Herkese merhaba, bir terslik olmazsa önümüzdeki hafta ilk motosikletimi alacağım. Motosiklet ve beraberindeki masraflar sebebiyle epeyce para harcamam gerekeceği için kask konusunda tereddüte düştüm. Ls2 gibi uygun fiyatlı bir marka tercih edip harcama miktarımı nispeten mantıklı seviyede mi tutmalıyım yoksa "kafanın değeri kadar" düsturuna uyup Shoei gibi daha pahalı bir markaya mı yönelmeliyim?
Maddi açıdan kaska 2000 lira vermem imkansız değil ancak eldiven, çizme, pantolon, mont ve motosikletin diğer ihtiyaçları dahil edildiğinde fiyat epeyce yükselecek. Bu yüzden ilk başta çok daha pahalı olmayan bir markanın iyi bir kaskını alıp biraz birikimle birkaç ay sonra daha iyi bir kaska mı yönelsem diye düşünüyorum.
Eklemem gereken bir kaç şey var. Kaskı motosikleti aldığım yerden almayı planlıyorum, (fiyat konusunda da daha cazip olacak) internetteki gibi her marka modeli bulma şansım yok ancak Nolan, Arai, Shoei, Ls2 gibi pek çok marka zaten firmada var.
Bir de ilk (sıfır) motosiklet için "bunu almayı unutma" dediğiniz bir şey var mı? Branda ve disk kilidi almayı planlıyorum.
Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.