Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Kurbanda tek başına büyükbaş hayvana girmek..

REKLAM ALANI
    forzaBJK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 690 Enduro/SMC R
    motorum yurtdışı sigortalı, türkiye için geçerli değil. gümrükte ek zorunlu trafik sigortası yaptırmak zorundasın bu durumda, fakat o sadece karşı tarafın hasarını karşılar.
    ayrıca manda da herhangi bir küpe olmadığı için (bilmeyenler için; bir kaç şeyin dışında hayvanın kime ait olduğunu tesbit edebilmek için) hiç birşekilde hak talep edemiyorum - yerleşim dışı bölgede olduğu için hayvan sahibi bu kazada benim masraflarımı karşılamak zorunda olacaktı, ayrıca 65bin tl ceza ödemek durumunda kalacaktı.

ki tutanak tutan jandarmaya da, benim dosyamı inceleyen savcı hanımada belirttiğim gibi; tazminat peşinde veya masraflarımın karşılanması peşinde değilim - bu korkunç kazada birşeyim yok diyecek kadar az yara/hasar ile kurtuluğum bana yeter, fakat hayvan sahibi bulunmadığını kendine kar bilecek ve o hayvanlar halen serbest dolaşmaya devam edecek ve allah korusun ölümlü kazaya sebebiyet verebileceği asıl beni rahatsız eden nokta..

şile yolları motosiklet için güzergahı olsun, manzarası olsun herşeyi ile müthiş zevkli yol.
    fakat karanlıkta kesinlikle çok çok dikkatli hatta mümkünse hiç kullanmayın..
    yeterli aydınlatma donanımına sahip olmak gerekir - sırf uzun far yetersiz kalabilir, örneğin ek sis farı olmalı..
    kesinlikle yavaş gidin çünkü mandalar renkleri ve silüetleri itibari ile o kara asfaltta ve yol kenarında ki yeşillikler içinde kaybolabiliyorlar..

günüz seyirlerde ise keskin veya devamını göremediğiniz virajlara lütfen yavaş ve sağa daha yakın giriniz - bilhassa orada bir çok otomobil sürücüsü maalesef yolun birtek kendilerine ait olduğunu düşünüp (ki düşünme kapasitesine sahip olduklarından şüphe ederim) virajları hem keserek kullanıyorlar hemde süratli giriyorlar. ayrıca virajların çoğu gözüktüğü veya tahmin edildiği gibi değil - normal başlayıp keskinleşen, hiç bitmek bilmeyen gibi türleri mevcut.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Motosikleti
    KTM 690 Enduro/SMC R
    güncelleme:

sağ elimde kırık tesbit edildi - dün onunla ilgili ameliyat oldum. kemiği vida ile birleştirip kaynamasını sağladılar - vida çıkmayacak ve 3 ay boyunca kesinlikle zorlama yapılmayacak.

röntgenden belli olmadı - dolayısı ile türkiyede de belli olmadı. avusturyada doktor arkadaşın kıllanması üzere - ki 4 hafta sonra halen ağrı yapması normal değildi - ct çekildi ve orda kırığı tesbit etti.

kazalarda bileklerinizin aşırı yük binmesi durumunda mutlaka röntgen dışında birde ct (bilgisayarlı tomografi) çekilmesini talep edin - farkedilmeme durumunda daha teferruatlı müdahele gerektirebilir (kalça kemiğinden parça alıp monte etmek gibi).

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:04 ----------

yavruyu toplamaya tam gaz devam!

simdiden tedarik ettigim parcalar:
    - Hiz göstergesi € 130,- (sifir fiyati € 317,-)
    - Ön çamurluk, sinyaller ve bir kaç parça sıfır ayarında EUR 300,- (sıfır fiyatı EUR 450,-)

ek olarak tedarık ettıgım parcalar:
    - şehir içi ve uzun yollar için sıfır Turuncu behr saxess jant ve continental contiattack sm lastıkler EUR 1.100,- sıfır ayarında (sıfır fiyatı jantlar EUR 1.500,- lastikler EUR 200,-)
    - memlekette bırakmak üzere bir çift sıfır did dirtstar jant (üzerinde sıfır metzler enduro 3 sahara) ve %80 sağlam metzler MCE 6 days extreme lastikler EUR 700,- (sıfır fiyatı jantlar EUR 1.200,- lastikler EUR 140,-)

cennetkizi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 ZC, TVS Apache 150 RTR, LF100-C PONY
    Çok geçmiş olsun yahu... Allah korumuş sizi, hayvancağıza yapacak bir şey kalmamış...Hepinize kazasız günler arkadaşlar. Bu arada başlık 10 numara
    " MoToRsİkLeT TuTkU YaRaTıR " "KAPORTAMIZ BEDENİMİZ, OTO SÜRÜCÜLERİNİ BİZE KARŞI TRAFİKTE DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUM..."

Motosikleti
    KTM 690 Enduro/SMC R
    en çok hayvana üzüldüm.. ayrıca gebeydi :/ hiç bir suçu yok onun - asıl suç daha doğrusu asıl hayvan o ölen hayvanın sahibi!

ne zaman ulusca haramı helali düşünmeye başlarız, işte o zaman ulusca adam oluruz..
    cenkito bunu beğendi.

amaninmb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    QJ Motor- VPS 125
    Alıntı Tİme_shİft42 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eurodan anlamayız biz parçaları gerçekten pahalıymış
    KTM pahalıdır. Al mondialden Extremeyi tükür yappıştır...
    Xtreme Max 250 Grenajlar mesela : BURADA
    "men dakka dukka"

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Geçmiş olsun, ucuz atlatmışsınız. Mandanın ölmüş olması kazanın şiddetini zaten anlatıyor... :(

Alıntı amaninmb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    KTM pahalıdır. Al mondialden Extremeyi tükür yappıştır...
    Xtreme Max 250 Grenajlar mesela : BURADA

Ama mondial ile böyle bir kaza geçirsen sonuç ne olurdu o bilinmez...
    Cehaletin bukadarına pes doğrusu...
    #sürenadam

Motosikleti
    CBF1000F & CRF250L
    geçmiş olsun. yoksa bu kırık geçen bilmeyenadam ın bahsettiği kırıktan mı? skafoid miydi

Motosikleti
    KTM 690 Enduro/SMC R
    eyvallah.. aynen ondan işte..

samet10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax 400
    geçmiş olsun. hayvaa yazık olmuş :(

gece yolculuk yapmayı sevmiyorum ve yaptığım zamanlarda karanlık yerlerde genelde uzunları yakıp giderim önümü değil ileriyi görmek çok daha önemli bence

zizulander - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Şu aralar mecburen otomobil
    Geçmiş olsun tekrar. Ameliyat meselesi sıkıntılı mesele zira. Kazadan çıkarmış olduğun dersler bizlerin de işine yarar bir gün. Sağolasın bu arada.
    Motosiklet üstünde itlik yapmak çok zevklidir, fakat bu itliğin bütün motosiklet camiasına zarar vereceğini aklınızın köşesinde tutun.

EKONOMİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MOTORU SATTIM GİTTİ
    gecmis olsun

kırık belli olmamış ya onun için 2 doktora gidin derler genelde
    ikisi bir doktor ediyor ondan belki

hayvan yerde can çekişirken
    mundar olmaması amacıyla
    cebinden bıçağı çıkarıp besmeleyle hayvanı kessen

bu durumda sen suçlu durumuna dusermiydin?

mal sahibi bulunursa malimi kesti diyebilir mesela
    bulunmazsa hayvanın etinden zararini karşılayacak kadarını kendin alman acaba yerinde bir görüş mü olur.
    hak hukuk açısından incelemek istedim
    kessen adamin malinin zayi olmasini önleyerek fayda sağlamış olurdun

tabi olayın şokuyla düşünmek biraz zor

şimdi manda yoğurdu olsa da yesek

ameliyat masrafı gibi sağlık giderleriniz ne tuttu

bu arada motora masraf ne kadar oldu toplam?

Motosikleti
    KTM 690 Enduro/SMC R
    mundar olmadan kesme işin hukuki durumunu bilmiyorum - fakat suistimal edilebileceğinden serbest olacağını sanmıyorum.
    zararı karşılama konusunda mantıklı gibi geldi fakat benim kazanın zararını bir mandanın eti karşılamazdı.

hayvan sahibi bulunsaydı bir takım cezalar bekliyordu kendisini; hayvanları toplamadığı için ve kazaya sebebiyet verdiği için okkalı para cezası (60 bin lira rakamını duymuştum) ve mağdurun masraflarını karşılama gibi.

ameliyat masrafları gibi bütün masraflar sağlık sigortam tarafından karşılandı, motorun masrafları ise kendi cebimden - o da takriben 3000 lira tuttu (1000 euro)
    cenkito ve dockerengin bunu beğendiler.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)