Ağızdan hava alınınca hava nerden geçip ciğere ulaşıyo reis.
Ağızdan hava alınınca hava nerden geçip ciğere ulaşıyo reis.
[QUOTE=KUVVETMİRA;3024326]arkadaşım, biz ağzımızla nefes alan varlıklarız, boğazı deldiğimizde ordan hava çekemeyiz, tersine içimizdeki hava delikten dışarı çıkar.
örnek olarak hızlıca derin bi nefes çekiniz, bu işi yapan ağzımızdır, havayı ağzımızla çekeriz.
Ne desem boş sana iyi akşamlar arkadaşım
sen nasıl bir varlıksın bilmiyorum da insanlar nefesi burunlarından alırlar ve bunu sağlayan şey diyaframın kasılıp düzleşmesi ile aynı anda göğüs kaslarının kasılıp göğüs boşluğunun genişletilmesidir. göğüs boşluğu da artınca ciğerler otomatikman hava dolar, tersi işlemde de hava dışarı verilir. sen yutağınla nefes alıp veriyorsan orası ayrı
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
arkadaşım yutak dediğin neresidir bilmiyorum ama ben havayı ağzımla çekiyorum.
dudak ve yanaklarım vasıtasıyla havayı içime çekiyorum.
boğaz delinirse havayı ağzınızla çekiyor gibi çekemezsiniz.
bunda anlamayacak ne var anlamadım
dünya da öküzün boynuzları üstünde duruyor, er geç çıkacak ortaya
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
Şakaya alıyor demek istiyorum ama ciddi galiba.
Wiki'de veya youtube'da cricothyrotomy veya tracheotomy diye arat bir bakalım. Çıkan sonuçlar biraz sakıncalı, ufak çocuklar görmesin diye linklemedim .
nefesi ağızla mı almak burun deliklerini egzoz yerine mi kullanıyor acaba arkadaş ahahaha arkadaş sen kimseye ilk yardıma falan kalkma sağlam adamı da öldürür senin gibiler
Hocam yillarca tibbi mumessillik yapmis, ustelik kardiyoloji ve solunum yolu spesifik calismis biri olarak seninnyazdiklarini okuyunca ne kadar bos calismisim diye gecirdim aklimdan.. Meger her seyi yanlis ogretmisler ya la bize!!!
Simdi o diyafram var ya o diyafram.. Hani nefes alirken sisip verirken inen.. Hani varya bildin mi onu? Hah iste o havayi icine cekebilmeni sagliyor.. Hani hali sahada cok efor harcadiginda hatirla bakim.. Diyaframinin hareketleri mi hizlaniyir yoksa agzinin hareketleri mi?
If you don't Ride, You don't know...
Kawasaki Ninja 250 R - Kymco Xciting 250 I - Hyosung GT650 Naked - Honda FJS600 Silverwing
”Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre hürmet ederiz. Fikirler, şiddetle, top ve tüfekle öldürülemez.” M.Kemal Atatürk...
bircan hanımı tanırım çok iyi bir insandır helal olsun valla vurdum duymaz davranmamış tebrik etmek ve alkışlamak gerekli !he bu arada kendiside çok saglam bi offrood cudur yarışlara falan giriyor sanırım birinciligi bile var
sağlıkçıyım,KUVVETMİRA'yı destekliyorum
Yav adam alaya almış sizde adamı sopalamaya kalkmışsınız :D
Arı sokması, penisilin(yada herhangi bir ilaç) allerjisine bağlı anaflaktik şokta larenks ödemi oluşur ve trakeostomi hayat kurtarır.
öyle bir an gelince bırak boğazından,
Kıçından aldığına şükredersin... ;)
Gerçi billur mu geçiyon anlamadık ya...
konu motosiklet kazasından anatomiye gelmiş ya...
sözün bittiği yerdeyiz.
Lost dizisinde uçak kazasından hemen sonra bir düzüne kalemi solunumu sağlamak için doktor edasıyla bir arkadaş saplamıştı boğaza. Ki vardır böyle bir uygulama. Havayı ağzınızla değil diyafram kasının kasılıp gevşemesiyle alırsınız zaten. Vesselam :D
arkadaş ön yargılı olma.sence senin düşündüğünü 6 sene tıp eğitimi almış ve eğer uzmansa 2-3 senede uzmanlık eğitimi almış o doktor düşünemiyo mu sanıyosun? yaptığı iş boğaz delmek doğru ama bu tıbbi bir müdahale ister araştır ister sor bi doktora. insan ağzıyla nefes alır diyosun işin fizyolojisini anatomisini bilen o doktora sorda öğren söylediğinin alakası bile olmadığını.nefes alırken ağzının yaptığı iş sadece dudaklarını açmaktan ibaret.işin ayrıntısını bilmeden insanları kışkıracak sözler kullanmayalım lütfen!
Bitmeyen tutkudur,özgürlüktür,her piston vuruşunda yürekte artan Aşk'tır motosiklet...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)