durumda olurdu.
Fakat motosiklet durdugu için otobüs hızla çarptıgı için çarpmanın şiddeti otobüse daha fazla yansıyor.
Bunun tam açıklamasını yapamıyorum fakat örneklendirebilrim.
2 yumurtayı alın biri sabit tutun. Digeri ile hızla vurun . Vurdugun yumurta kırılır halbuki sabit duran yumurtanın kırılması beklenir.
Eger 2 yumurta sabit hızda birbirine çarparsa 2side kırılır. Yada sert noktasını denk getiren kazanır.
Fakat biri sabit durup digeri hızlıca vurursa vurulan kırılır.
Yani demek istedigim 2 araç birbirine kafa kafaya çarpsalardı motosiklet çok büyük hasar alırdı.Eşit hızda birbirine çarpan aracı kıyaslamak daha dogru olurdu ozaman motosikletin saglamlıgı anlaşılırdı
Fakat artık arabalardada bunu böyle kıyaslamak dogru olmaz yeni nesil arabalarda darbe emici olması için çabuk dagılabiliyor.
Aynştayn was hiır ! CEMMMM
valla bu darbeyi motor ya şasiye ya başka bir iskeletin bir bağlantı kaynağına yansıtmıştır kaçarı koçoru yok...Arkadaşım bi servise gösterip grenajları söktürmeni tavsiye ederim...bişey yok senin bakışın..birde servis görsün...
geçmiş olsun...
eğer tanıdığın servisin yoksa motor bırakmak istemezsen kendi servisime yönlendireyim ücretsiz bi ön kontrol yapsın ustalarım veya servisin sahibi Gökhan Konşuk (D&B Honda)...Ümraniye sana ters de kalabilir sen bilirsin...bana ulaşırsan arkadaşları arar bi baktırırım motoruna ücret mücret ödemezsin rahat ol...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)