İyi günler ...
Bun dan 1,5 ay önce ana yolda seyir halin deyken, ileri de ki 45 derecelik kavşağa yaklaşırken sağa döneceğim için sinyal verdim. Sol - yan şeritte ortalama 10 metre ilerim de seyre den araç kavşağa yaklaştığın da bir den sağa sinyal verip önüme kırdı , yan sokağa girmek isteyince , ben de ki hız 60 km olduğun dan bu ani hareket sonucu motosikletin frenine dahi basma fırsatım kalmadı. Önce arabaya sonra kaldırıma çarptıktan sonra asfalta düştüm.
Kask olmasaydı şuan nasıl bir halde olurdum bilemiyorum. Ben de bir kaç sıyrık dışın da pek bir şey yoktu. Gene de hastane de filimler,röntgen,serum vs...
Karşı taraf hatasını kabul etmedi, sen geldin bana çarptın diyo başka bişey demiyo. Polis tuttuğu tutanak ta benim kavşağa yaklaşırken hızımı azaltmadığım, karşı tarafın da sinyal verme hatası yaptığı yazıyordu. Zararın karşı taraflı sigorta şirketleri aracılığıyla karşılanması şartı ile şikayetçi olmadık. Savcılık takipsizlik verdi. Experin verdiği karar da ise % 50 kusur var dedi. % 50 sigorta karşılayacakmış. Motosiklet 100 mfh, ön grenajlar, lamba,cant, iç lastik, amotisör hep değişecek. Şimdi serviste parça bekliyoruz, sonuç olarak sizce servis de savcılık kararını sonra exper bekleme gibi durumlar fazlasıyla zaman kaybı değil mi? Yoksa sistem mi böyle işliyor.
Öz eleştiri yapacak olursak; belki kavşağa yaklaşırken daha yavaş olsaydım, her zamanki gibi böyle dangalakların, tehlikeli hareketlerini durarak kurtarabilir, rahatlamak için bir de küfür eder yoluma bakardım diye düşünüyorum.
'Belki diye bilirsiniz daha olmuş, bitmiş ne lüzüm var' diye.
Bura da eksik davrandığım noktalar var mıdır? Özellikle sıcağı sıcağına yapmam gereken önemli hususlar nelerdir ?