Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Abbasağa'da Köpek Saldırısı

REKLAM ALANI
    ormankebabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ER-6n
    Arkadaşlar, dün akşam Abbasağa'dan geçerken iki köpeğin saldırısına uğradım. İlkinden kaçtım ama ikincisi paçaya asıldı, bacağım uf oldu. Kanamalı doku zedelenmesine mütekabil aşı tedavisi oluyorum. Bu arada Tech90 kotun sağlamlığını test etme fırsatım oldu. Dişleriyle çok sert bir darbe vursa da kotu yırtıp dişlerini geçiremedi. Düşmediğim için bunu ucuz atlatılmış bir kaza sayıyorum. Köpeklere dikkat edin, bazıları dönen tekerleğe tahammül edemiyor İyi sürüşler...

https://www.dropbox.com/s/rt4wldm2lo77k6s/IMG_1899.JPG

https://www.dropbox.com/s/9l9iz2w9wryfh1j/IMG_1900.JPG

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    sailor33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VFR 800 (INTERCEPTOR)
    Geçmiş olsun
    ormankebabi bunu beğendi.

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Geçmiş olsun.
    21. yüzyıl Türkiye'sinde hayvanseverlik bahanesiyle insanüzerlik yapılıyor. Şu sokakları köpeklerden temizleyemediler. Açık hava hayvanat bahçesi gibiyiz.
    ASİL_1, ormankebabi ve İmportant bunu beğendiler.

Murat 48/30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Salcano Wolf 11 (gri)
    Çok geçmiş olsun, turistik yerlerde de turistlerin bırakıp gittikleri köpekler artık saldırmaya başlıyor.Ben 125cc motorumun koruma demirine bağlı çift kornayı kullanıyorum, genelde sesten rahatsız olup bırakıyorlar.
    CB 125E(6000 km), Salcano Wolf 11(Gümüş Atmaca)
    Özgürlük çoğu kişilerce çok bilinmeyenli bir denklem iken, biz motorcuların ilk marşla birlikte hissetmeye başladığımız hazdır.(Murat KANAT 17.01.13 )

Burantay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    katır
    eğer sürekli böyle bir durumla karşı karşıyasanız köpeksavarlar var ama çin mallarından almayın iyi bir tane alın çok işe yarıyorlar

cenkito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    cok gecmiş olsun, köpekden ziyade kacarken düşme tehlikesi daha kötü.

Alıntı Murat 48/30 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok geçmiş olsun, turistik yerlerde de turistlerin bırakıp gittikleri köpekler artık saldırmaya başlıyor.Ben 125cc motorumun koruma demirine bağlı çift kornayı kullanıyorum, genelde sesten rahatsız olup bırakıyorlar.

bende crossu uzerlerine sürüyorum kacacak yer arıyorlar
    Adım CEM
    MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
    Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz

polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    çok geçmiş olsun, köpekler yüzünden gece dışı çıkamıyoruz, bulunduğumuz yerde çok var, gece geç saatte eve yürümek zor oluyor, çoğu zaman yolumu değiştiriyorum, böyle saçmalık olmamalı ... kedilerden yana bir sıkıntım yok, fareleri, zararlı böcekleri vs hallediyorlar, sırnaşıyorlar ama köpekler farklı, yan baksan ayrı sevmeye kalksan ayrı bazıları çok delikanlı oluyorlar dermişim

sahil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasaki er5, yamaha xcity 250
    geçmiş olsun

Bulent78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB 600f Hornet
    Cok gecmis olsun, su anda hala Istanbul da kuduz oldugunu sanmiyorum ama yine de onlem olarak bir hastaneye gidip durumu aciklamak ve gerekli gorurlerse kuduz asisi olmakta fayda var.

Her isteyen insanin elini kolunu sallayarak gidip de hayvan alabildigi, nerdeyse heryerde bakkal gibi petshoplarin herturlu hayvan sattigi bir ulkede, cani sikilanin kedisini ya da kopegini sokaga atabildigi bir ulkede, sokak hayvanlari problemi cozulmez. Hayvan sahipligini de bir nevi ehliyete baglamak lazim, onune gelenin cocuguna oyuncak alir gibi kedi kopek alamamasi lazim, Sokak hayvanlarinin kesinlikle kisirlastirilmasi lazim, adam gibi hayvan barinaklari acilmasi lazim, duzgun bir hayvan sahiplendirme politikasi uygulanmasi lazim, bu hayvanlarin da takibinin saglanmasi, sahiplerinin bunlari satmaya ya da atmaya kalktiklari goruldugunde ciddi bir para cezasiyla cezalandirilmalari lazim vb.. bunlar benim aklima gelenler ve uc asagi bes yukari her ulkede yapilabilecek seyler.

Bunlardan cok daha onemli baska bir mevzu daha var ki ne yazik ki onu yapmak oyle kolay degil, o da toplumda hayvan sevgisinin artirilmasi ya da olusturulmasi ve hayvan haklari bilincinin yerlestirilmesi. Sirf insanlar sikayet ediyor diye belediye calisanlarinin eline tabanca tufek alip kedi kopek olduremeyecegini bu insanlara anlatmak ve boyle yapanlari cezalandirmak lazim. Ben nasil ki ust kattaki komsumun zirt pirt gurultusunden rahatsiz oluyorum diye onu vuramiyorsam, insanlar da sokaklardaki hayvanlari sirf rahatsiz oluyor diye yokedememelidir. Yukarda yazdigim seyleri biraz olsun uygulasalar zaten bu sorunlar ortadan kalkmaya baslar. Bunun sadece ekonomiyle ya da gelismis bir ulke olmakla alakasi yok. Bu herseyden once insan olmak ve her canlinin yasama hakki oldugunu kabul etmekle alakali. Herkes hayvan sevmek zorunda degil tabii ki ama onlarin da yasamaya hakki var bizler gibi. En azindan bu gercegi kabullenmek lazim.

Tekrardan cok gecmis olsun, dis gecirememis olduklarina sevindim, ayrica benim de kullandigim pantolonun bu testten gecmis olmasina da ayrica sevindim
    revani, M.balibey, sardokar ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

ramizan83 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speed150 mc150 kuba125-12d wolf125 yenidenMC-X
    geçmiş olsun imzamda dediğim gibi en iyi köpek ısırmayan köpektir,
    Bana göre en iyi Köpek: Isırmayan Köpek.

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Öncelikle geçmiş olsun. Resimlerden anladığım kadarı ile, motor botu gitmiyorsunuz. Zaten normal faydalarının yanında bu tarz olaylarda da inanılmaz faydası olduğunu belirtmek isterim Çeşit çeşit çözüm var, bu da benden olsun Mutlaka motor botu(ayakkabısı değil) giyin Hem ayağınızı korur hem de yakın temasta ne yazıkki ağzının ortasına tekmeyi attınız mı(can havliylse 1 defa yaptım) köpek möpek kalmaz ortada.

Bizim sokakta da sahipli ama tasmasız bir köpek ile çok uğraştım. Sahipli olduğu için özgüveni çok yüksek. Kaçtım olmadı, vurdum olmadı, motordan eğilip sevmeye çalıştım yine olmadı. Ama farkettim ki durunca kaçıyor

Ha bir de pusu kuran sokak köpekleri var. Küçük elektrik kutusunun arkasına ve çöplerin arkasına saklanıp saldıranı gördüm. İşte o vakit motor botu varsa üzerlerine doğru ayağınızı uzatın, sallayın, sizden uzaklaşmasına çalışın ki devirmesin(bitanesi çok büyüktü).

Ve Bülent abinizin sesine kulak verin
    ormankebabi, dockerengin ve cenkito bunu beğendiler.

Motosikleti
    Kawasaki ER-6n
    Alıntı Syanur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle geçmiş olsun. Resimlerden anladığım kadarı ile, motor botu gitmiyorsunuz. Zaten normal faydalarının yanında bu tarz olaylarda da inanılmaz faydası olduğunu belirtmek isterim Mutlaka motor botu(ayakkabısı değil) giyin Hem ayağınızı korur hem de yakın temasta ne yazıkki ağzının ortasına tekmeyi attınız mı(can havliylse 1 defa yaptım) köpek möpek kalmaz ortada.

Bizim sokakta da sahipli ama tasmasız bir köpek ile çok uğraştım. Sahipli olduğu için özgüveni çok yüksek. Kaçtım olmadı, vurdum olmadı, motordan eğilip sevmeye çalıştım yine olmadı. Ama farkettim ki durunca kaçıyor

Ha bir de pusu kuran sokak köpekleri var. Küçük elektrik kutusunun arkasına ve çöplerin arkasına saklanıp saldıranı gördüm. İşte o vakit motor botu varsa ayaşınızda üzerlerine doğru ayağınızı uzatın sallayın, sizden uzaklaşmasına çalışın ki devirmesin(bitanesi çok büyüktü).

Ve Bülent abinizin sesine kulak verin
    Tavsiyeler için teşekkür ederim, aklıma yazıyorum hepsini. Ama ben vuramam köpeğe, brandalarımı parçalayan kara kediye bile taş atamıyorum. Motosiklet botu giyiyorum, şans o ki tam botun bir parmak üzerinden yakaladı. Çok hazırlıksızdım. Bir anda arkasını döndü bir köpek, ondan kaçarken çöplerin içinden bir başkası çıkıverdi ve paçayı kaptı. Her işte vardır bir hayır, tetanoz aşım yoktu, o da aradan çıkmış oldu. Bir de çok beğendiğim bir çizme vardı, para biriktirmek için bahanem oldu :D

E_N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    vatanımın köpeği diş bile geçirmemiş insaflı kafirin köpeği olsa tanponu söker götürür melun.
    MetinK., ASİL_1 ve Osırıs bunu beğendiler.

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Alıntı Bulent78 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cok gecmis olsun, su anda hala Istanbul da kuduz oldugunu sanmiyorum ama yine de onlem olarak bir hastaneye gidip durumu aciklamak ve gerekli gorurlerse kuduz asisi olmakta fayda var.

Her isteyen insanin elini kolunu sallayarak gidip de hayvan alabildigi, nerdeyse heryerde bakkal gibi petshoplarin herturlu hayvan sattigi bir ulkede, cani sikilanin kedisini ya da kopegini sokaga atabildigi bir ulkede, sokak hayvanlari problemi cozulmez. Hayvan sahipligini de bir nevi ehliyete baglamak lazim, onune gelenin cocuguna oyuncak alir gibi kedi kopek alamamasi lazim, Sokak hayvanlarinin kesinlikle kisirlastirilmasi lazim, adam gibi hayvan barinaklari acilmasi lazim, duzgun bir hayvan sahiplendirme politikasi uygulanmasi lazim, bu hayvanlarin da takibinin saglanmasi, sahiplerinin bunlari satmaya ya da atmaya kalktiklari goruldugunde ciddi bir para cezasiyla cezalandirilmalari lazim vb.. bunlar benim aklima gelenler ve uc asagi bes yukari her ulkede yapilabilecek seyler.

Bunlardan cok daha onemli baska bir mevzu daha var ki ne yazik ki onu yapmak oyle kolay degil, o da toplumda hayvan sevgisinin artirilmasi ya da olusturulmasi ve hayvan haklari bilincinin yerlestirilmesi. Sirf insanlar sikayet ediyor diye belediye calisanlarinin eline tabanca tufek alip kedi kopek olduremeyecegini bu insanlara anlatmak ve boyle yapanlari cezalandirmak lazim. Ben nasil ki ust kattaki komsumun zirt pirt gurultusunden rahatsiz oluyorum diye onu vuramiyorsam, insanlar da sokaklardaki hayvanlari sirf rahatsiz oluyor diye yokedememelidir. Yukarda yazdigim seyleri biraz olsun uygulasalar zaten bu sorunlar ortadan kalkmaya baslar. Bunun sadece ekonomiyle ya da gelismis bir ulke olmakla alakasi yok. Bu herseyden once insan olmak ve her canlinin yasama hakki oldugunu kabul etmekle alakali. Herkes hayvan sevmek zorunda degil tabii ki ama onlarin da yasamaya hakki var bizler gibi. En azindan bu gercegi kabullenmek lazim.

Tekrardan cok gecmis olsun, dis gecirememis olduklarina sevindim, ayrica benim de kullandigim pantolonun bu testten gecmis olmasina da ayrica sevindim
    Hayvansever bir insanım ama : Öncelikle biz insanız onlar hayvan. Öncelik her zaman insandır, insan hayatıdır. Biz köpeklerle eşit değiliz, onlardan üstünüz. Şehirler köpeklerin değil insanların yaşam alanıdır. Bu durumda yaşam alanına müdahale edilen de insandır, saldıraya uğrayan da konu başlığında olduğu gibi insan.

Kısırlaştırma, barınak sağlanması ve hayvanların vurulmasının yanlışlığı konularına kesinlikle katılıyorum. Ancak ne yapılacaksa yapılması ve bu hayvanlar sokaklardan acilen toplansın.

GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motorun üzerinden bacakları köpege savurup hedef göstermediyseniz iyi tutturmuş kereta.

Ama gerçekten kapabilseymiş iş kötü çünkü benim beslediğim ufak yapılı dişi kedi bile tavuk kemiklerini çatır çatır kırıyor, ama biz uğraşşak kıramıyoruz. hayvanların çene gücü korkunç

Bende beylikdüzünde iki tanesinin atagına maruz kaldım dik yokuş çıkarken 30 la gidiyordum 100 kilo artçı ve cbr 125 gaza asıldım motor pek istifini bozmadı Allahtan arkadan devam etmedi inatçı bir şekilde, 400-500 mtre kovalayanı var bunların usain bolt gibi kondisyon yapmışlar resmen

geçmiş olsun....

geçmiş olsun. bana sürekli saldırıyorlar. köpeğe yaklaşınca hız düşür, ayağını kapmaması için havaya kaldır, tam birleşme noktasına yakın kökle gazı oldu bitti. tabii bunları yaparken dengenin bozulmaması için biraz tecrübeli olmak lazım ve motoru iyi tanımak lazım yolu da kontrol etmek lazım ani gaz açma işini 4 yol öncesi vs yaparsan bir trafik canavarının kontrol etmeden yola atlaması ile kaza geçirebilirsin.

Motosikleti
    Kawasaki ER-6n
    Alıntı ybalci adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    geçmiş olsun. bana sürekli saldırıyorlar. köpeğe yaklaşınca hız düşür, ayağını kapmaması için havaya kaldır, tam birleşme noktasına yakın kökle gazı oldu bitti. tabii bunları yaparken dengenin bozulmaması için biraz tecrübeli olmak lazım ve motoru iyi tanımak lazım yolu da kontrol etmek lazım ani gaz açma işini 4 yol öncesi vs yaparsan bir trafik canavarının kontrol etmeden yola atlaması ile kaza geçirebilirsin.
    Teşekkür ederim. Doğru diyorsun, tecrübe kilit rol oynuyor. Ana caddede başka, kavşakta başka, trafikte başka, mahalle arasında başka hareket etmek lazım. Köpek sayısı bile duruma etki ediyor. Çok dikkatli olmak lazım köpeklere karşı

forevermore - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 150 (2013 Kırmızı)
    Senelerdir köpek besliyorum. Şu an bir pitbull terrier sahibiyim, dünyanın en canayakın ve hoşgörülü köpeği diyebilirim büyük bir samimiyetle.

Sokaklardaki köpekler hepimizin ayıbı. Sokaklarda aç sefil yaşamayı bu ölüm kalım mücadelesini onlar seçmiyorlar. Bundan rahatsız olanlar mesela sokaktaki bir kaç dişi köpeğin kısırlaştırılmasını finanse edebilirler. Belediyelerin bu işlerle pek ilgilendiği yok. Nedenini sorarsanız akıllarınca barınak denen bir çözüm bulmuşlar. Bilmiyorum hiç barınağa gidiyor musunuz, onlarca hayvan bizim artık küflü ekmeklerimizle pislik içerisinde soğukta mermer üzerinde yaşıyor, her sabah kafesleri temizlemek adına tazyikli suyla yıkanıyor.

İnsanlar hevesle köpek satın alıyor sonra sıkılınca sokağa atıyor. BU aptalca heves yüzünden sorumsuz insanlar yüzünden barınaklar sokaklar köpek dolu.

Diyeceğim şu ki arkadaşlar en vahşisi olsun köpeklerin çoğu sizden korkarlar. Giderken motosiklete doğru koşturan bir köpeğe yapılabilecek en doğru davranış birden durmaktır. Durduğunuz anda ve korkmadığınızı hissettirdiğiniz anda kaçacaktır.

Bir köpek, kendisinin veya yavrularının veya sahibinin zarar göreceğini düşünmediği bir durumda saldırmaz. Zaten saldırmadan önce de belirtiler gösterir. Kuyruğundan diş göstermesinden ve vücudunun öne doğru pozisyonundan anlayabilirsiniz tabi ki hırlamasından da.

Tedirginlik insanda köpeklerin kokusunu alabildiği bazı hormonların salgılanmasına neden oluyor bu kokuyu alan köpeklerin savunma mekanizmaları çalışmaya başlıyor.

Onların da bu dünyada yaşamaya hakkı var. Kendi istekleri ile çoğalmıyor kendi istekleri ile sokaklarda yatmıyorlar. Bu yüzden onlardan korkmak yerine onlara yaklaşın. Bu güne kadar yüzlerce köpekle karşılaştım henüz bana saldıran hırlayan havlayan olmadı. Çünkü onlara tedirginlikle değil sevgiyle ve şefkatle yaklaşıyorum.
    revani, dockerengin ve M.balibey bunu beğendiler.

dockerengin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR125 > CBF150 > CRF250L > XZ250R 4V > ?
    Köpek saldırırsa kaçmayın gidip yanında durun arkadaşlar. Ben senelerdir çok kaçtım ve hep kendimi tehlikeye soktum.

Benim fikrim ve uyguladığım olay bana saldırmak için bekleyen yada bana saldırabileceğini düşündüğüm köpeğin yanına gidip duruyorum. Çok büyük bir kısmı aptallaşıp kaçıyor zaten. Bazıları da ben hareket eder etmez tekrar saldırmaya çalışıyor. Bu sefer de ben ona saldırır gibi yapıyorum tekrar kaçıyor. Bu yöntemi çok fazla denedim ve tavsiye ederim. Bırakın onlar sizden kaçsın

Bu arada arkadaşlarımın pitbull'u olduğu için bu cins köpeklerden de kaçmıyorum ama bir tek kangal görürsem o zaman korkup kaçabilirim Bunu daha tecrube edemedim :D

Her köpek türünün yanında durmak pek sağlıklı olmayabilir. Durup dururken ısıran bir çok köpek ile karşılaştım. Bazı türler agresif ve tehlikeli olabiliyor. Odtü köpek çetesi mesela bilen bilir

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler