Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kask Boyama

REKLAM ALANI

Merhaba Arkadaşlar,
    Aşağı yukarı bir seneden fazla oldu. Hobi olarak başladım ve profesyonel olarak devam ediyorum. Kask, benzin deposu ve çamurluk üzerine resim yapıyorum. Göründüğü kadar kolay değil, zahmetli bir iş. Yüzeyin çok iyi zımparalanması ve astar atılması geregiyor. Plastik ve metal parçalar için ayrı zımpara ve astar gerekiyor. Ne kadar iyi zımparalanıp astar atılırsa sonuç o kadar iyi oluyor. Genellikle elle fırça ile yapıyorum. Degrade gereken yerlerde air brush kullanıyorum sadece. Resim bittikten sonra vernik ve pasta cila uyguluyorum. Otomobil boyamada kullanılan işlemler ile aynı. İlk yaptığım işten örnek atıyorum aşağıdaki linkte. Zamanla diğer işleri mi de zamanla eklerim.

https://postimg.org/image/r5bkzak49/

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    SAZMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial cub 100. Modelsiz
    Kaska ebru çalışması yapmışlığım var. Ben de şurada yerimi alayım.

Bende boyamayı dusunuyorum kaskımın fotoları su sekilde yardımcı olurmusunuz sprey boyamı yoksa bildiğimiz araba boyacilarınin kullandığı tabancaylamı boyamam lazım

burakragaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT250R 13'-ÇALINDI - Maxx 200-16' -Rx3i Evo'16 -
    Linkte ki kask ne kadar zaman aldı acaba ? Yaptırmak istesek bedeli ne olur acaba

sven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    burayı bir rez yorumu bırakayım.

en iyi sonuç için iyi zımparalamak gerekir demişsiniz, dış kabuğa zarar vermiyor mu bu durum? Bir güvenlik zaafiyeti oluşturmaz mı acaba

Kaçlık zımpara kullanacağız??

Atahualpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RR 250E-9
    Arkadaşlar KASK BOYANMAZ... Kaskınızı boyayarak binbir mühendislikle elde edinmiş mukavemet hesaplarının hepsini alt üst ediyorsunuz. Boya kask üzerinde ekstra bir katman ekstra bir mukavemet oluşturduğu için ( yüzeye binecek kimysal aşındırıcıların hatta zımpara etkisini hiç yazmıyorum) bütün dayanımı değiştirir. Bir kaza anında darbeyi sönümleme yerine kırılma ihtimalini arttırır. Bu da canınızı tehlikeye atar. Yapmayın etmeyin.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)