Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

pahalı termo/polikarbon mu orta halli fiberglass kaskmı?

REKLAM ALANI

Merhaba arkadaşlar. Yakında motor alacağım ve kask bakıyorum. İlk önce adam gibi bir ekipman dizme düşüncem var ve kask en önemlisi tabiki.

Her marka için iyi kötü konforlu ağır ve ses özelliği söyleniyor sorum bunlar değil tabı bunlarda önemli ama dayanıklılık daha önemli.

Ls2nin gördüğüm kadarıyla ve aea nın dediğine göre en iyi kaskı ls2ff396 fiberglass bu kask300-400 arası bazı sayfalarda. s4
    Forumda bir arkadaşın nitro aikido tavsiyesiyle bu kaskada bakttım oda hemen hemen aynı fiyatlarda ve yine fiberglass. s5 yıldız yanlış hatırlamıyorsam

Burada herşey iyi güzel
    En iyi markalar fiberglass ve carbonfiber harici ürün üretmiyor herkesin söylediği bu ve baktım gerçekten öyle.

Ama en iyi ve orta seviye arasındaki bazı kasklar min.600 tl den başlayan markalar mesela nolan n86 polikarbon şuan ekranda açık olarak direk verebildiğim bir örnek ve diğer markaların aynı fiyatlarda 1000tl ye kadar poli ve termoplastik kasklara o kadar fiyat biçmeleri ne anlama geliyor fiberglassdan dahamı iyi 800 yada 1000tl lik bir termoplastik bir kask? Çünkü o 1000e termo satarken biraz daha bakınınca 2bine corbonfiber i satıyor ve durmadan 2 lemde kalmamı sağlıyor. Üstüne üstlük hepsi ece ve s4-5 sertifikalı.
    Pahalı termoplastik almakmı güvenli ve mantıklı yoksa ls2 nitro gibi orta halli ama fiberglass ve s4-5 yıldızlı bir kask almakmı mantıklı ve en önemlisi güvenli kullanan ve bilgisi olan arkadaşlar aydınlatabilirmi?
    Bazı kasklara sadece marka değeri yüzünden bu kadar para ödemek saçma geliyor en ucuzu 1000 termo en pahalısı 2-3 bin carbonfiber başka markaya bakıyoruz en ucuzu 100 termo en pahalısı 300-500 arası fiberglass ?
    bkrsnmz bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    kivancern - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR600RR, Yamaha XMAX 250 ABS
    Kaskim guvenligi dis kabuk disinda ic EPS yani sunger tabakasi da onemli. Kisacasi sadece fiberglass/polykarbon farki guvenli olup oldugunu gostermiyor diger faktorler de onemli..

Bkz. AGV kasklarinin cogu polycarbon dur ama AGV nin yaptigi arge ile polycarbon kaski da gayet guvenli hale getirebilirler.

Ben olsam bilindik arge si olan ve bu isi yillardir yapan kask markalarindan yana olurum.. cinmali bir carbonfiber e ne kadar guvenebilirsiniz ki?

Haklısınız, böyle bir bilgiye hiç rastlamamıştım aklıma geldi fakat herkes dış kabuk diye konuşunca ve videolardada anlatılınca aklımdan tamamen çıkmıştı. Sizin de dediklerimizi kabul edersek peki hangi marka kask tercih edilmeli bunun cevabı soranlar elbet olmuştur ama benim kadar derin meral eden görmediğim için ve her 2 bilgi(iç dış) burda olduğundan benim maddi durumum max. 300 400 tavsiyeniz ne olur ?

BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ölçmek lazım, ne söylesek yalan olur.
    hazır ölçülmüşü, kask testleri kabul edilebilir heralde

Türklerin testine rastlamadım yabancı var ama yabancı dilyok :(

Motosikleti
    Z300, Xtreme Enduro/Süpermoto, XRS700
    HJC lere bak derim.

kivancern - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR600RR, Yamaha XMAX 250 ABS
    O fiyat araligindaki kasklari pek bilmiyorum acikcasi. Fakat shark denilen bir fransiz markasi vardir ve de misyonlarinin oncusu guvenlikdir.. sharp testlerinde hep cok iyi puanlar almislardir onun s900 modeline bakabilirsiniz yada s700 idi sanirim.. Shark i anes motor satiyor anes motor un sitesine bakabilirsiniz.. onun disinda ls2 de aslimnda iyi bir markadir.. sadece ucuz kask modelleri de var

ek bir bilgi olarak gunumuzun polycarbon plastik kasklari 10 seneye gore cok ileri seviyeye geldi.. artik yuksek basincli enjeksionlar gibi teknoloji kullanarak daha da saglamlastirma yapilabilir.. diyicegim o ki sirf polycarbon diye korkmayin

Herkese teşekkür ederim bilgilerinden dolayı tekrar araştırma yapacağım teşekkür ederim

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)