Cok gecmis olsun, su anda hala Istanbul da kuduz oldugunu sanmiyorum ama yine de onlem olarak bir hastaneye gidip durumu aciklamak ve gerekli gorurlerse kuduz asisi olmakta fayda var.
Her isteyen insanin elini kolunu sallayarak gidip de hayvan alabildigi, nerdeyse heryerde bakkal gibi petshoplarin herturlu hayvan sattigi bir ulkede, cani sikilanin kedisini ya da kopegini sokaga atabildigi bir ulkede, sokak hayvanlari problemi cozulmez. Hayvan sahipligini de bir nevi ehliyete baglamak lazim, onune gelenin cocuguna oyuncak alir gibi kedi kopek alamamasi lazim, Sokak hayvanlarinin kesinlikle kisirlastirilmasi lazim, adam gibi hayvan barinaklari acilmasi lazim, duzgun bir hayvan sahiplendirme politikasi uygulanmasi lazim, bu hayvanlarin da takibinin saglanmasi, sahiplerinin bunlari satmaya ya da atmaya kalktiklari goruldugunde ciddi bir para cezasiyla cezalandirilmalari lazim vb.. bunlar benim aklima gelenler ve uc asagi bes yukari her ulkede yapilabilecek seyler.
Bunlardan cok daha onemli baska bir mevzu daha var ki ne yazik ki onu yapmak oyle kolay degil, o da toplumda hayvan sevgisinin artirilmasi ya da olusturulmasi ve hayvan haklari bilincinin yerlestirilmesi. Sirf insanlar sikayet ediyor diye belediye calisanlarinin eline tabanca tufek alip kedi kopek olduremeyecegini bu insanlara anlatmak ve boyle yapanlari cezalandirmak lazim. Ben nasil ki ust kattaki komsumun zirt pirt gurultusunden rahatsiz oluyorum diye onu vuramiyorsam, insanlar da sokaklardaki hayvanlari sirf rahatsiz oluyor diye yokedememelidir. Yukarda yazdigim seyleri biraz olsun uygulasalar zaten bu sorunlar ortadan kalkmaya baslar. Bunun sadece ekonomiyle ya da gelismis bir ulke olmakla alakasi yok. Bu herseyden once insan olmak ve her canlinin yasama hakki oldugunu kabul etmekle alakali. Herkes hayvan sevmek zorunda degil tabii ki ama onlarin da yasamaya hakki var bizler gibi. En azindan bu gercegi kabullenmek lazim.
Tekrardan cok gecmis olsun, dis gecirememis olduklarina sevindim, ayrica benim de kullandigim pantolonun bu testten gecmis olmasina da ayrica sevindim