Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Sıradan kulak tıkacı vs alpine motosafe race

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    24 Şubat 2016
    Merhaba, bu konu için en uygun yerin bu kategori olduğunu düşündüm, buraya yazıyorum.

    Uzun yıllar hem sünger hem sert kulak tıkaçlarını kullanmış ve sonunda merakıma yenik düşüp alpine motosafe kulak tıkaçlarını alıp deneyimlemiş durumdayım. Hep gerçekten çok fark ediyor mu diye kendi kendime sorardım, bana göre herkes çok taraflı yorum yapıyordu bu konuda. Şimdi kendi deneyim ve tecrübelerimi aktaracağım size ürünlerle ilgili.

    Kullandığım sıradan kulak tıkacı 26db çam tipi olanlardı. İp kısmını ve biraz arka çıkıntısını kesmiştim kaskta rahatsız ediyor diye.
    Alpine'in ise race modelini kullandım.

    Öncelikle alpine için söylenen yok efendim düşük sesleri filtrelemiyor konuşan birisini rahatlıkla duyabiliyorsunuz konusu hikaye onu net söyleyeyim. Sıradan tıkaçlardan farksız. Hatta yüksek süratlerde çam tipi tıkaçlar daha sessiz kalıyor. Alpine'in tek artı yönü içindeki delik sayesinde kulakta basınç olmuyor ve uzun kullanımda ağrı yapmıyor. İç sesinizi duyamıyorsunuz bu delik sayesinde.

    Şimdi, apine şu an 700 lira civarında ve sıradan tıkaçlar 35 lira. Ve alpine 100 kullanım kadar ömür biçmiş. 100 kullanım yapmadım henüz ama 100 kullanım sonrası filtresi çöp olacak ve sesi artık yeterince kesmeyecekse bu fiyatı hak etmediğini rahat bir şekilde söyleyebilirim arkadaşlar. Uzun vade kullananlar da konu altında bize yorumlarını yapsın.

    Kime tavsiye ederim? Tek solukta 3-4 saat motosiklet süren, sürekli uzun yola giden, bütçesi rahat arkadaşlar alsın. Ama şehiriçi 20-30dk lık sürüşlerde sıradan tıkaçlar da gayet iş görüyor. Benim deneyimim bu şekilde oldu, konu altında sizlerin fikirlerini de merak ediyorum. Benim gibi bu ürünü merak edenlere de referans olsun.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    03 Nisan 2011
    Motosikleti
    Tenere700
    Bende ikisinide kullandım, kullan at sıradan tıkaçlarıda tek kullanımda atmıyordum, birkaç kez kullanıyordum. Benim kulak çınlaması problemim var o yüzden sıradan tıkaçlarla kendi iç sesimi duyduğumda çok fazla rahatsız ediyor. Bu alpine tıkaç kullanmaya başlayınca epey rahatladım.

    En dandik intercomlardan birini kullanıyorum, sadece müzik için. Bazen telefon çalıncada açıyorum, arayan kişiyi durduğum zaman veya çok yavaş giderken duyabiliyorum, çok sorun olmuyor. Biraz hızlı gidiyorsam arayan kişinin sesini duymak imkansız. Müzik dinlerken pek sıkıntı yok.

    100 kez kullanım ömrü olduğunu bilmiyordum ben tahminen daha fazla kullanmışımdır ama ortalama olarak yılda bir kez yenisi ile değiştiriyorum sanırım.

    Sıradan tıkaçlardan takınca suyun altına girmiş gibi hissettiriyor, benim deneyimim böyle. Başkası belki rahat eder, pahalı olanı olmadan önce denemekte fayda var.

    Benim fikrim aralarında bariz olarak fark var ama değer mi kişiye göre değişir.

    Ben yedek olarak halen yanımda ucuzlardan taşıyorum, ufak bir şey düşürürsem falan kullanırım diye.

  3. #3

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alpine'nin tıkaçlarından başka şeylerden ötürü memnun değildim, Amazon'dan neüdüğünü bilmediğim earpeace yazılı bir şey aldım, ithalat sınırlaması öncesi, çok memnunum. Kulak büyüklüğüne göre iki set kafası var, ayrıca 3 tip filtre var ve hem kafalardan hem de her bir filtreden 3er tane koymuşlar pakete, düşürürsünüz nasıl olsa demişler. Çok iyi.
    https://amzn.eu/d/fEuyLQX
    Maalesef artık Türkiye'ye gelmiyor, teşekkürler emeği geçen herkese...

    Yalnız Alpine iş güvenliği tıkaçları ile bir de değil. Çam tipi olanlar farklı mı bilmiyorum onu ama onun dışı sünger tıkaçların tamamı kısa süreli kullanımlara uygun, basınç oluşmasına sebep oluyor. Suyun altına girmiş gibi hissettirmesi de bu aslında. Benim Alpine'le derdim de şuydu, o incecik çekme ipi kopuyor arkadaş. Kargaburunla tıkaç çıkarmak zorunda kaldık =)
    Bir de Hollandalı bir akustik firmasının güzel bir malı vardı, denemek istiyordum ama çeşit çeşit olan seti 2000TL idi, vermeyeyim o kadar dedim kaldı öyle.

    Velhasıl kulak tıkacı candır. İhmal etmemek lazım.


    edit: Düzgün okumamıştım sen de kısa süre için uygun demişsin. Evet kısa sürede bu basınç belki sorun değilir, ama kulak hasarı geri dönüşü olmayan bir şey olduğu için tırsak yaklaşıyorum konuya. Bu arada daha eski kalın tip Alpine'ler bende duruyor hala, çöp de olmadı işini görüyor ama malzeme biraz kendini salıyor. Bir de ne kadar temizlendiği de ömrünü belirliyor.

  4. #4
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Bende alpine race modeli var. Şehir içi 20-30 dk'lık sürüşlerde zaten yavaş sürüyorum deyip kullanmıyorum, daha çok otobana çıkacaksam kullanıyorum.
    Köy yollarında falan zaten yavaş gidiyorum, 60-70'le giderken ihtiyaç duymuyorum, etraftaki sesleri duymak, mesela kuş sesleri, uzakten geçen koyun sürüsünün sesleri falan geziyi daha eğlenceli yapıyor öyel ortamlarda kullanmıyorum ama otobana çıkıp gazlayıp gideceksem çok işe yarıyor.
    Başka tip kulak tıkacı kullanmadım bu yüzden karşılaştırmam yapamam ama iyi ki almışım dediğim ekipmanlardandır kulak tıkacı.

  5. #5
    Psyduck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ekim 2022
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    Yamaha XSR700
    Ben 3M sünger tek kullanımlık tıkaçlardan kullanıyorum ve çok memnunum. İntercom olarak cardo spirit kullanıyorum(en ucuz cardo ve jbl değil) hem müzik, hem intercom görüşmesi, hem de telefon görüşmesinde sıkıntısız duyuyorum. Yanımda konuşanlar da biraz yüksek sesle konuşurlarsa duyabiliyorum. Bence sünger tıkaçların ses filtrelemesi tam kıvamında çünkü kornaları duyabiliyorum ama rüzgarı o kadar azaltıyor ki tek kontakta 200km yol yaptığımda bile yorulmamış olarak iniyorum motordan. Motorum naked bu arada ve yüksek hızlara da çıkıyorum arada. Normal seyir hızım da 120-140 arası diyebilirim.

    Bu alpine motosafe çok ilgimi çekiyordu ki iyi ki bu konuyu gördüm. Ben de abartıldığını düşünüyordum. Sarı köpüklerimle mutlu mesut yaşamıma devam edeceğim. en son 50 tanesini 300 liraya almışım, Her bir çifti sadece 1 gün kullanıyorum ve atıyorum. Bana daha sağlıklı gibi geliyor.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)