Boks, Kickboks ikili Mücadele Sporları
Reklamlar
-
16 Mayıs 2017, 11:54
döğüşmek meselesinin en ham hali/ özü boğuşma olup, boğuşmaya en yakın sipor, güleştir
ne vakit insanoğlu, vicıdın belli noktalarına vurulan darbelerle karşı tarafın bertaraf edildiğini keşfetti, boks ve dahi kung fu neyin onun eseridir
bunların asya-çin menşeli olması, belki bizim türk pehlivanlar karşısında çaresiz kalen tıfıl çinlilerin mecburiyetindendir
bu siporların her çeşidiyle (bilhassa güreş, boks, tekvando) haşır neşir olmuş çırağımdan aktarıyorum:
teknik bilmeyeni tekvandocu, boksör tekvandocuyu, güreşçi boksörü döğer
Reklamlar
-
19 Mayıs 2017, 21:39
-
22 Aralık 2017, 12:01
Bende boksla ilgileniyorum ve kesinlikle herkese tavsiyemdir.
Bununla ilgilenmek müsabakalara çıkmanızı gerektirmez, sizi hırçın yapmaz. Aksine daha sağlıklı ve sakin olursunuz.
Sporun her dalı gibi boksta mutluluk ve enerji verir.
Vücut geliştirmeyle ve takviye ilaç, iğnelerle elde edilmiş bir vücuda asla sahip olamazsınız bi sporla ama daha sağlam ve daha sıkı bi vücudunuz olur. Muhakkak aklında soru işareti olan bi yönelip denesin. Ben antremanlar dışında evimin koridorunada kum torbası astım her geliş geçişte 2 yumruk sallar geçerim. Keyif alacağınızdan şüpheniz olmasın ve özgüven kaynağıdır.
Zorlu antremanlar ve dayanıklılık olmazsa olmazı. Antremanıma 1000 kez ip atlayarak başlıyorum, bunu duyup vazgeçenler oluyo genelde
vakti olan sıradan bi antreman izleyebilir ve deneyebilir.
-
02 Eylül 2018, 13:22
showtime !
2. bölüm
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:56 ----------
Birkan07 adlı üyeden alıntı
Bununla ilgilenmek müsabakalara çıkmanızı gerektirmez, sizi hırçın yapmaz. Aksine daha sağlıklı ve sakin olursunuz.
emin misin?
-
-
-
ne yalan söyleyeyim bu kafkasyalı habib'i pek sevmedim,
neden bilmem oraların adamında ilkel bir kibir seziyorum.
seyir zevki olarak hareketli bir ağır siklet boks maçını tercih ederdim.
habib'in "müslüman boksör" namlı muhammed ali ile kıyaslanması, benzetilmesi pek münasip olmamış kanaatimce.
muhammed ali'nin zekası, mizahı, toplumsal olaylara gösterdiği duruş "müslüman boksör" etiketinin çok ötesinde bir "muhammed ali"lik idi.
-
Habib'e zaten boksör denmez, muhammed ali'yle kıyaslayan kişi hayatında boks veya MMA maçı izlememiş Habib'i hiç izlememiş. Habib ayakta pek başarılı sayılmaz UFC standartlarında ondan daha iyileri var ama güreşi çok iyi (ufc standartlarında ve kendi sikletinde) zaten anlatmaya gerek yok. Conor'un güreşi yerde ki becerisi rezalet, ayakta da çok iyi sayılmaz ama bu arkadaş çok çok iyi bir soytarı, ünlü olmasının sebebi bu, kemerini hiç koruyamadı Nate diaz'a da kaybetti, ikinci maçı hakemle kazandı ki haksız bir karardı ikinci maçı da Diaz hak etmişti. Khabib ise en sevmediğim tip hem dövüş stili çok sıkıcı hem de sürekli dini kullanarak fan ve destek toplamaya çalışan biri, samimiyetsiz sevmedim ben bu elemanı.
Maçın rövanşı da olacakmış, şimdiden söylüyorum Khabib yine kazanacak.
-
25 Şubat 2019, 23:52
Arkadaşlar merhabalar. Savunma sporları konusunda tecrübeli olanlara bir sorum olacak.
6 yaşında bir kızım var ve uzakdoğu sporlarına çok ilgili. Kendi isteği ile bir arayış içine girdik ve iki hafta önce bizim evin yakınlarında bir dojo bulup kayıt yaptırdık. "Aikijitsu" diye bir dalda eğitim veriyorlar. Şimdilik yaş grubu itibarıyla yarı oyun, yarı eğitim tarzında ders alıyor. Sizce kızım için uygun bir dal mıdır? Benim hiç bilgim yok; ileriye dönük düşününce (vücut gelişimi, sakatlanma riski vs) doğru bir seçim diyebilir miyiz? Veya kızım için öncelikli olarak önerebileceğiniz başka bir uzakdoğu sporu varsa önerilerinize açığım.
Şimdiden teşekkürler.
-
30 Mayıs 2020, 22:51
Tengri adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar merhabalar. Savunma sporları konusunda tecrübeli olanlara bir sorum olacak.
6 yaşında bir kızım var ve uzakdoğu sporlarına çok ilgili. Kendi isteği ile bir arayış içine girdik ve iki hafta önce bizim evin yakınlarında bir dojo bulup kayıt yaptırdık. "Aikijitsu" diye bir dalda eğitim veriyorlar. Şimdilik yaş grubu itibarıyla yarı oyun, yarı eğitim tarzında ders alıyor. Sizce kızım için uygun bir dal mıdır? Benim hiç bilgim yok; ileriye dönük düşününce (vücut gelişimi, sakatlanma riski vs) doğru bir seçim diyebilir miyiz? Veya kızım için öncelikli olarak önerebileceğiniz başka bir uzakdoğu sporu varsa önerilerinize açığım.
Şimdiden teşekkürler.
Geç olsada bir öneride bulunayım zira yeni gördüm bence çocuğunuzu yaşından dolayı şimdilik Judo yada Brazilian Ju Jitsu ya gönderin bu onun özgüveni ve savunması için çok fazla etkili olacaktır daha sonrasında 10 yada 11 yaşlarında Güreşe gönderin önceden yaptığı judo yada Brazilian Ju Jitsu sayesinde zorlanmadan dahada gelişecektir , liseye başlayınca Kick boks yada Boks a gönderin emin olun çocuğunuz hayatı boyunca bütün zorlukları en doğru ve hızlı şekilde yenecektir kendini her konuda müdafa edecektir.
Spirit, like body, needs to be trained. So I think it's necessary to make your spirit stronger. And for he who believes, anything is possible.
Fedor Emelianenko
-
30 Mayıs 2020, 23:37
MotoWrestler adlı üyeden alıntı
Geç olsada bir öneride bulunayım zira yeni gördüm bence çocuğunuzu yaşından dolayı şimdilik Judo yada Brazilian Ju Jitsu ya gönderin bu onun özgüveni ve savunması için çok fazla etkili olacaktır daha sonrasında 10 yada 11 yaşlarında Güreşe gönderin önceden yaptığı judo yada Brazilian Ju Jitsu sayesinde zorlanmadan dahada gelişecektir , liseye başlayınca Kick boks yada Boks a gönderin emin olun çocuğunuz hayatı boyunca bütün zorlukları en doğru ve hızlı şekilde yenecektir kendini her konuda müdafa edecektir.
Benzer planı oğlum için yapıyorum.7 yaşında önce jui Jitsu sonrada darbe almaya alışacağı boks ya da kick box'a vermeyi düşünüyorum.
And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.
-
30 Mayıs 2020, 23:45
retox70 adlı üyeden alıntı
Benzer planı oğlum için yapıyorum.7 yaşında önce jui Jitsu sonrada darbe almaya alışacağı boks ya da kick box'a vermeyi düşünüyorum.
Aslında kick boks da etkili olur ancak boks ile yumruk stilleri farklı ama bence güreşede gönderin bu sayede zorlukların hepsiyle çok rahat boğuşur
Spirit, like body, needs to be trained. So I think it's necessary to make your spirit stronger. And for he who believes, anything is possible.
Fedor Emelianenko
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)