Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

30.08.2013 CBR 250 R KAZASI

REKLAM ALANI
    DEISIS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XT 660 R
    Çok geçmiş olsun Allah acil şifa versin inşaallah. Benim yaptığım kazaya benziyor sizinkide.

polis karşı tarafı %75 beni %25 suçlu bulmuştu. Bu durumda motordaki masrafları karşı tarafın sigortası

%75 ödedi. %25 i benden tahsil edildi. Allah yardımcınız olsun..

http://www.motosiklet.net/forum/kaza-raporu/118955-dengesiz-surucu-14-1-m-fren-izi%3D-sok-ve-platin.html

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    jackonbir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    beat-cbf150-apache-cbf150-NC700-XMAX-DJANGO-ACTIVA
    tutanağı tutan polis trafik polisi mi?

C@LiMeRO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki V Strom 250
    çok geçmiş olsun..umarım lehinize çözülür.

dockerengin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR125 > CBF150 > CRF250L > XZ250R 4V > ?
    Çok geçmiş olsun.

amaninmb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    QJ Motor- VPS 125
    Geçmiş Olsun Ön Kamera Şart...

Salih_T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Salcano Wolf 125cc, Bajaj Pulsar NS 200
    Geçmiş olsun, böyle kazalarda motosikletli sürücü haklı da olsa mağdur oluyor genellikle.. maddi olarak zarar karşılansa da.. geçirdiği şok ve acının telafisi pek mümkün görünmüyor..
    "Ne Mutlu Türküm Diyene" M.Kemal ATATÜRK
    Salcano Wolf 125 28.03.2014 - 02.05.2016 (11.800 km)
    Bajaj Pulsar NS 200 Trafiğe Çıkış: 09.05.2016 (46.500 km)

leons - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ZX10R 2015
    Çok geçmiş olsun, trafiği babasının tarlası zanneden çok p....... var

cx571 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250 R & YBR 125 ESD
    Alıntı jackonbir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tutanağı tutan polis trafik polisi mi?
    evet. Trafik Polisleri Tutanağı tuttu.

Adamdan zaten şikayetcı oldum.. Allaha şükür Omuzum ameliyat oldu. 1 sene motorsuz kaldım. Şimdi Karabükten cıkacam Kargı ilçesine gidecem ama Kim haklı kim haksız belli değil... hAKİM kARAR VEREcek dedi polis memurlarıda. ben tutanakları alsam motoru götürsem servise bu olay nasıl işler bilemiyorum..
    Dört Teker Bedenimi, 250R Ruhumu Taşır..!

hellboys - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600FA 2013
    motor daha servise gitmedi mi?

cx571 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250 R & YBR 125 ESD
    Alıntı hellboys adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motor daha servise gitmedi mi?
    Motosiklet Şu anda Kaza yaptığımız Kargı İlçesinin eminiyet müdürlüğü garajında duruyor. Ben Karabükte olduğum ve ameliyat olduğum için motoru alamadık. Sağolsun bir Memur motorumuza orda sahip çıktı. Bu arada ben Motoru servise götürünce işlemler nasıl olacak. Kaza raporlarını filan alacamda kim haklı kim haksız belli değil? Neye göre işlem yapılcak. Hakim karar verecekmiş. sonucta yaralamalı kaza. biz %100 haklıyız kendımızce. adam yolun en sağından soluna partalel olarak daldı ve aslı suclu su anda bizim gözümüzde...
    Dört Teker Bedenimi, 250R Ruhumu Taşır..!

Alıntı cx571 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motosiklet Şu anda Kaza yaptığımız Kargı İlçesinin eminiyet müdürlüğü garajında duruyor. Ben Karabükte olduğum ve ameliyat olduğum için motoru alamadık. Sağolsun bir Memur motorumuza orda sahip çıktı. Bu arada ben Motoru servise götürünce işlemler nasıl olacak. Kaza raporlarını filan alacamda kim haklı kim haksız belli değil? Neye göre işlem yapılcak. Hakim karar verecekmiş. sonucta yaralamalı kaza. biz %100 haklıyız kendımızce. adam yolun en sağından soluna partalel olarak daldı ve aslı suclu su anda bizim gözümüzde...
    Geçmiş olsun. (Anladığım kadarıyla)Benzer bir kazayı yıllar önce (1994 yılı olması lazım) otomobil ile yaşamıştık.

Bursa-Gemlik civarında, bölünmüş 2 şeritli bir yolda, benzin istasyonundan çıkan bir kamyonet, dönüş yoluna u dönüşü yapmak için sağdan sol şeride kontrolsüzce çıkmış ve biz de bu araca vurup yol arasında ki bankete düşmüştük.

Polis 2/8 olarak (öyle hatırlıyorum) kusuru hız dolayısıyla abime vermişti, kalanını kazadan sonra kaçmaya çalışan kamyonete. Ancak abimin, sadece o yolda değil Safranbolu'dan yola çıktığımızdan beri bütün hız limitlerine uymaya çalıştığını hatırlıyorum.

"Genelde" bu tarz kazalarda hızdan bir kusur yamamaya çalışıyorlar.

Motosikleti
    CBF1000F & CRF250L
    Alıntı cx571 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hakim kazada kimin suçlu olup olmadığıyla ilgilenmez diye düşünüyorum, yaralamalı kaza olduğu için ceza tarafıyla ilgilenir. Önemli olan polis raporu. Sigortacınızı arayın o size herşeyi söyler. Gerekli evrak toparlayıp ona verirsiniz, işte polis raporu sizin karşı tarafın ehliyeti ruhsatı trafik sigorta policeleri vs..varsa kaza anı fotoğrafları. Gerçi onu polis çekmiştir yaralamalı kaza olduğu için. Sonra motor servise gider eksper gelir çıkacak masraf belirlenir, motor yapılır masrafları ödersiniz faturaları karşı tarafın sigortacısına iletirsiniz ve ödemenin size yapılmasını beklersiniz.

abeciMotoru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cb125E-SymWolf-Inazuma-XJ6 F
    çok geçmiş olsun.
    Alıntı duyguemre adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "Genelde" bu tarz kazalarda hızdan bir kusur yamamaya çalışıyorlar.
    kaza anındaki hızınızı nasıl biliyorlar? neye göre belirleniyor? galiba görgü tanıkları da önemli bu durumlarda. dağın başında oluyorsa kaza kim haklı kim haksız olacak?
    Motosikletimin üstü açık..
    https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber

Murat 48/30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Salcano Wolf 11 (gri)
    GEçmiş olsun kaza işi zor iş gerçekten:Araba ile yapınca kısa bir şokla atlatılıyorda motor zor iş.

orhan899 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT250R , Suzuki GSX650F
    geçmiş olsun kardesım...

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Alıntı pistolpitt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hakim kazada kimin suçlu olup olmadığıyla ilgilenmez diye düşünüyorum, yaralamalı kaza olduğu için ceza tarafıyla ilgilenir. Önemli olan polis raporu. Sigortacınızı arayın o size herşeyi söyler. Gerekli evrak toparlayıp ona verirsiniz, işte polis raporu sizin karşı tarafın ehliyeti ruhsatı trafik sigorta policeleri vs..varsa kaza anı fotoğrafları. Gerçi onu polis çekmiştir yaralamalı kaza olduğu için. Sonra motor servise gider eksper gelir çıkacak masraf belirlenir, motor yapılır masrafları ödersiniz faturaları karşı tarafın sigortacısına iletirsiniz ve ödemenin size yapılmasını beklersiniz.
    Hakim kimin suçlu olduğuyla ilgilenmez mi ???? Ne iş yapar peki ?
    Sadece ceza tarafı ile ilgiliyse cezayı hani o "ilgilenmediği" suçluya kesmeyecek mi ?

Şu yazdıklarınızı göndermeden önce bir okusanız diyorum...

Motosikleti
    CBF1000F & CRF250L
    Alıntı kurubuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hakim kimin suçlu olduğuyla ilgilenmez mi ???? Ne iş yapar peki ?
    Sadece ceza tarafı ile ilgiliyse cezayı hani o "ilgilenmediği" suçluya kesmeyecek mi ?

Şu yazdıklarınızı göndermeden önce bir okusanız diyorum...
    bak ne yazmışım, hakim ceza tarafıyla ilgilenir yazmışım, arkadaş sen 8 de 2 kusurlusun sen 8 de 6 ile uğraşmaz diyorum, o polisin işidir diyorum. Sigorta polis raporuna bakıyor, hakimin karaına bakıyor olsaydı 2 sene garajda kalır tüm kaa yapan araçlar. Arkadaşımın başından geçen kazada böyle bir prosedür işlendi, her yazılana muhalefetliği bırakıp konuyla ilgili bildiğin birşey varsa sen de onu yaz bilgilenelim değil mi

Alıntı abeciMotoru adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çok geçmiş olsun.

kaza anındaki hızınızı nasıl biliyorlar? neye göre belirleniyor? galiba görgü tanıkları da önemli bu durumlarda. dağın başında oluyorsa kaza kim haklı kim haksız olacak?
    Aksi bir kanıt yoksa, hız limitlerinin kusursuz! ayarlandığı varsayıldığı için, kazaya karışmak hız limitini ihlal etmek anlamına geliyor. Görgü tanıkları, kamera kayıtları vs. yoksa ve bir itiraz yoksa genelde bu şekilde yapıldığına tanık oldum.

2008 de kullandığım araç pert oldu, görevli bana sen adamın şeridine geçmişsin diye bir yorum yapmıştı. Neyse ki helal süt emmiş karşı taraf yok öyle olmadı, ben kaydım diğer şeride geçtim dedi, iş düzeldi. Dürüst olmasaydı ne olacaktı, bilmiyorum.

Malesef 2010 da askerdeyken yine kullandığım kendi sivil aracım kazada pert oldu. Ama karşı taraf bu sefer şeref yoksunu çıktı. Sabah kışlaya giderken alkollü olduğum, gittiğim yönün aksine dönmeye çalıştığım gibi hala inanamadığım yalanlar söylemişti. Polis gelince yaralanma yok beni ilgilendirmez diye tutanakta tutmayınca iş kasko firmasına kaldı.

Sigorta firmasından aldığım bilgiye göre kazanın oluş şeklini yolun durumunu vs çok iyi anlatan fotoğraflar çekmem gerektiğini anladım. Kusur oranını ne verdiklerini takip etmedim, hala da bilmiyorum, ancak buna itirazın mahkeme yoluyla olacağını öğrendim. En önemlisi bu kadar da olmaz dedirtecek derecede kişiliksiz insanlar ile aynı trafikte olduğumu öğrendim.

Kaza sonrasında işler malesef çoğu zaman şansa kalıyor.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)