Emniyet şeridi kullanırken aman dikkat!
Reklamlar
-
Yaklaşık 1 ay kadar önce cbf 150 Motorumu alalı bir ay kadar olmuş alışmaya çalışıyorduk birbirimize.
E-80 üzerinden Ataşehir'e işe gitmeye çalışıyordum. Daha önce ne kadar motor kullanan insan gördüysem hepsi emniyet şeridini kullandığı için ve trafik içerisinde kendimi riske atmayım mantığı ile bende emniyet şeridinden gidiyordum. Kavacık'ı yeni geçmiştim ki birden dallamanın biri harş diye emniyet şeridine girdi. Ben fren filan derken adamın bagajda buldum kendimi. Allahtan çok hızlı değildim, yerde 2 takla attım üzerimde koruma namına sadece kask olduğu için sağ dirseğim balon gibi şişmişti, üzerimdeki pantolon parçalanmıştı, üstüm başım toz toprak içinde rezil olmuştu. Arabandan sürücü indi geçmiş olsun bir şeyin var mı hastaneye gidelim mi filan dedi veryansın yaptım tabi sen ne yapıyorsun vs. kardeş benim gitmem lazım şimdi polis molis gelir ben hapishaneden izinliyim araba kullanmam yasak polis gelirse sıkıntı olur dedi! Ulan madem araba kullanman yasak niye kullanıyorsun!? Bin taksiye nereye gideceksen si.tir git.
O günden beri emniyet şeridi kullanmak zorunda kalırsam 60 km hız üzerine çıkmıyorum. Sizde dikkat edin derim.
Reklamlar
-
teşekkür ederim
bir arkadaş geçenlerde bir mesaj paylaşmıştı profilinde ondan bir alıntı yapacağım
Doğruluk: Bizler doğruluk konusunda ciddi sıkıntıları olan bir milletiz. Çocukluğumuzdan itibaren her durumda ve her konuda biran bile düşünmeden yalan söyleyebilmeyi meziyet edinmişizdir. Tek ayak üzerinde kırk tane yalan söyleyebilen ve bazen bu yalanlara kendisini bile inandırabilen enteresan bir kitleyizdir. Bu durum bizim için bir yaşam biçimidir. Bu sebepledir ki
doğruluk birçok toplumda bir yaşam şekli iken, bizde erdem olarak kabul edilmiştir ve doğru insan parmakla gösterilmiştir. Kendimiz doğru olamadığımız gibi nadiren de olsa bunu başarabilenleri de sevmeyiz, toplumdan dışlamaya çalışırız ve onuncu köyde bile yaşamalarına müsaade etmeyiz. Onlar da bize benzesinler isteriz. Doğru ve dürüst olabilmeyi enayilik olarak kabul eder ve öyle görürüz.
kurallara uymak bazı toplumlarda bir yaşam şekli iken bizde sadece bir erdemdir..
-
Ben aylardır kullanmıyorum emniyet şeridini. geçmiş olsun fakat adam kurallara uymuyosa sende uymuyosun emniyet şeridini kullanmak motorsiklet sürücülerine verilen bi hak değil. adam önüne fırlamış olsa resmi yollara başvurdugunda yine sen suclusun aynısı benım basıma geldi ondan biliyorum
-
Emniyet seridini kullanman , o adamin arac kullanmasi kadar dogru .
Adam arabanin yag lambasi yandi bende direk seride girdim ama bu herif emniyet seridinden kaptirmis geliyor , gordum ama onuda duruyor sandim ne bilim emniyet seridinde bu hizla gidecegini , dese sen istedigin kadar yirtin .
-
Yollar standartinda yapilsa kimse emniyet seridine girmesin. istanbul 1. Koprude seritlermo kadar dar ki, arabalarin aynalari neredeyse birbirlerine degecek. Dun metrobusle giderken serit arasindan filtreleme yapmaya calisan bir aprillia scooterin gecemedigini gordum. Sonunda o da emniyet seridine girdi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:43 ----------
Bu arada serit arasindan giderken araclar duruyorsa max 30 km/h, emniyet seridi max 40 km/h olmali. Cunku daha hizla gidilirse, o araclarin yapacagi ani bir harekette refleksleriniz motoru durdurmaya yetmez.
-
otoyollarda olusan trafik ve dengesiz serit kullanimi +seyyar saticilar motor kullanicisini emniyet seridine girmeye mecbur birakiyor ..
-
Geçmiş olsun. Merak ettim araç şöföri ile daha sonrası ne yaptınız ? Adam kaçtı gitti ve sizde hiç bir şey yapmadınızmı yani ? ? Polis çağırdınızmı vs vs anlatırmısınız ?
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler