LS2 FF320 KASK
Kaskın dış kabuğu sert ve sağlam bir yapıya sahip.İç yastıkları kafaya iyi oturuyor.Antibakteriyel kumaştan üretilmiş.Yazın terli ve uzun yolda sürmeme rağmen şuana kadar koku ve kir yapmadı.4 aydır kullanıyorum.Henüz iç astarlarını yıkama gereği duymadım.Boyun koruması ve çene rüzgarlığı mevcut.Çene rüzgarlığı tak-çıkar yaparken çoğu zaman çıkıyor.Tekrar geri yerine takıyorsunuz.Güneş vizörü olmazsa olmazlardan ve hayat kurtarıcı bir özellik.Güneş vizörsüz kask almanızı tavsiye etmem.Ayrıca kendi güneş gözlüğünüzü takabilmeniz içinde yuvaları mevcut.Çene ve kafaüstü hava giriş kanalları ve kafa arkasında hava çıkış kanalları var.Havalandırması idare eder.
Rüzgar sesi en önemli hususlardan biri.Kask direk rüzgarı aldığında rüzgar uğultusu yapıyor tabiki.90km ye kadar dayanılabilecek seviyede olan bu rüzgar sesi 90dan sonra artmaya başlıyor.Bu ilk motorum ve ilk kaskım.Başka kasklar kullanmadım.Rüzgar sesini %100 kesicek bir kask olduğunu sanmıyorum.Rüzgarı yediği sürece uğultu her türlü gelir.Motoruma tur camı taktıktan sonra kaska gelen rüzgarı kestim ve rüzgar sesi %80 oranında kesildi.Çok rahatladım.Aksi halde kulak tıkacı takmadan uzun yolculuğa çıkamazsınız.Şehir içinde zaten pek yüksek hızda gidemediğiniz ve kısa süreli kullanımlar yaptığınız için rüzgar konusunu pek kafaya takmayabilirsiniz.Kaskın kutusundan kılıf ve bir adet buğu giderici cam çıkıyor.Buğu giderici camı kullandım ancak pek bir işe yaradığını söyleyemem.Buğu yine oluyor.%30-40 oranında buğuyu azaltabiliyor diyebilirim.
Kafa ölçüm kaş üstünden 58cm civarı.Bu modelde XXL oldu.FF352 modelinde XL olmuştu mesela.Bu modelin içi biraz dar.O yüzden 1-2 beden büyük almak gerekiyor.Ne çok dar oldu ne bol.Tam oturdu diyebilirim.Hatta yazlık balaklava giyince biraz sıkıyor gibi.Kışlık balaklavayla rahatsız edici şekilde sıkabilir kafayı.Ona göre ölçün alın.Kaskları denemeden almanızı tavsiye etmem.Deneme imkanınız hiç yoksa söylediğim ölçüler üzerinden kendinize uygun bedeni bulabilirsiniz.
Umarım yardımcı olur.İyi forumlar...