Bu hafta sonu ISAAC VINALES modelini aldim. Aldigim gibide kullandim. Ilk izlenimlerim oldukca olumlu. Yillardir Agv kullanicisi olarak en azindan K3 K3SV modellerinden cok daha iyi oldugunu soylim.
En basta termoplastik kabuk yerine fiber karisimli 3 katmanli kabuk kullanilmis. Bana Agv den sonra epey hafif geldi, yaniliyor da olabilirim. Malzeme ve iscilik cok kaliteli gorunuyor.
Kulaklari sikmiyor. Ozel bir bosluk birakilmis. Ozellikle intercom kullanacaklar icin harika bir detay. Intercom kullakliklari rahatlikla yerlestirebilirler.
Ic malzeme iclik cok basarili. Ben M bedenini aldim ve cuk oturdu. Asiri sikma yada bosluk yok. Acil durumlarda kaski kolay cikarmak icin pedlerin altinda kirmizi cekme ipleri var. Kaski cikarmadan pedleri cekip cikarabiliyor sonrada kaski rahatlikla cikarabiliyorsunuz.
Vizor oldukca genis bir gorus acisina sahip. Ben bir an "aa kask yok sanirim kafamda" dedim
Vizorde pinlock hazirligi yapildigi gibi pinlock da yaninda veriliyor. Bu guzel bir arti. Ancak pinlock olmadan serin ve soguk havalarda kullanmak imkansiz. Zira hemen buharlanma yapiyor. Eger benim gibi cift vizor kullanacaksaniz (Gunesli havalar icin ayna vizor kullaniyorum, seklide guzel) ikinci bir pinlock cami almaniz gerek. Kask klasik modellerdeki gibi sadece asaga indirmekle kalmiyor baglanti noktasiyla kitleniyor. Acarken vizorun hemen altinda dugmeye basip vizoru aciyorsunuz.
Sadece agv kullandigim icin bu markayla kiyasliyorum Agv ye gore oldukca sessiz. Yuksek suratlerde ugultu yapmiyor. Zaten MotoGP icin tasarlanmis bir kask. 160 KM ye kadar hizlarda denedim oldukca basarili. Tasarimi ruzgardan kesinlikle etkilenmiyor. Ben naket (MT-07) kullanicisiyim. Hesabi siz yapin.
Kaskin onde cenede iki, ustte de iki, arkada da iki cikis havalandirmasi var. Cenedeki birincisi vizor havalandirmasi ikincisi ceneye denk gelen iceri temiz hava alis kanali mevcut. Ancak cenedeki ayar dugmesini kapatmama ragmen temiz hava giris delikleri kapanmadi bir turlu. Dakka bir gol bir dedim. Bir sorun var diye ic cene lastigini vs. Söktum. Sonra farkettim. Temiz hava giris kanallarini icerden ayarlanabilen bir mekanizma ile kapatabiliyorsunuz. Bu bence son derece sacma bir uygulama. Zira elde eldiven varken bunu yapmak cok zor olacak. Denicez gorucez.
Ilk firsatta fotograflari eklicem.
Herkese kazasiz surusler.