dostlar bell mx9 adventure ile tecrübesi olan var mı ?
hem tracer ile hem de enduro ve motocross kaskı olarak kullanmak niyetindeyim fikirlerinizi alabilirmiyim ?
dostlar bell mx9 adventure ile tecrübesi olan var mı ?
hem tracer ile hem de enduro ve motocross kaskı olarak kullanmak niyetindeyim fikirlerinizi alabilirmiyim ?
Merhaba,
bende bu modelini geçen sene motoplus ın fuarda ki vitrininden almıştım ve fiyatı 820 tl idi.
http://www.motosikletaksesuarlari.co...FdS4Gwod558BHQ
*Kask çok güzel bu tarzda kullanıdığım ilk kask. Aynı tarz da fiyat olarak ucuz olanları gördüğümde almakla iyi yapmışım diyorum. Shoei, Arai ile kıyaslamıyorum. AGV ile kıyaslanabilir ama AGV ler bundan biraz pahalı. Elbette artıları vardır.
*Görüş açısı çok iyi. Geniş bir cam söz konusu. Camı kapattığında KUUPPPP!! diye oturuyor. Vakum sistemi harika. Ancak camın içerisinde buğu yapmayan bir malzeme kullanılmış en narin temizlemelerde bile çok kolay çizik oluyor. Bu konuda motoplus a gittim ve farklı kişiler farklı açıklamalar yaptı. Dikkat et. Kaskın ön bölümü geniş olduğu için hiç buğu yaptıramadım.
*Ağız bölgesi dışında hava girişlerinin kontrol edilebildği başka bir alan yok. Ona rağmen kask beni darlamıyor. (sürekli cam açık sürüyorum (: )
*Tepede ki tereği kolayca çıkabiliyor. Normal bir kask görünümüne kavuşabiliyor.
*Çene bağlama kilit sistemi güzel
*Sürekli buff ile kullanıyorum geçen yaza kadar buff ile kullandığımda (tabiki de durum kişisel olarak değişir malum kafa yapılarımız farkı) 1 saat üzeri seyahatlarde kulağımı arada derede kalıp sızlamaya başlıyor. Uzun zamandır 1 saat üzeri sürmüyorum :( Bahsettiğim durum kulağımın kaskın içerisindeki yumuşak zemin ile boşluk arasında kalmasından ibaret. Belki rahatlamış olabilir.
*Ağırlı güzel kafayı yormuyor ağrıtmıyor.
*İçeri ses sanki biraz fazla geliyor. Buff kullandığın süre hiç sorun olmaz, olmadı da.
*Motorum r1150 gs ve ön camım epey bir büyük. Bu yüzden kaskın önünde 200 km gibi süratlerde bile kapatmıyorum. Balkonda oturuyor gibiyim. Terek yüksek hızlarda kafanı sağa sola yada yukarı çevirdiğinde doğal olarak yelken etkisi yapıyor. Shoei ve AGV modellerine göre terek baya büyük. Cross kaskları gibinn.
Ön camı çok kısa ve çok kısa olan motorlarda da denedim. Çok büyük bir savurma vs bir durum söz konusu değil.
Son olarak alınır.Düşündüğün her iki amacada güzel şekilde hizmet eder. Ama fiyatları iyice bir karşılaştır derim.
Hocam cevabın için çok teşekkür ederim güzel bir inceleme oldu benim için acaba başka bir tavsiyede bulunsaydiniz hangi kaski önerirdiniz bu işlere hizmet edecek
Bu kaskı aldıktan sonra bir daha kask dünyasına girmedim ve araştırmadım. Malum fiyatlar ortada olunca aldıktan sonra koşarak o dünyadan uzaklaştım. 1 seneye yakındır hiç kask bakmadım. Yeni ne çıkmış ne gelmiş ne gitmiş falan filan bilmiyorum.
Next diye bir marka var baya hoş ama cross a gelmez. Cross kasklarının terek kısımları uzun oluyor. Bu kadar uzun olmasını neye hizmet ettiğini tam anlamı ile anlayabilmiş değilim. Daha çok tourer kasklar var, tereği kısa. AGV markasına bak derim. Givi ucuz gibi ama alınmaz. 1500 bandın da shoei olabilir.
DURRR aklıma geldi. Enduro markette satılan bir kask var Acerbis. Kullanmadım ama kullananlar çok memnun. Fiyat performans çok iyi diyorlar. Denemedim ..!
eyvallah sağolasın
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)