Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Çene açılır kask tavsiyesi (Çene yukarı doğru açılan mı yoksa geriye doğru açılan mı)

REKLAM ALANI

Herkese hayırlı hafta sonları dilerim.

Başlıktan da anlaşılacağı üzere 10-20 bin TL bandında taksit ile F/P ürünü bir kask bakıyorum.

Karbon oluşundan dolayı 1.3 kg ağırlığı ile dünyanın en hafif ve güvenilir çene açılır kaskı seçilen AGV sportmodular kaskını gözüme kestirmiştim ama yurt dışında en fazla 20 bin TL olan bu kask, ülkemizde 35-40 bin TL bandında satılıyor, aşırı bir talep mi var yoksa üretimi mi yok anlamadım ama siyah modellerinin XL bedeni hiç bir yerde de yok zaten, AGV'nin kendi resmi sitesi dahil, sadece sarı olan modelde XL beden var ama o da çok sırıtıyor, hoş, XL beden olsa bile siyahını ülke içinden alabilmek için de ancak vade farksız en az 12 taksit yapan bir yer lazım ki alınabilsin yoksa o da mümkün değil. Kısacası yurt dışından gelen bir arkadaş bizzat gelirken bu kaskın XL bedenini 20 bin TL'ye getirmedikçe ya da ülke içinde 30 bin TL'ye kadar peşin fiyatına 12 taksite satan bir yer olmadıkça almak çok zor gibi. O yüzden her ne kadar gönlüm bu modelden yana olsa da şimdilik bu sebeplerle üzülerek elemek zorunda kalıyorum.

Yine AGV olduğu için streetmodular kaska da baktım, o da 14-15 bin TL arası ama bu hem karbon değil hem de 1.8 kg civarı. Yani yukarıdaki karbon olan sportmodular'den tam yarım kilo daha ağır, bunun sebebi de karbon yerine termoplastik malzemeden olması sanırım. Sizce bu yarım kiloluk ağırlık farkı boynu çok yorar mı? Zira Xmax kullanıcısı olduğum için genelde İstanbul içi kullanıyorum.

Ayrıca bu soruyu duyunca her ne kadar Çene kısmı, dururken rahatça konuşabilmek için açıp kapatılır, yolculuk yaparken açık bir şekilde gitmek için değil, bunu yapan kişi yarım kask alıp kullansın o zaman! diyecek arkadaşlar olsa da yine de dünyanın binbir türlü hali var diyerek öğrenmek istediğim bir durum var, bu tarz açılan kaskların çene kısımlarının tepeye doğru değil de geriye doğru açılmasının rüzgarda daha sağlıklı olacağı söyleniyor. Nedeni de çenesi yukarı doğru açılan kasklar, karşıdan gelen rüzgar ile kafayı arkaya doğru itiyormuş ama geriye doğru açılan kasklarda böyle bir durum yokmuş. Bu sebeple bir arkadaşın önerisi ile 1.6 kg ağırlığındaki LS2 Advant X Karbon kaska da baktım, tabi bunun fiyatı da 23-24 bin TL civarı ama hepsiburada ve trendyol gibi sitelerde peşin fiyatına 6 taksite kadar alınabiliyor.

Özetle XL beden olarak, gönlümün de olduğu AGV'nin 1.3 kg'lık karbon sportmodular modelini bulup taksitle alamayacağımı varsayarsam geriye çene açılır kask kategorisinde 2 seçeneğim kalıyor gibi

1-) Sizce 14 bin TL'ye, 1.8 kg'lık AGV'nin termoplastik streetmodular modeli mi?
    2-) Yoksa 24 bin TL'ye, 1.5 kg'lık LS2'nin karbon advant x modeli mi?

Ya da sizlerin bu fiyat ve taksit aralığında başka çene açılır kask önerileriniz olur mu ve bu kaskların çeneleri sizce de yukarı doğru mu yoksa geriye doğru mu açılmalı? Teşekkürler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    otopsici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha tracer 900 - Yamaha tracer 700
    fiyat performans kaskı bakıyorsan sena impulse al
    saydığın kasklara asla para verme

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Ben çene açılır kask olarak Shoei Neotec serisinde gözüm vardı, motoru aldığımdan beridir paraya kıyıp alamadım, 33bin küsür liraları geçmiş.
    Şu an kullandığım kaskı alırken de shoei iyetlenmiştim ama paraya kıyamamıştım.

Caberg Duke 2 almıştım, o zamanlar testlerde 5 yıldız almış bütün sertifikaları tam bir kask olarak shoei ve schubert gibi pahalı kasklar arasında ucuz kalıyordu.

Kasktan memnunum ama önümüzdeki bahara yenisini alma zamanı yaklaşıyor, yurtdışına çıktığımda shoei alacağım bu sefer, zaten ne kadar ömrüm kaldı ki içimde kalmasın dedim.

arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tavsiye veremeyeceğim ancak özellikle düşme anında açılma/kopma oluyor mu bunu çok iyi araştır.

çok riskli bir kask, bende heveslendım sonra videoları görünce vazgeçtim.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)