kaç gündür merkeze gitmek zorunda kalıyorum izmir yolunda en sol şeritte ortalama 90km hızla gidiyorum. orta şeritteki arabaların hızı genelde 50-70 arası olması nedeniyle genelde orta şeridi kullanmıyorum.
dün akşam tam iftar saatlerine yakın yine izmir yolundayım artık acemlere geldim trafik iyice sıkışık ama sol şerit ortalama 80in üzerinde akıyor ama millet hiç fren mesafesi bırakmadan öndekini takip ediyor o hızda. ben de yine o hızda hiç fren mesafesi bırakmadan öndekini takip ediyorum. (bırakamıyorum çünkü arkadaki araba önümde 5 metre boşluk görünce selektör çekiyor motorun dibine giriyor. aynı olayı önceden yaşadığımdan deneyimliyim.) arkadan bir transit geldi selektör çekmeye başladı. bir dibime giriyor bir fren yapıp yavaşlıyor sonra tekrar basarak dibime giriyor. ama çok kötü yani adam dayanamıyor. öncelikle. arkadaşım:
1) zaten o yolda hız sınırı 70km biz gidiyoruz 80-100 arası hani hız sınırını topluca aşmışız bir şey demiyorum.
2) önümde ve onun da önünde araç var trafik kitli
3)hani beni geçtin öndekini nasıl geçiceksin
4) ben o hızda giderken neden orta şeride geçeyim
5)ehliyetini kasaptan mı aldın da beni öldürmeye çalışıyorsun. bir değsen arkadan leşimi toplarlar o yoldan.
6)iftar saatiymiş millet sinirliymiş. arkadaşım bana ne ya bana ne bak ben acıkınca çok sinirli bir insanım bu sorunu da yenemiyorum bu yüzden tutmuyorum oruç. yaramıyorsa tutma arkadaşım iki aç kalıcaz diye adam öldürcek moda girmenin anlamı nedir. lütfen yanlış anlamayın arkadaşlar.
7) senin o koca ticari araçla beni geçme hakkın mı doğuyor?
8)hani beni bırak öldür beni o yolda ama arkamda da insan var be kardeşim!!!
bu adam yüzünden sırf arkamda arkadaşım var diye orta şeride geçtim yoksa o şeridimden kimse beni çıkaramazdı. sonra noldu? bu sefer ben arkasına girdim bütün yok boyunca adamı takip ettim. sadece bir motorluk mesafe ilerlemiş oldu. artık yaşayasım kalmadı bu ülkede. neden çevremizde herkes böyle? yöneticiler daha da beter.
öldürmeye teşebbüsten yargılanmalı böyle insanlar. ama her gün yarım saatlik motor maceramda bu adamlardan 3 tane çıkıyor karşıma. bu motor zevkimi elimden alıcaklar bu gidişle. bırak binmiyorum ya da bu ülkeden gidiyorum diyicem.
çok küfür ettim ama sakinleşemiyorum.
nasıl kafa, nasıl bu adamlara anlatılır öğretilir bu. kim bilir...