SJ1000 ile ilk çekim testimi yaptım, parça parça yaptığım çekimlerde, 60 dakika üzeri kayıt yaptı kalan son tek diş pil göstergesi ile evde iken, çekimlerimi sj1000 ekranından kontrol ettim, gayet memnunum teşekkürler.
Kamera göğüs bandı yok, dolayısı ile, sırt korumamın omuz askı kayışlarına arasına gerip uydurdum, orrjinal göğüs bandı olsa idi daha eyi olcaadı.
Youtube 1080p hd olarak neden göstermiyor anlamıyorum, Pc başında izleyince mükemmel keskinlikte bildiğimiz full HD, ancak youtube amca max 480p diyor bana :( neyse..
Video'yu kesip biçme editleme işini "movie maker" il yaptım ve bu benim ilk video editlemem, yinede hall oldu (sanıyorum).
atc 9k ile bir çekim yaptım bugün. koyacağım internete, buraya da paylaşırım arkadaşlar bu akşam.
Motosiklet, eğlence, gırgır, şamata..
Motora yeni başladım, sürecimi anlatıyorum.
http://bilmeyenadam.wordpress.com
Şu yukarda attığım videoyu, 480p haricinde daha yüksek çözünürlükte izleyebilen varmı?, 1080p yahut 720p gibi hd olarak ona göre müdahale edeceğim, 15 dakik kadar video yüklemesi 2.5 saatten fazla sürdü , ancak youtbe üzerinden ben max 480p den izlemekteyim bune saçma sapan iş aq.
secenek olarak sadece 480 görünüyor
Onu sadece düzenleme için kullandım kesme biçme, yazılar vs, sonra taslağı masaüstüne atmıştım, yani movie maker harici masaüstünden yüklemiştim zaten, acaba nerede hata yaptım, aynı taslak masaüstümde durmakta ve cam gibi, bu konuda bilgileriniz lazım teşekkürler.
Bu yüklemeyi youtube hesabından tekrar düzenlemek nasıl olur, yüksek çözünürlükte tekrar yüklesem eskisini silmek vs, bu konularda bilginiz var ise yardım lütfen, konuyu biraz yoldan çıkartmış olacam ancak kusura bakmayınız şimdiden
Sanırım haklısın, bu ay fazladan harfiyatt videoları izemiş olmalıyım, bekarlığh dolayısı ile hızımı düşürmüş olmalılar,
Şu sıra convert programı indirdim, tekrar 1920 / 1080p ye convert ediyorum boyut arttı bu halini gece yarısı 2.5 saatte yüklemişti şimdi herhal 6-7 saat sürer yüklemesi, olsun sırf szin için 1080p içiiiin katlanacağım ^^
Bu tip konularda da yardımcı olabiliriz burada sadece kamera degil videolar edit ve nete yükleme konusunda da...
Bnm bildigim kadarı ile download hızımız ile upload hızımız arasında cok cok fark var 8 mbit ile indirdigimiz bir şeyi 1 mbit ile nete yükleyebiliriz ki youtube videoyu işliyor ondan sonra izleyiciye sunuyor bazen de harici program ile işlenmiş (ne kadar az işlem görse de imzası kalır) bir video yıytube için düşük kaliteliymiş gibi algılanabiliyor basıma gelmişti tam anlayamamıştım ama tahminim bu yönde idi sizin basınıza gelen de bu olabilir
Upload hızımızın yavaşlığı düşük bi ihtimal ama olabilir
İkinci parti programlarında "save as" protokolleri olabilir...
Bilgiler için teşekkür ederim, sorunu internetten araştırınca "movie maker"'ın proje dosyasını düşürdüğü, ve dediğiniz gibi bağlantı hızınında youtube amca tarafından algılanıp çözünürlüğü düşürdüğü sonucuna vardım.
Çözüm:
"Movie maker" proje filmini, video convert programı vasıtası ile hem 1920x1080 e yükseltmek hemde uzantısını "mp4" olarak değişmek gerekliğinden bahs edilmişti, ve bunları uyguladım, proje dosyası taslak filim, convert programında 860xbilmem kaç gibi bir şekilde duruyormuş
Convert için forumun tekinde tavsiye edilen, ve siteside free(beleşşşş ^^ ) olan "Divx converter"'ı kullandım, çözünürlük yükseltmesi, tahminen 15 dakika kdar sürdü, uzantıyı "mp4" olarak değişip tekrar masaüstüne aldım, ve youtube'a yükledim.
Bitiminde test için açılan sekmede yalnızca 360p görünce yıkıldım, moralim çöktü, onca saat uğraş dur, sonuç daha beter diye, ancak kapatıp açınca 1080hd gördüğümde sevindim.
Eski videoyu sildim bu yüzden kusura bakmayınız, hasılı kelam aşağıda 1080p seçenekli aynı video yayımdadır, "kamera; SJ1000 "
SJ4000 satıyorum, almak isteyen var mı? Yedek pili ve tüm aparatlarıyla birlikte, az kullanılmış. Hiçbir sorunu yok. 150 TL istanbul içi elden teslim veya alıcı ödemeli kargo yapabilirim.
Arkadaşlar konu sayfalar boyu yürümüş. Hepsini okuyamadım. eğer yazıldı ise affola.
Geçen hafta sj 4000 ile deniz tatili yaptık. defalarca denizde çekimler yaptık.
12 tane dalış yaptım kamera ile. 20 mt den 52 mt ye kadar kayıtlar aldım. videolar fotolar.
sonuç gayet başarılı.
pahalı kameraları olanlar parmak ısırdı.
su altı dayanıklılık performansını merak edenlere:
(resim ve videoları olabildiğince küçülttüm nete koymak için. orjinal halleri elbette çok daha güzel)
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
52 mt derinlik:
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
videolar:
Su altı belgeseli gibi olmuş. Bende sj4000 kameramla su altı çekimi yapmıştım izleyenler belgesel izler gibi izledi :D fiyatına göre gayet başarılı kesinlikle tavsiye olunur. Ayrıca suyun altında ses bile alıyor süper
SJ4000 30 metre değil miydi ya 50 metreye inmiş :D ben mi yanlış hatıurlıyorum :D
baştan 20 mt ye bile korkuyordum. sonra da vurudm kırbaçı vurdum kırbaçı
bu da yanımdaki arkadaşın pahalı bir kamera ile yaptığı çekim (gerçi onun çözünürlüğünü az düşürdüm. Zaten görüntü kötü diye.
@ectuna Forumdaş keşke balık popülasyonu olan yerlerin isimlerini video başlığından belirtmese idiniz, malum kökünü kuruturlar, sualtı videoaları harika olmuş elinize sağlık.
Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)