Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Vizör buğu sorunu

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Yamaha XMAX 250 MOMO
    Shoei NXR modelini kullanıyorum. PinLock mevcut bütün havalandırmalar açık ve çene pedi de kullanmıyorum buna rağmen halen pinlock yüzüme bakan tarafı buğu oluyor camı 1 tık açtığım zaman bir süre sonra buğu gidiyor. Sizce ne yapabilirim?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    muhahha306 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FAZER 800
    Pinlock ta kaçak var. Pinlock lastiğinin (yapışkanının) her yeri kaskın camına tam temas etmeli.

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Pinlocku çıkartıyorsun, bir güzel temizliyorsun, vizörü de parmak izi kalmayacak şekilde siliyorsun. Sonra dikkatlice pinlocku vizöre sıfır hata ile yerleştiriyorsun. Saç kurutma makinesi ile kenarları ısıtıp iyice hava kaçırmayacak şekilde sabitliyorsun.

Motosikleti
    Yamaha XMAX 250 MOMO
    Alıntı muhahha306 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Pinlock ta kaçak var. Pinlock lastiğinin (yapışkanının) her yeri kaskın camına tam temas etmeli.
    PinLock ile cam arasında deği buğu yüzüme bakan tarafta yani kaskın içinde.

Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Searching.
    Halk dilinde laçka diyoruz biz bu duruma, 1-2 sezon kullanılan her pinock'un hazin sonudur. Arkadasların da belirttiği gibi, vizöre temas eden silikonumsu yapıskan yüzey niteliğini kaybetmis, cam ile temas etmiyor.

Veya takarkan pinlocku becermiş olabilirsin. Benim de pinlock'da böyle bir sorun var, fakat vizörüm de artık miyadını doldurduğundan pinlock'u yapıştırmayı düşünüyorum. Nasıl fikir?

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Alıntı Portiwashere adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    PinLock ile cam arasında deği buğu yüzüme bakan tarafta yani kaskın içinde.
    Buğu pinlock üzerinde oluşuyorsa ondan hayır gelmez. Zaten ömrü 1 sezon diye satıyorlar.

Motosikleti
    Yamaha XMAX 250 MOMO
    Alıntı Levent Gocmen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Halk dilinde laçka diyoruz biz bu duruma, 1-2 sezon kullanılan her pinock'un hazin sonudur. Arkadasların da belirttiği gibi, vizöre temas eden silikonumsu yapıskan yüzey niteliğini kaybetmis, cam ile temas etmiyor.

Veya takarkan pinlocku becermiş olabilirsin. Benim de pinlock'da böyle bir sorun var, fakat vizörüm de artık miyadını doldurduğundan pinlock'u yapıştırmayı düşünüyorum. Nasıl fikir?
    Kask ve PinLock 0.

Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Searching.
    Alıntı Portiwashere adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kask ve PinLock 0.
    O zaman 2. şık takamamışsın ve geometrisini bozmuş olabilirsin.

bassturbin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xj6 Diversion F
    Sıfır kaskların çoğunda buğu camı üzerinde takılı ve hatalı birşey bu.1 ay içindede satılabilir mağazaya gelen sıfır kask 4 sene sonrada satılabilir.Her geçen gün buğu camı ve iç kenarındaki silikon fitil kullanmadan vizörde yer yapıyor silikon fitil eziliyor veya sıfır oturmamışsa reyonda satılmayı beklerken sizin anlattığınız gibi sıkıntılar çıkarıyor.Hatalı üründe almış olabilirsiniz onu size satan kişinin doğru düzgün kontrol edip test edip size teslim etmesi gerekir hemen satıp salla pati umarsızca ilgilenmeden iş yapan artislere uyuz oluyorum.

Kutusunda ayrı bir pakette verilmeli buğu camı ki hassas birşey zaten yüzeyi ve yalıtımı.

İsmi lazım değil büyük bir motor mağazasına gitmiştim ipone zincir yağı istedim yoktu motorumun markasını modelini sordu...Sanane arkadaş belki motorlu testereye kullanıcam zevzekliğin lüzumu yok...

Motosikleti
    Yamaha XMAX 250 MOMO
    Cevap veren arkadaşlara teşekkür ediyorum ama ne yazıkki yazdıklarım tam anlaşılmıyor. Pinlock vizor arasında buğu yok yani yapışmasında sorun YOK. sorun pinlock üzerinde yani içe bakan kısımda. Pinlock ne işe yarar kendisi ile vizör arasında bir alan oluşturup oraya hava girmeden kalmasını sağlar onda sıkımtım YOK. sıkıntım dediğim gibi içe bakan yani kaskın içine bakan tarafta buğu oluyor camı açınca da gidiyor.
    Pinlock üzerinde gelmedi ayrı takıldı. ürün yeni kask yeni tarihli vs.

Pinlock üzerinde buğu olması çok mantıklı değil olmamalı yani. Siz pinlock'u takarken iki tarafında da koruyucu var birini çıkarmamış olabilir misiniz ?
    Dipnot:
    pinlock'u olmayan arkadaşlar yada parası olmayanlar, bulaşık deterjanı veya traş jeli ile vizörlerini içten iyice silerlerse ( ince bir yağlı bir tabaka oluşuyor) iki güne kadar buğusuz kullanım imkanları olur. Tecrube ile sabittir

Motosikleti
    Benelli tnt 250
    http://www.motosiklet.net/forum/mt-k...cin-cozum.html
    şu konuyu oku uygula bende ayni sorunu yaşıyordum uyguladım suan cok rahatım

Motosikleti
    Yamaha XMAX 250 MOMO
    Alıntı tian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Pinlock üzerinde buğu olması çok mantıklı değil olmamalı yani. Siz pinlock'u takarken iki tarafında da koruyucu var birini çıkarmamış olabilir misiniz ?
    Dipnot:
    pinlock'u olmayan arkadaşlar yada parası olmayanlar, bulaşık deterjanı veya traş jeli ile vizörlerini içten iyice silerlerse ( ince bir yağlı bir tabaka oluşuyor) iki güne kadar buğusuz kullanım imkanları olur. Tecrube ile sabittir
    Aynen belirttiğiniz gibi pinlock üzerinde buğu var.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)