Arkadaşlar iki kask arasında kaldım. Amazon aracılığı ile alacağım aralarında çok fark yok 100 $ civarı fiyatları var. Tecrübe eden kimse var mı ? Hangisini almalıyım ? Şimdiden teşekkür ederim. (Motorum r25)
Arkadaşlar iki kask arasında kaldım. Amazon aracılığı ile alacağım aralarında çok fark yok 100 $ civarı fiyatları var. Tecrübe eden kimse var mı ? Hangisini almalıyım ? Şimdiden teşekkür ederim. (Motorum r25)
İkisi arasında kalıp, motoin.de adresinden HJC siparişi verdim.
600 lira gibi bi fiyata satın aldım. Tabiki + vergi.
Açıkcası ikisini de kullanmadım fakat kabuk farkından dolayı HJC seçimi yaptım.
mağzaya gidip dene hangisi daha geniş açılı gösteriyorsa sana onu al, at gözlüğü gibi sağ soldan kısmasın yanii, yoksa qualifer derim
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Denemeyi "bell" de yapabildim. Bayiide hjc göremedim malesef.
Juxtacrucem bey; kabuk farkı önemli ise bende tercihimi hjc den yana kullanayım o zaman. Biraz aydınlatır mısınız?
Velizrsln bey; bell de görüş açısı olarak bakmak hiç aklıma gelmedi açıkcası :/ önemli bir husus aslında...
Yukarıdaki alıntıda forumdan bir arkadaş daha önce kabuklar ile ilgili güzel bi açıklamada bulunmuş, onu okumanızı tavsiye ederim.
Bu arada kaskı 27.09.2017 tarihinde sipariş vermiştim. Bu gün geldi, baya hızlıydı şaşırdım açıkcası.
93 TL gümrük vergisi ödedim.
Kaskı inceleme fırsatı buldum. Daha önceki kaskım AGV K5 idi. Onunla arasında pedlerde bi fark görebildim. Biraz daha orta halli kullanılmış pedler HJC'de. Onun dışında yanında pinlock gönderilmesi de güzel bi ayrıntı. Özellikle önümüzün kış olduğunu düşünürsek.
25-30 dakika kadar kafamda durdu, herhangi bi sıkıntı yaşamadım. Tavsiye edebilirim.
Hjc fg17 ses konusunda nasıl acaba?
Bell Qualifier kullanıyorum, memnunum.
Bu iki kask arasında çok büyük bir fark var. FG-17 ile dik ve rahat oturuş biçimiyle seyahat ederseniz, supersport motosiklet kullanıcıları için tasarlandığından aerodinamizmi bozmanız sebebiyle müthiş bir uğultu ve rüzgar tecrübe edeceksiniz. Qualifier kask ile supersport pozisyonunda seyahat ederseniz, tur ya da şehiriçi kullanım maksadına tasarlanmış bu kask yine maksadı dışında kullanıldığından yine uğultu ve gürültü ile karşılaşacaksınız.
Hatta Qualifier ile 140 km hızın üzerine çıktığınızda eğik pozisyonda başınızı sağa ya da sola çevirdiğinizde kaskın içine o kadar fazla hava giriyor ki vizör tamamen açılıyor. Tecrübe ile sabittir.
Bell Qualifier NC 750X motorun oturuş pozisyonuna uygun mudur.
Kesinlikle FG 17 snell den geçmiş ve daha iyi malzemeye sahip. Ayrıca Qualifier çok sesli bir kask. İkisi kıyas kabul edilmez. 2 Bell eskittik
FG17 çok daha iyi tekrar edeyim.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)