Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Hangi Kaskı Almalıyım bütçem Max 20.000TL? AGV vs Scorpion vs HJC

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Arkadaşlar merhaba iyi günler ben yeni kask alıcam fakat çok kararsız kaldım 6 tane kask arasında bütçem 20bin tl daha fazlası çıkmıyor maalesef
    şehir içi günlük kullanım için olucak haftasonları 1 kez git gel 60 km yol yaparım onun dışında şehir içi ufak mesafeler genelde

AGV K6 S ₺18.590
    HJC RPHA 71 ₺16.618
    HJC RPHA 12 ₺16.618
    Scorpion Exo R1 Evo Air ₺15.680

Scorpion Exo 1400 Evo 2 Air Carbon ₺16.790
    Scorpion Exo 1400 Evo 2 Air ₺11.990​

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Yamaha MT09 2021+yadea g5
    o paralara zaten scorpion falan alınmaz onları geç.k6 harika bir kask diğer köşede tap tapze rpha 12 var ve full dolu kutu içeriği.ben olsam rpha 11 kullanıcısı olarak bildiğimden devam ederdim rpha12 direk alırdım.12 11 den daha iyi olduğuna göre HERALDE sessizliği kalitesi tasarımı aerodinamiği özellikle kafa havalandırması efsane ötesi.k6 da olur oda baya sağlam çıktı ama ona extradan cam falan alman da gerekicek onlarıda bütçeye ekle.bende 11 bitti 2018 den beri kullanıyorum artık yenileme vaktim geldi inşallah bu kış edinicem bende rpha 12 yada hayellerdeki rpha 1

Punctum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
    Bu tür durumlarda herkes kendi kullandığı kaskı önerir ki, belki de doğrusu budur. Çünkü o kaskın limitlerini deneyimlemiştir.

Ben de Scorpion EXO R1 Evo Carbon Air kullanıyorum bir süredir. Listenizde olduğu için rahatlıkla söyleyebilirim ki, her malzeme, hem estetik, hem de güvenlik olarak son derece yerinde bir karar vermişim. 160 km/h hızlarda rahatsız edici bir ses yok. İncelemelerde de çokça övülen bir kask. ECE R22.06 sertifikasına sahip. İçinden koyu renkli vizör ve Pinlock 120 buğu önleyici (en üst seviye) çıkıyor. Double D çene bağlantı ve Airfit olarak adlandırdıkları şişirilebilir bir ped var. Daha ne olsun

Forumdan Uzaklaştırıldı
    hjc rpha 11 sharp testleri dökülüyor durumda şimdi düşünüyorumda rpha 12 de mi aynıdır diye scopion alma taraftarıyım şuan

Karşılaştırmalara bakınca ben AGV K6 S tercih ederdim.

benim kendimde kullandığım kaskı tavsiye ederim birde seramik yaparsan düşmediği sürece ömürlük Shark Spartan Rs Byrhon shark kask

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Alıntı Relphegor adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim kendimde kullandığım kaskı tavsiye ederim birde seramik yaparsan düşmediği sürece ömürlük Shark Spartan Rs Byrhon shark kask
    Ömürlük kask icad ettin tebrikler ;)
    espresso bunu beğendi.

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ömürlük kask icad ettin tebrikler ;)
    Kaskların ömrü 5 yıl diye duymuştum.
    Benim kasın içindeki etikette 02/2020 yazıyor, yani 2020 üretimi, 5 yıla yaklaşmış.
    Önümüzdeki Mart/Nisan gibi yeni kask alma niyetim var.

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kaskların ömrü 5 yıl diye duymuştum.....
    Kimya mühendislerinin suçu , atomların diğer atomlarla bir araya gelip bileşikler oluşturdukları zaman neler olduğunu bi türlü öğrenemediler
    espresso bunu beğendi.

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kimya mühendislerinin suçu , atomların diğer atomlarla bir araya gelip bileşikler oluşturdukları zaman neler olduğunu bi türlü öğrenemediler
    Öğrenciyken fizik ve matematikte iyiydim ama kimyam kötüydü. Kimya öğretmenim Boksör lakaplı biriydi, ondan korkumdan kimya derslerine pek fazla girmemiştim, zar zor geçmiştim. Bu yüzden işin çinde kimya oldu mu kendim fikir yürütmek yerine bilmediğimi kabul edip uzmanları dinlerim.

Benim kask eskimiş mi kabul edeyim? Zaten sıkıldım, düz beyaz bir kask alasım var da bahane arıyorum.

Scorpion Exo 1400 Evo 2 Air Carbon kullanıyorum 15-20 gündür, memnunum.

Günlük işe gitgel yapıyorum. Pazar günleri 1-2 saat gazlıyorum. Bana yetiyor.

Daha öncede Exo 500 vardı 10 yıl kullandım

Lunatique - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Street Twin
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kaskların ömrü 5 yıl diye duymuştum.
    Benim kasın içindeki etikette 02/2020 yazıyor, yani 2020 üretimi, 5 yıla yaklaşmış.
    Önümüzdeki Mart/Nisan gibi yeni kask alma niyetim var.
    Kaskların ömrü üretim tarihinden itibaren 5 yıl evet doğru biliyorsunuz.

Ben Scorpion EXO HX1 kullanıyorum, memnunum.
    Ondan önce LS2 Rapid kullanıyordum ona kıyasla pedler yumuşak, konforlu, daha az ses geçiriyor.
    HJC'yi merak ediyorum. Shoei ve Arai gibi pahalı kaskların da ne gibi farkları/özellikleri var kullanıp test etmek istiyorum ama daha iyisini bulana kadar şu an için kaskımı çok seviyorum.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)