Amazon Japonya’dan Arai RX7-X Kask Almak?
Reklamlar
-
27 Haziran 2020, 13:10
Reklamlar
-
27 Haziran 2020, 13:20
Amazon'dan alışverişin kargo, vergi vb güncel masrafı nedir?
-
27 Haziran 2020, 13:45
Kargo ve vergi her ürüne göre değişiyor.Verginin tam olarak yüzde kaç olduğunu bilmiyorum ama her türlü buradan ucuza geliyor.Zaten RAM mount X-grip Türkiye’de hiç bir yerde stokta yoktu.Stoktayken olan fiyatlar da benim ödediğimden pahalıydı.
-
27 Haziran 2020, 18:17
Eminmisiniz ucuz olduğuna ? Şu kaska baktım 8.000 ₺ fiyat çıktı.
-
27 Haziran 2020, 20:08
Arai rx7v kullanıcısı olarak söylüyorum
Rx7v Japonya’da Rx7x olarak geçiyor.
Aralarında fark yok.
Gümrük vergisi (Avrupa birliği ülkeleri dışında ülkelerden %20 alınıyor diye hatırlıyorum),
Üstüne de kargo ücretini eklenmeyi unutmayın.
Güncel gümrük kanununa göre Ekstra bir vergi var mı bilmiyorum.
Daha önce İngiltere’den egzoz almıştım vergilendirme bu şekildeydi ama yaklaşık 2,5 yıl oldu.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:48 ----------
gezginkral adlı üyeden alıntı
Eminmisiniz ucuz olduğuna ?
Şu kaska baktım 8.000 ₺ fiyat çıktı.
Harbiden rx7x iyi fiyat, indirim yapmışlar
55.200 yen yani yaklaşık 3500tl
-
27 Haziran 2020, 22:05
gezginkral adlı üyeden alıntı
Eminmisiniz ucuz olduğuna ?
Şu kaska baktım 8.000 ₺ fiyat çıktı.
Arai’ler uygun. Bir adet RX7-X,pinlock,siyah vizör,gold vizör;hepsi 5 bin ₺ civarı tutuyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:02 ----------
tomass adlı üyeden alıntı
Arai rx7v kullanıcısı olarak söylüyorum
Rx7v Japonya’da Rx7x olarak geçiyor.
Aralarında fark yok.
Gümrük vergisi (Avrupa birliği ülkeleri dışında ülkelerden %20 alınıyor diye hatırlıyorum),
Üstüne de kargo ücretini eklenmeyi unutmayın.
Güncel gümrük kanununa göre Ekstra bir vergi var mı bilmiyorum.
Daha önce İngiltere’den egzoz almıştım vergilendirme bu şekildeydi ama yaklaşık 2,5 yıl oldu.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:48 ----------
Harbiden rx7x iyi fiyat, indirim yapmışlar
55.200 yen yani yaklaşık 3500tl
Bazı yabancı kaynaklarda RX7-X modeli Corsair-X olarak da geçiyor ama anlayamadım tam olarak.Evet Türkiye şartlarına göre baya uygun.
-
27 Haziran 2020, 22:48
Benim bildiğim kadarı ile kask
Avrupa için rx7 v
Japonya için rx7 x
Amerika için corsair x olarak isimlendiriliyor.
Revzilladan bakarsanız sadece corsair x modeli var.
Grafikler de üç model için de aynı.
-
28 Haziran 2020, 01:24
Benim bildiğim kadarı ile kask
Avrupa için rx7 v
Japonya için rx7 x
Amerika için corsair x olarak isimlendiriliyor.
Revzilladan bakarsanız sadece corsair x modeli var.
Grafikler de üç model için de aynı.
Sharp testin sitesine baktım,orada da RX7-X diye bir model yok. RX7-V var 5 yıldız, bir de Corsair var (X olmayan,düz corsair) o da 3 yıldız.
-
Normalde Arai Kask kutu içeriğinde
Kask
Pinlock
Çanta
olarak geliyor. Bu durum Japonya'dan alındığında da aynı mı?
-
28 Temmuz 2020, 00:19
Ocak ayında Tokyo’daydım Arai kaskım var, aklıma hiç gelmedi insan bi yedek vizör neyin alır
-
29 Temmuz 2020, 02:27
Herscel adlı üyeden alıntı
Normalde Arai Kask kutu içeriğinde
Kask
Pinlock
Çanta
olarak geliyor. Bu durum Japonya'dan alındığında da aynı mı?
Evet kutu içeriği aynı,pinlock konusunda emin değilim sadece.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:25 ----------
joshua adlı üyeden alıntı
Ocak ayında Tokyo’daydım Arai kaskım var, aklıma hiç gelmedi insan bi yedek vizör neyin alır
Hatta yedek kask bile alınır...
-
29 Temmuz 2020, 08:22
birde dikkat et bu asian size olayı var malum uzakdoğulu abiler bize göre daha minyon yapılı yani türkiyede deneyip l beden iyi diye l alırsan pişman edebilir onu tam öğren almadan
-
29 Temmuz 2020, 16:17
berk_cglr adlı üyeden alıntı
birde dikkat et bu asian size olayı var malum uzakdoğulu abiler bize göre daha minyon yapılı yani türkiyede deneyip l beden iyi diye l alırsan pişman edebilir onu tam öğren almadan
Biraz araştırdığımda bu durumu belirten kaynaklara denk geldim. Dikkat edilmesi gereken bir husus. Tam kaskı sipariş verecektim ki bu nedenle vazgeçip Türkiye'den aldım.
-
29 Temmuz 2020, 18:57
DarthRider adlı üyeden alıntı
Evet kutu içeriği aynı,pinlock konusunda emin değilim sadece.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:25 ----------
Hatta yedek kask bile alınır...
hiç aklıma gelmedi, hatta kawasaki için yedek parça da alınabilirdi
-
29 Temmuz 2020, 22:10
Japon kalıplarının farklı olduğu söylentisi var ama doğruluğunu asla onaylatamadım...
-
29 Temmuz 2020, 22:39
Beden sorun olmaz çünkü beden ölçüsü cm cinsinden yazıyor
-
29 Temmuz 2020, 23:39
berk_cglr adlı üyeden alıntı
Herscel adlı üyeden alıntı
Biraz araştırdığımda bu durumu belirten kaynaklara denk geldim. Dikkat edilmesi gereken bir husus. Tam kaskı sipariş verecektim ki bu nedenle vazgeçip Türkiye'den aldım.
ero__ adlı üyeden alıntı
Japon kalıplarının farklı olduğu söylentisi var ama doğruluğunu asla onaylatamadım...
Beden sorun olmaz çünkü beden ölçüsü cm cinsinden yazıyor
Aynen öyle;beden cm cinsinden yazdığı için doğru ölçü alındığında bir problem olmayacaktır.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:37 ----------
joshua adlı üyeden alıntı
hiç aklıma gelmedi, hatta kawasaki için yedek parça da alınabilirdi
Bir dahaki sefere artık.
-
29 Temmuz 2020, 23:50
Cm olarak yazsa da kalıplar farklı olabilir onu iyi öğrenmek lazım. Malum her kask her kafaya uymuyor, dış kabul zaten aynıdır, iç süngerin şeklinde farklılık olabilir ama onu da nasıl teyit edebilirsin bilmiyorum. Arai’ye mail atıp Avrupa ve Japon arasında kalıp farkı var mı onu öğrenmeye çalışabilirsin
-
30 Temmuz 2020, 15:01
"Arai has even developed different shaped inner and different sizes outer shells for different continents! One for Europe, one for Asia and one for North and South America since there are significant differences in head shapes among these regions."
Bu şekilde bir ibare var. Onun için önce teyit almakta fayda var.
-
31 Temmuz 2020, 07:29
Siparişi verdim.Tecrübelerimi paylaşacağım.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)