Merhaba motosiklet.net ailesi bende Mondial drift var.
Dün aksam arkadaşla geziyorduk motorla, Canımız sıkıldı bende dedim bari boş bir alana gidelimde ön kaldırayım sen arkamdayken.
Nasılsa arkamda ağırlık var diye 2.viteste kaldırdım önü ama istediğim ayarda olmuyordu 5-10 kez denedim olmadı. Bende dedim sıkı tutun 1.viteste kaldıracam... Yapmaz olaydım aklıma tüküreyim keşke yapmasaydım arkadaşlar devrini fazla aldı motor elimi gazdan çekemedim motorun arkası yere sürttü arka kısım Sepet felan hep kırıldı dağıldı arkadaşım uçtu geriye bende biraz gittikten sonra dengeyi sağlayamadım sola devirdim motoru. Sol kol dirseğim ve Sol ayak bileğimde incinmeler oldu, Neyse ki arkadaşıma hiçbir şey olmadı neyse bugün servisime götürdüm motoru bana tam 250 liralık fiyat biçti. Ön maşa'da yamukluk var direksiyon sağa bakıyor. Arka tutunma yeri(Sepet takılan yer) Dağıldı onun yerine Arka koruma demiri takılacak
Sol elcik tamamen parçalandı zaten sonradan takmıştım iyi oldu" Orginal elciklerini sipariş ettim"
SIRF BU KADAR ŞEYDEN ÖN MAŞA DEĞİŞİYOR DİYE İŞÇİLİK 100 LİRA ALINACAK.
Ön maşa= 50 TL
Arka Demir= 60TL
Elcik-topuz= 10 TL
İşçilik 100TL
Önemli olarak yapılacak olanların fiyat listesi bu.
Ayrıyetten motorda daha önceden yaptığım kazalardan kalma etkilerde şunlar
Motorun kafası çatladı değişecek= 45TL
Gösterge devir saati kısmının plastiği ve camı çatladı değiştirirsem komple değiştiriyorlarmış= 170-180TL
Ayna arka plastik kısımları kazadan dolayı yerde sürüldüğü için zedelenmiş değiştirirsem= bi 30-40 lira vardır oda.
Ayriyetten motorun kmsi 3Binde daha ve alalı 4-5 ay oldu yaptığım masraflar;
500-1000 bakımı: 60TL
1500-2000 bakımı : 30 TL
2500-3000 bakımı: 25TL
En ufak bir değme sonucunda bile ağır masraflar yapıyor bu MONDİAL motorlar.
Şunu demeliyim ki şehir içi kullanımda ufak CC'li motor alacaksanız HONDA'dan şaşmayın Çin mallarına para verilmez ama motor bana sorulmadan alındı doğum günü hediyesi olarak ve ben bilseydim motor alınacağını HONDA'dan şaşmazdım Hoşçakalın