Arkadaşlar öncelikle ALLAH hekesi kazadan beladan korusun
bir sabah işe geç kaldım ve motoruma atladım işe doğru giderken belki bileniniz vardır akdeniz caddesinden oğuzhana geçen vatan caddesi üzerinde ışıklar var tam 1.5 dakika bekletir en uzun ışık ve 12 saniye yeşil yanar trafik varsa güzelce yolumda gidim diyorsanız 15 dakikadan aşağı geçemezsiniz
bundan 1 veya 1.5 ay kadar önce bu soğuklarda bir sabah giderken hava güneşli istanbul bu ya havasına parasına vs. güven olmaz derler hava miss yerler kup kuru tam akdenizin tepesinden iniyorrum acelemde var işe 20 dakika geç kalmışımtepeden bir baktım kırmızı tek rakam kaptırdım yeşil 3 5 saniye kala geçtim yollar bomboş sabah sabah in cin top oynuyor o yüzden kaptırdım ve vatandan oğuzhan caddesi rampasına yolların verdiği boşluğun da güveniyle gidiyorum yani aşağıdan tepedeki ışığa kadar yolda 1 araba yok tam 1 refüjün yanında geçmeme bende diyim 5 siz diyin 10 mt var oda ne solda park etmiş bir araba ben yol boş diye kaptırmış gelirken bir anda sağ park yerinden önüme yasak refüjden kendi yolundan gelen araba yerine karşı tarafa geçeceği için yukarı bakarak bir kırdı ve kaldı benim onu görüp vurmam ile arada 2 bilemedin 3 saniye geçti motorla arabanın arka sol kapısının çamurluk ile kapı hizasına bir vuruşum vardıki fenaaaa motor olduğu yere yan yattı bir baktım altımda motor yok bir baktım uçuyorum
o an dedim allahım sana geliyorum açın yolları maalesef uçuşum kısa sürdü ve arabanın üst tarafına bilmiyorum tama olarak neresine bir koydum kafayı pat bende motorun yattığı yere düştüm tam üstüne tabii motor düşünce direksiyon yan dönmüş sağ kol kazıklı voyvoda hesabı dimdik duruyor baldırım oraya vurmuş olacakki kalkınca hafif bir ağrı hissettim
tabii adam şokta ben yerde kalktım ayağa kendime üzülmüyorum motorun ön grenajı ve farı tutan vida yerleri kırılmış motorun gözü patlamış gibi far sarkıyor ona bakıyorum adam diyor bir şeyin varmı yok diyorumda motor gitti adam diyor boşver motoru hastaneye gidelimmi diye bir teklif sunuyor tabii ben sıcak bakmıyorum gerek yok diyorum
bu işin sonunda kim hatalı kim hatsız ve ne oldu diyorsanız allaha şükür turp gibiyim hiçbir şeyim yoktu burnum bile kanamdan üstümdeki koruyucu elbise ve kaskım sayesinde atlattım adam ise yasak dönüş olan yerde sinyal vermeden ve park yerinden kazaya sebebiyet verdiği için suçlu ben ise vurduğum için sadece %8.1 suçluyum o gün bugündür her refüje acıda olsa dikkat ederim
mümkün olduğunca abartmadan ve birazda espiritüel anlatmaya çalıştım umarım sıkmamışımdır
motoru uzun süre kullanıyorsanız hareket eden aracın sezgileriniz sayesinde neler yapabileceğini tahmin edebilirsiniz ve ona göre gaz fren debraj ayarlaması yapabilirsiniz ama park etmiş bir aracın ne yapacağını kestirmek imkansızdır
inşaallah motor kullanan arkadaşlar bir nebzede olsa katkım olmuştur
herkese kazasız belasız sürüşler dilerim