forzaBJK adlı üyeden alıntı
cumartesi sabahı ara sokakta seyir ederken önümdeki aracın yavaşlayıp durması - aynı rahatlıkta geri vitese takıp - iki metre geri gelip ön tamponuyla tekerimin üstüne çıkması ve "pardon ya, farketmedim" sözü..
aynen okuduğunuz gibi - gözlerime inanamadım, ilk geri vites lambalarını gördüğümde, ikinciye ön çamurluğumu otomobilin tamponu ile ön tekerimin üstüne çıkıp lahmacun gibi katladığında, üçüncüye de motorumu yan yatmış vaziyette otomobilin kısmen altında gördüğümde..
şaka gibiydi - sonrada inmiş "ah pardon, farketmedim" - rahat 15 dakıka sakinleşemedim, "nasıl farkedemezsin" - "neden aynalarını kontrol etmeden geri geri gidersin" - "pardon çocuğunuzu ezdim, farkedemedim mi yani.." - "kullanın şu nalet olası aynaları arkadaş" - "çoğunuz var mı, varsayın başka aynaya kullanmayı bilmez bir sürücü olduğunu.." - "pardon ama sizi öldürdüm" ...
kaç gün geçmiş halen aklıma geldikce sinirleniyorum..
akabinde 30 dakika sonra ana yolda 50 ile sol şeritte seyir halindeyken, park alanından çıkıp iki şerit birden değiştirip önüme kıran bir bmw sürücüsü, çok şükür ki başakaların öküzlüğünü telafi edebilmek için pay bırakıp kullanırım motosikleti, korna eşliğinde önce arka sonra limon sıkar gibi ön frenle kurtardım.. trafik lambasında "napiyorsun sen ya, ehliyeti tost makinasından mı çıkardın, aynan yok mu senin, omuz bakışı yok mu senin, iki şerit bir hamlede değiştirilmez hiç mi duymadın sen" - "ya pardon farkedemedim" - "pardon yok ölümden döndüm, pardon yok, kullanın şu nalet aynanızı" ... kemer takmamış, böyle benim bmw'm var havaları ...
çıkarılacak ders; otomobil arkasında aynı şeritte seyir halinde kesinlikle sürücü tarafındaki aynadan farkedilecek şekilde olmaya dikkat edilmeli. her daim başkasının öküzlüğünü telafi edebilmek için pay bırakılmalı..
verilmiş sadakalarımı tükettim galiba..