Dik bir yokuştan tırmanırken önümdeki araç fren yaptı. Aracın sağ arka tarafındaydım. Arabayla kaldırım arasında kalmayayım, gaza basarsa çarpabilir diye durmak zorunda kaldım. Normalde yokuş yukarı durunca ön fren lastiği kitlese de lastik yeterli tutuşu sağlayamaz, böyle durumlarda ayağa kalkarım, tekerin yere tutuşu motorun kendi ham ağırlığını dengeleyebilir. Ama arkamda artçı vardı ve geri geri kaymaya başladım. 2 metre kadar ayaklarımla dengeleyerek kaydıktan sonra motor sağ tarafa yatmaya başladı, tutabildiğim yere kadar tutup bırakmak zorunda kaldım.
Motor yere biraz sert çarptı. Koruma demiri görevini layıkıyla yaptı ve depoya zarar gelmedi. 2 egzos borusunun birleştiği yerde kedinin pençe izleri kadar ufak bir çizik var. Sağ aynanın en dış noktasında ufak bir yıpranma var. Haliyle koruma demirinin yere dokunan yüzeyinde de ufak tefek izler var.
Bende herhangi bir hasar yok. Motoru devirmemeye çalışırken ayaklarımı yanlara yeterince açmıştım, yol bayır olduğu için hafifçe savruldum. Artçım da düşeceğimizi anlayınca motorun altında kalmasın diye bacaklarını yukarı çekmiş düşerken. Dengesiz düşmenin etkisiyle omzu incidi, ciddi bir yaralanma onda da yok.