Geçenlerde aldığım Next'in AEE SD21 Pro modelini bugün kullandım ilk kez.
Lazer Pointer olayı güzel ama gerekli mi bilemedim. Kameranın yerini sürekli değiştirecekseniz gerekli olabilir ama ben kamerayı kaskın tam üzerine taktım. Açısını da ayarladım, vidasını sıktım. Bir daha lazer pointer gerekmeyecek mesela. Bu sebeple lazer pointer özelliğini komple kapattım.
Uzaktan kumanda çok hoş ama düğmelerine bastığınızda yanıp sönen kırmızı ışık, aydınlık ve güneşli bir ortamda kolay kolay görünmüyor. Dolayısıyla kayıt başladı mı durdu mu bazen şüpheye düşebiliyorsunuz. Belki bir elinizle gölge yapıp ondan sonra tuşa basarak kırmızı ışığın yanıp söndüğünü görmek daha garantili olabilir.
LCD ekranın kendi kendine kapanma özelliğini 2 dakikaya ayarladım. Pilden tasarruf sağlar diye düşünüyorum. Fotoğraf çekme tuşuna uzun süre basınca da standby moduna geçip LCD ekranın kapandığını söylemiş arkadaşlar, ben unuturum falan diye menüden 2 dakika sonra kapan ayarını yaptım.
Eğer sabahtan akşama sürecek bir gezi yapıyorsanız ve bütün geziyi kaydetmek isterseniz yedek pilin de yedeğini almanız gerekiyor. Bir pilin ömrü yaklaşık 2 saat.
8 gb'lık kart da yetersiz maalesef. Ya çekim kalitesini düşürmeli ya da yüksek hafızalı micro sd kart almalısınız. Kayıt kalitesini düşürerek belki daha fazla video kaydedebilirsiniz. Ben, kameranın fabrika ayarları ile kayıt yaptım, galiba 1080P, 25 fps. Bu ayarları hiç kurcalamadım. Eğer şu ayarı şuna düşür, kaliteden pek ödün vermezsin ama boyut düşer dediğiniz bir ayrıntı varsa duymak isterim.
Bugün, 2,5-3 saatlik kayıt yaptığımı zannettim ama toplamda, yaklaşık 1 saat 10 dakikalık video kaydetmişim. Pil bitmiş, bir video yarım kalmış. Birkaç video, uzaktan kumandanın azizliği yüzünden hiç kaydedilmemiş. Birkaç video sd kartın hafızası dolduğu için yarım kalmış falan. İzlenebilecek videolar toplam 70 dakika (kimisi 20 dakika, kimisi 2,5 dakika), toplam boyut 5,80 gb. Bu da demektir ki, uzun videolar kaydetmek için birkaç yedek batarya ve birkaç büyük hafızalı micro sd şart. Ben microsd alacağım ama 1 adet 64 gb mi yoksa 3-4 adet 16 gb hafızalı microsd mi kararsızım. 64 gb aldığınızı, bir sürü video kaydettiğinizi ve kartın bozulduğunu bir düşünsenize
Ara sıra 140 km hıza çıktım, ne vida gevşedi, ne çift taraflı bant kaydı. Sağlamlığı hoşuma gitti.
Ses kaydı kısmına hiç girmiyorum. Ama su geçirmez kılıfla kullandım kamerayı ve kılıf, rüzgar sesini oldukça azaltmıştı. Konuşsam kaydeder miydi bilemedim, kendi kendime hiç konuşmadım sürüş esnasında.
Yedek bataryalar, yedek SD kartlar demişken, uzaktan kumandanın pili biterse ne olacak
Sağına soluna baktım ama pil yuvası, açılır kapanır kapağı falan yok
Şimdilik ilk test izlenimlerim bu kadar
Gittiğim yolları kaydedeyim, gezdiğim yerlerde bir video çekeyim de hatıra kalsın diyen birisiyseniz tam size göre bir ürün. 399 TL fiyat için gayet tatmin edici sonuçlar aldım ben. İşin teknik kısmına hiç girmiyorum bu sebeple, videonun bilmemne oranı düşükmüş, yok açı büyükmüş falan ben anlamam öyle teknik ayrıntılardan
Benim işimi görür bu
ilker AVCI