Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

MT REVENGE Malzeme kalitesi rezaleti

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    Konuyla doğrudan ilgisi yok biraz gülelim diye yazıyorum.
    Malum karpuz satın alırken vurulup içinden gelen ses ve tokluk hissedilmeye çalışılır, güzel ülkemizin insanları kösele ayakkabı alırken altını çevirip vurur ya, bir motosiklet mağazasında iki genç gördüm. Önlerinde 4 adet kask. Biri kaskı kulağına dayayıp dinliyor diğeri de kaska avuç içiyle tokat atıyordu. Diğeri bu daha az ses geçiriyor diyerek bir markayı beğendi.
    Gerçekten bilimsel ve analitik bakış açısı dışında kasklar ve diğer koruyucu ekipmanlar için yaptığımız tüm yorumların aslında çok da önemi yok. Çünkü kullanılan malzemeden memnuniyet de görece bir durum. Görece olmayan tek faktör ise ciddi ve bilimsel testleri inceleyip karar vermek. Bu testlerinde nasıl yapıldığını çok iyi analiz etmek gerekiyor. Örneğin Euro N Cap testlerinde araçları kontrol ederken hız max 55km/h. Yani adam size 5 yıldız alan bir aracı satarken 100km/h ile kaza yaptığınızda garanti vermiyor. Kask testlerinde de aynı durum var, bu teslerin çoğu 30-40 km/h'e karşılık gelen darbe testleri. 5 yıldızlı kaskı alır kamyonun damperine 80 ile giderken kafa atarım diye bir garantimiz yok yani
    SuleymanE bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    tyrung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2014
    Motosikleti
    Monster 696, Vespa Primavera
    Bi kaç not ekliyim.

    İçindeki köpük tek parça olmak zorunda değil, ARAI de 7 farklı köpük bulunuyor.

    Boyut farklılığı, vizörü, vizör mekanizması, çene bağlantı aparatı, içindeki yıkanabilir deri/tekstil yüzeyleri, hava kanalları, boyası.. bunların hiçbiri güvenlikle alakalı değildir.

    SHARP içindeki köpük ve dışkabuğu baz alır.

  3. #23
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Alıntı demirkask adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Teşekkür ederim hocam beklediğim cevap böyle birşeydi 300 tl gibi bir rakam verip hem dar olması hem beni tatmin etmemesinden dolayı sinirlenerek bazı şeyler yazdım kusura bakma.
    Ne demek hocam lafı bile olmaz. Eğer istemeden bende sizi kırdıysam kusuruma bakmayın. Doğruyu seviyelice tartışa tartışa bulacağız. Kask olayı çok sıkıntılı bir konu zaten. İnanın çok daha yüksek paralar verilerek alınan kasklardan da memnun olmayan çok kişi var.

    Bence kaskta önemli olan (uygun fiyatının yanında) belirli bir seviyenin üzerinde güvenlik sunması. Güvenliğin yanında konforu, sessizliği ve işçiliği yüksek olan kasklar da var ancak böyle kaskların fiyatları da çok yüksek.

    Elbet kaskınızın birçok eksiği vardır, işçiliği de kötüdür belki, buna itiraz edemem. Ancak bir kaza anında kafanızı koruması bence bunların hepsinden daha önemli. İnşallah hiçbirimiz kaskımızın dayanımını kazada test etmek zorunda kalmayız.

    iyi akşamlar dilerim hocam.
    demirkask, hakanens ve Oguz K. bunu beğendiler.

  4. #24
    hakanens - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2014
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    CB125E
    LS2 den baska kask kullanmadım yorum yapamıyacam ama LS2 de iç petlerin cırtcırtı olsun çıtçıtları olsun kaliteli görünüyor bence. Ben çene açılır kullanıyorum sadece rüzgar alıyor içine onun dışında memnunum. Arada dışını iyice silerim içinide dezenfekte ederim bu yüzden içini dışını işçilik olarak yeterli buluyorum fiyatına göre.

  5. #25
    Bune - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Nisan 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    4 kaskım var (dı geçenlerde MT revenge reaper' ı sattım dar geliyor diye) içlerinde iç malzemesi en konforlu olanlardan birisiydi MT' nin kaskı tek kabahati o kadar sünger koymuşlardı ki konfor için içi çok dar kalıyordu. Alanlara hep söylüyorum 1 boy büyüğünü alın diye hele hele benim gibi interkom takanlar 2 boy büyük alsın.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)