Nasıl düştüm hala şoktayım.
Reklamlar
-
Merhabalar, bu bölümde kaza raporlarını okurken "umarım buraya hiç konu açmam" derdim ve "nasıl düştüğümü anlamadım" ifadeleri hep dikkatimi çekerdi...
Bu sabah(2.1.2014) okula gitmek için evden çıktım ve scooterima bindim. Yağmur çiseliyordu ve ben her zaman kullandığım güzergahı kullanıyordum.
Küçük bir kavşak var. 4 taraftan araç gelip-gidiyor. Kırmızı ışıklarda bekliyorum, sola dönmem gerekiyor. Yeşil yandı ve en önde kalktım sola dönüşe geçtim ve paaat... (Şaka gibi değil mi? Belki Eylül ayından beri her gün döndüğüm yerde yere yapıştım.) O an hatırladığım şeyler, motor ileri gidiyor ve ben onu yerden izliyorum. Pek neşeli bir tip olduğumdan mıdır, şok olduğumdan mıdır bilmiyorum fakat motoru kaldırana kadar kahkalarla güldüm. Motoru kaldırırken sol ayağımın ön tarafında bir ağrı hissettim ve hemen motoru topallayarak kenara çektim. Öncelikle kaskımı çıkardım, kaskım baya çamur olmuş. Eldivenlerimi çıkarıp motorun üzerine koydum. 1-2 dakika bacağımda ve kolumda zarar olup olmadığını anlamak için avuçladım o bölgelerimi. Daha sonra motora baktım motorumda ki kaplamalar biraz çizilmişti. Ayağımda ki acı gitgide artıyordu ve hastaneye gitmek suretiyle motora bindim.
Röntgen çekildi, kırık veya çıkık yok. Lâkin epey zedelenmiş. Hastaneden çıktığımda aklımda kalan soruları ve düşünceleri sizlerle paylaşmak istiyorum.
-Düşmeme aslında sevindim diyebilirim, yağmurda daha dikkatli olmam gerektiğini bin kişi söylese de beni bu kazadan sonra ki kadar bilinçlendiremezdi.
-Herşeye rağmen sağlıklı olduğum ve yerden kalkarken bilincim yerinde olduğu için mutluyum. Mutluluğumu yerden kalkarken küfürler(bknz.Allah belanı versin bu yolların, mina ko.m lanet olsun) ederek süslemediğim için kendimi bu olaydan gerçekten ders almış olarak görüyorum.
-Abi nasıl düştüm ben ya?
-Işıklarda bekleyen o kadar araba varken neden bir tanesi inip, "birşeyin var mı?" sorusunu sormadı? Bu kadar mı insanlığımızı kaybettik. Birşeyim yoktu fâkat camı açıp "iyi misin?" diye bağırmak bu kadar zor değil. Sanırım bizler insan olmayı beceremiyoruz.
Kendi iç dünyamda bunları konuşuyordum işte. Sizlere daha dikkatli olmanızı ve ekipmanlarınızı mutlaka takın. Sevgiler!
Reklamlar
-
Geçmiş olsun sen ne kadar dikkat etsen de her motorcunun başına gelen durumdur hatta şeyi okumuştum.
Motorcular ikiye ayrılır düşenler ve henüz düşmeyenler.
kaskınızı her zaman takınız.
Restaurant adı
https://www.facebook.com/cenk.toker.3
Mail:cenktoker@windowslive.com[/COLOR][/I][/B]
-
Çok geçmiş olsun arkadaşım.
-
çok geçmiş olsun batuhan, valla üzüldüm, iyiki bişey olmamış, ekipman önemli, yollar köstebek yuvası, yol yapıyorum diyen zihniyete hergün küfür ediyorum...
-
Geçmiş olsun.
Yerde ıslak zeminden dolayı göremediğin bir yağ birikintisi vs. olabilir.
Bundan dolayı düşmüş olabilirsin yani.
Motorla düşük hızlarda kaza yapınca bisikletten düşmüş gibi bir izlenim bırakıyor insanlarda, o yüzden iplemiyorlar.
Kolunun bacağının kırılabileceğini, bir yerine bir şey olmuş olma ihtimalini düşünmüyorlar.
Bu nedenle de yardım etme ihtiyacı duymuyorlar diye düşünüyorum
-
geçmiş olsun arkadaşım.. ıslak zeminde motor çok ama çok tehlikli evet.hele hele scooter. bende çin malı scooter varken, düz yol düşün tali yola girecem ama tali yolun başlangıcı dik.ana yol düz ama. neyse, ben burnumu yola verdim, 45 derecelik açıyla dik bir tali yola girecem, gazı bi verdim..arka attı. zor zaptettim motoru. haa dedim ıslak zemin böyle. o gündür çok ama çok dikkat ederim. hele hele scooter kullanıyorum. ıslak zemin dönüşlrde o kadar dikkat ederim ki anlatamam. ki, şükür daha hiç düşmedim motordan.. ama çocuklukta bisikletle çokdüştüm.. en fazla 25-30 km hızla düştüm diyebilirim..biliyorum acısını.bisiklett koruma yok birşey yok.. o bacaklarım ne olurdu, kollar ne durumda olurdu bilirim... motorla 100 km hız yapıyorum ortalama. düşünemiyorum nasıl olur :(
tekrar geçmiş olsun.. Allah kaza bela vermesin
-
geçmiş olsun, ufak ve ders alarak atlatman iyi olmuş.
-
cok gecmis olsun. buna sebeb iki tane neden var
1. yag veya mazot denk geldi
2. lastiklerin cok kotu durumda (yeni islanmis asfalt yag gibi kayar)
lastikleriniz nedir?
ne zamandir kullaniyorsunuz?
yoksa daha once kontrol ettiniz mi
hangi lastik derseniz michelin city scooter icin grip abartisiz basarili..
-
Düşen motorcunun yanında durup "kardeş niye düştün sen; sürmeyi bilmiyor musun?" diye soran adam var. Durmadıkları daha iyi olmuş boşver
-
buberk adlı üyeden alıntı
Düşen motorcunun yanında durup "kardeş niye düştün sen; sürmeyi bilmiyor musun?" diye soran adam var. Durmadıkları daha iyi olmuş boşver
bunu yapan motorcu mu acaba.
-
Garip adlı üyeden alıntı
bunu yapan motorcu mu acaba.
Hayır tabiki dört teker sürücüsü
-
Geçmiş olsun, en kötü kazanız bu olsun...
-
Islak hava çok sakat, ben de kaydım ve o günden beri yağmurda motor kullanmıyorum artık..
-
-
Redmoon adlı üyeden alıntı
Islak hava çok sakat, ben de kaydım ve o günden beri yağmurda motor kullanmıyorum artık..
Hocam Yağmurdada Motor Kullanmayacaksak Hiç Binmeyelim Daha İyi:D
-
-
Geçmiş olsun! Hangi şehirde oturuyorsunuz, bilemiyorum. İstanbul için bir uyarı yapayım.
3. köprü ve çevreyolları inşaatı nedeniyle Avrupa yakasının kuzeyindeki tüm ana yollar ince bir çamur tabakasıyla kaplı. Demirciköy, Zekeriyaköy, Sarıyer, Büyükdere caddesi motosikletler için riskli, zemin kaygan. Sarı damperli kamyonlar vızır vızır hafriyat taşıyorlar. Bilginize.
-
cece89 adlı üyeden alıntı
Geçmiş olsun sen ne kadar dikkat etsen de her motorcunun başına gelen durumdur hatta şeyi okumuştum.
Motorcular ikiye ayrılır düşenler ve henüz düşmeyenler.
kaskınızı her zaman takınız.
Restaurant adı
cousinecruis adlı üyeden alıntı
Çok geçmiş olsun arkadaşım.
JafJaf adlı üyeden alıntı
geçmiş olsun, ufak ve ders alarak atlatman iyi olmuş.
metci adlı üyeden alıntı
Geçmiş olsun, en kötü kazanız bu olsun...
Redmoon adlı üyeden alıntı
Ahmet Abi adlı üyeden alıntı
Geçmiş olsun
Çok teşekkür ederim, umarım hepimiz sağlıklı bir sene geçiririz.
agrasiwe adlı üyeden alıntı
çok geçmiş olsun batuhan, valla üzüldüm, iyiki bişey olmamış, ekipman önemli, yollar köstebek yuvası, yol yapıyorum diyen zihniyete hergün küfür ediyorum...
Caner çok teşekkür ederim dostum, yollar gerçekten berbat. Artık yola değil resmen yolda ki çukurlara baktığımı farkettim. Dikkatli olmalıyız tekrardan teşekkürler Caner
MotorKafa adlı üyeden alıntı
Geçmiş olsun.
Yerde ıslak zeminden dolayı göremediğin bir yağ birikintisi vs. olabilir.
Bundan dolayı düşmüş olabilirsin yani.
Motorla düşük hızlarda kaza yapınca bisikletten düşmüş gibi bir izlenim bırakıyor insanlarda, o yüzden iplemiyorlar.
Kolunun bacağının kırılabileceğini, bir yerine bir şey olmuş olma ihtimalini düşünmüyorlar.
Bu nedenle de yardım etme ihtiyacı duymuyorlar diye düşünüyorum
Öncelikle teşekkür ederim, yer ıslaktı ama bu şekilde düşük hızda savrulacağımı hiç düşünmemiştim. Tekrardan teşekkürler
Garip adlı üyeden alıntı
geçmiş olsun arkadaşım.. ıslak zeminde motor çok ama çok tehlikli evet.hele hele scooter. bende çin malı scooter varken, düz yol düşün tali yola girecem ama tali yolun başlangıcı dik.ana yol düz ama. neyse, ben burnumu yola verdim, 45 derecelik açıyla dik bir tali yola girecem, gazı bi verdim..arka attı. zor zaptettim motoru. haa dedim ıslak zemin böyle. o gündür çok ama çok dikkat ederim. hele hele scooter kullanıyorum. ıslak zemin dönüşlrde o kadar dikkat ederim ki anlatamam. ki, şükür daha hiç düşmedim motordan.. ama çocuklukta bisikletle çokdüştüm.. en fazla 25-30 km hızla düştüm diyebilirim..biliyorum acısını.bisiklett koruma yok birşey yok.. o bacaklarım ne olurdu, kollar ne durumda olurdu bilirim... motorla 100 km hız yapıyorum ortalama. düşünemiyorum nasıl olur :(
tekrar geçmiş olsun.. Allah kaza bela vermesin
Teşekkür ederim, size de geçmiş olsun. Islak zeminde daha da dikkatli olmalıyız
satoyama adlı üyeden alıntı
cok gecmis olsun. buna sebeb iki tane neden var
1. yag veya mazot denk geldi
2. lastiklerin cok kotu durumda (yeni islanmis asfalt yag gibi kayar)
lastikleriniz nedir?
ne zamandir kullaniyorsunuz?
yoksa daha once kontrol ettiniz mi
hangi lastik derseniz michelin city scooter icin grip abartisiz basarili..
Çok teşekkür ederim. Yardım etmek suretiyle yorum yapmanız beni mutlu etti. Yağ veya mazot var mıydı yok muydu hiç bilmiyorum fakat yer ıslaktı. Lastiklerim iyi değil fakat kötüde değil. Ağustostan beri kullanıyorum. Bir scooter ne kadar virajda yatabilirse o kadar yatırabiliyorum lastiklerimle ve kayma yaşamıyorum. Yağmurdan dolayı lastiğimin kaydığını doğal bir sebep olarak görüyorum. Arka lastik kaysa toplayabilirdim belki ama ön kayınca bir anda hiç birşey anlamadan düştüm Teşekkürler.
buberk adlı üyeden alıntı
Hahah, bu açıdan bakınca iyi ki durmamışlar dedim. :D
kemboo adlı üyeden alıntı
geçmiş olsun kardeşim zaten nasıl olduğunu anlasak herhalde o an kurtaracağızda anlamadığımızdan düşüyoruz
ben arabaya çarpıpda düştüm benim ki sayılır mı acaba yoksa benimde daha düşme zamanım var mı
bide düşünce hiç bir araba dönüp bakmaz ama etrafında bir motorcu olsaydı emin ol dururdu. Bu hep böyle olmuştur biz bize yeteriz boşver sen, barkının abinin dediği gibi onlar anca camdan bakar öle
Çok teşekkür ederim sevgili kardeşim. Arabaya çarpmak daha actionlı bi durum. Ama yine de bu şekilde kendi kendinize düşmek daha farklı bir histir galiba Umarım hiç tecrübe etmemiş olursunuz bu durumu Kendinize iyi bakın
tata adlı üyeden alıntı
Geçmiş olsun! Hangi şehirde oturuyorsunuz, bilemiyorum. İstanbul için bir uyarı yapayım.
3. köprü ve çevreyolları inşaatı nedeniyle Avrupa yakasının kuzeyindeki tüm ana yollar ince bir çamur tabakasıyla kaplı. Demirciköy, Zekeriyaköy, Sarıyer, Büyükdere caddesi motosikletler için riskli, zemin kaygan. Sarı damperli kamyonlar vızır vızır hafriyat taşıyorlar. Bilginize.
Çok teşekkür ederim, Aydın'da oturuyorum.
-
mazota denk gelmiş olabilirsin yağmurda hiç belli olmuyor benimde başıma geldi geçmiş olsun
-
orjinal motor lastikleri japonu çinlisi hepsi naylon lastik beş para etmez kuru yolda bile dans ediyor lastikleri mutlaka kalitelisi ile değiştirmek lazım
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)