Ls2 Ff396 Cr1 Magneto Kask almayı düşünüyorum bu bütçeden çok artıramam öneriniz nedir ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:04 ----------
Arkadaşlar önerilere açığım gece internetten sipariş vereceğim
Ls2 Ff396 Cr1 Magneto Kask almayı düşünüyorum bu bütçeden çok artıramam öneriniz nedir ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:04 ----------
Arkadaşlar önerilere açığım gece internetten sipariş vereceğim
Ls2 ye o parayı vereceğime nolan alırım. (Ben olsam)
Motosikletin gidebildiği kadar değil, senin sürebildiğin kadardır yol..
Herkes sürücü olabilir ama herkes şoför olamaz. (Babamın sözü)
bell qualifier bakabilirsiniz.
Dediğiniz model hakkında bilgim yok fakat LS2 kötü veya para verilmeyecek bir marka değil. Eğer 3.000€'luk bir kask kullanmıyorsak LS2'ye laf edecek durumda değiliz demektir. Çünkü bu markalar fiyatlarıyla doğru orantılı olarak güvenlik+konfor sunuyor. Bütçemizin elverdiği en iyi kask hangisiyse onu alabiliriz.
Aldığı güvenlik sertifikalarına bakın, içinize siniyorsa alın.
Benim kanaatimce 300-500₺ seviyelerinin üzerindeki çoğu kask ın güvenlik seviyesi benzerdir( istisna marka ve modeller hariç) geriye kalan ne kadar rüzgar aldığı, konforu, karizması, karbon olup olmaması, işlevselliği ve benzeri.. Bir örnek vermek gerekirse shoei kaskların altında iki kırmızı çizgi var karşılıklı o çizgilerin oradan çekince kaskın üst kısmı ayrılıyor ve kazadan sonra kaskı zorlayarak çıkartıp boyun kırılmasına sebebiyet vermeyi engelliyor. Ama bir düşünün Türkiye dahil çoğu ülkede sağlık ekipleri bile shoei kaskın öyle bir özelliği olduğunu nereden bilecek te o özelliği kullanacak? Çok pahalı kasklar pistler içindir pistteki bilgili insanlar içindir. Sokakta caddede 250-600cc arası motosikletler kullanırken 3bin₺ lik bir kask kullanmayı fuzuli buluyorum. Bence bunlar özendirme , her zaman en pahalısı en iyisidir kavramını yaratma ve ticari psikolojiden ibarettir.
Motosikletin gidebildiği kadar değil, senin sürebildiğin kadardır yol..
Herkes sürücü olabilir ama herkes şoför olamaz. (Babamın sözü)
MT KRE Momentum a bakmanızı öneririm. Konforlu ve güzel bir kask. Üç katmanlı ve güven veren bir malzemesi var. Bence geleceği olan bir marka. Yedek parça bulmak da kolay.
ls2 nin o kadar pahalı kaskımı vardı
AGV K3 bence 800-1000 TL arası alınabilecek en iyi kasklardan biri.Nolanlarda rüzgar sesi sıkıntısı var
HJC FG 17 bir göz atmalısın bence SNELL ve DOT sertifikası var, fiber kompozit bir kask.
CMS GTRS 3 motoruma.com da var bu marka bi incelemeni öneririm, ben kullanmiyorum, ilerde almayı düsünüyorum.
Geçmişte LS2'nin alt seviye bir kaskını kullanıp memnun kalmadık. (üst seviye kasklarını bilemem)
Ben bell qualifier, eşim agv K3 kullanıyor. 700TL-1000TL arasına alınabilecek kasklar olarak önerebilirim.
Dot sertifikaları var ancak sharp'tan 5 değil 4 yıldız almış durumdalar.
(K3 güneş vizörlü, klipsli bağlantı adını bilmiyorum. Qualifier güneş vizörsüz, double D bağlantılı.)
İllaki 5 yıldız olacaksa MT revenge yada Nitro Aikido modelleri 5 yıldız alan en ucuz modellerdi. İncelenebilir.
Konuyla alakası yok ancak bir bütçe ayırabilirsem iki tane de caberg duke almak istiyorum. (çene açılır olduğu halde sharptan 5 yıldızlı bir model.)
http://http://urun.n11.com/kask/hjc-...ask-P176855516
Mağazayı ara çok uyguna 900tl gibi bir rakama alırsın ne öyle ls2 falan
LS2'ye 850TL vermem kusura bakmayın.
O paraya BELL Qualifier var, kaldıysa hala düşükten satan PS Vortex bile bulunabilir. (Vortex en ucuz SNELL sertifikalı kask idi)
Marushin bulunabiliyordu 900TL'ye zamanında..
Ayrıca kaza yapıp LS2 kaskın fotoğrafını paylaşan arkadaş konusundan aynı şeyi hatırlıyorsak, kask bayağı bayağı bütünlüğünü yitirmiş dağılmış gitmiş haldeydi. Kazayı yapan kişiye bir şey olmadığı kaskın iyi olduğunu göstermiyor malesef, Shoei NXR ile hayatını kaybedenler de var.
LS2'ye bir şey söyleyince farkli tepkiler de gelebiliyor, kimsenin maddi gücüne yapacak tek kelime yorumum yok yanlış anlaşılmasın, ama 850TL verilebiliyorsa da LS2 almam.
Arkadaşlar dediğiniz ürünlerin hiç biri beni tatmin etmedi , ya 300 tl yada 1100 tl lik kasklar önermişsin birisi bütçemi çok aşıyor diğeri soru işaretleri bırakıyor kafamda ls2 o kadar kötümü olmadı bıraz bekleyeceğim artık para biriktireyim.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)