Akillanmissin sen aferin len Neyse hemserimin topicini yalan etmeyelim hadi yollan
Retro Moto Works
Instagram & Facebook
.../retromotoworks
Evet konu baya dağıldı ben biraz toplayim
Dövmeyle ilgili biraz bilgi verelim.
DÖVME NEDİR?
Dövme vücudun üzerinde iğne veya sivri uçlu bir alet yardımıyla deri altına renkli boyalarla enjekte edilerek oluşan resim, şekil, obje veya yazıların genelidir.
Dövmeler uygulanırken genel de kullanılan boyanın ana maddesi istir. Bununla birlikte içerisin de çivit, kavrulup dövülmüş kemik tozu, antimuan tozu, farklı bitki özleri, safran ve kına kullanılır. Kullanılan malzemelerden dolayı dövme yapılan bölge de kırmızıya yakın bir ton olur.Dövme yapılırken işlem sırasın da acı verir. Kimilerine göre acı hafif gelsede bir çoğuna göre büyük bir acıdır. Aslında biraz da dövmeci nin elinin hafifliğine de bağlıdır. Bütün bu sebeplerden ve bakımından dolayı dövme mevsimi olarak ilk bahar uygun olabilir. Dövme, teninize göre uyumlu boyaların bu işlem için kullanılan cerrahi metal aletlerle ten üzerine işlenen resimler, yazılar ve objelerdir. Dövme nin anlamı olan tattoo kelimesinden Tahiti lisanından tautau ’dan geçmiştir. Dövmeler kimi zaman sevdikleri kişilerin birbirlerinin baş harflerini yazdırmak için, kimi zaman bağlı bulundukları gruplara ait olduklarını göstermek için, kimi zaman da fark edilmek, kendini göstermek, aykırılığını kanıtlamak isteyen kişilerce kullanılır.
20. yüzyılın başlarından itibaren, özellikle kaptanların ve gemiler de çalışanların yaptırmasıyla tanınmaya başlamıştır.
şk, Romantizm ve Vatanseverliğini belli etmek için dövme yapımı sıklıkla kullanılırdı. Zamanla bu gençlerin arasında bir moda akımına sebep oldu.
Özellikle ergenlik çağına yeni girmiş ya da ergenlik çağın da olan gençlerin daha çok tercih sebebi olmuştur. Bunun da sebebi; Yaşlarının verdiği o zaman ki asilik, farklı olma çabası ve kendini bulmaya çalışmanın verdiği o sıkıntılı dönemleri bir şekil de dışa vurmaya ihtiyaç duyduklarından kaynaklanır. Dövmenin tarihçesi çok eskidir. 2000 li yıllar da Eski Mısır halkının dövme yaptırmış olan mumyaların olduğunu görünce anlaşılmıştır. Mısır lıların yanı sıra Briton ların, Galya lıların ve Trak larında dövmeleri vardı. Bir ara unutulmaya başlanan dövme 18. yüzyıl sonlarına doğru yaklaşıldığında deniz seyahatlerine gidenlerin Yerliler de ve Polinezyalı larda dövmeyi tekrar görmesiyle tekrar geri gelmiştir. Daha önceleri dövme suç işlemiş kişilere ve kölelere uygulanılırdı. Geçen süre zarfında Avrupalı halk dövmeyi unuttular. Fakat günümüzde tekrar daha çok gençler arasında yeniden yapılmaya başlanıldı. Kalıcı ve geçici dövme olarak ikiye ayrılır.
Bende burdayım
Bende Motosikletle ilgili dövme istiyorum ama halen bulmuş değilim
[34 AY 0494] Büyükçekmece MT
Arkadaşlar, motosiklet dövmesi buldukça eklemeye çalışacam.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:25 ----------
hepsi güzelde
yazılar neden hep ingilizce olur, anlamıyorum.varmı açıklayacak
sıkıysa yakala HAYALBUYSA
Özellikle old-school tabir edilen dövmelerin hastasıyım...Eski denizci dövmeleri gibi ya da 40lı 50li yılların çizimleri gibi...Brian Setzer isimli bir gitarist var...Bilenler bilir..Hem yaptığı müzik 50li yılların müziğidir,hem de sırtı tamamen old-school dövmelerle kaplıdır...Bu abi o zamanlardan fırlamıştır adeta,saygı duyarız severiz kendisini...Ayrıca kendi yapmak isteyenlere güzel bir formülde var...Neyse onu daha sonra anlatırım...Çok iyi örnekler olmasada yine de beğendim çizimler şu tarz;
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
güzel paylaşım,bende ara sıra geçici dövme yaptırmak istemişimdir.ama güzel bir şekil denk gelmedi hiç.kadıköyde kitapçılar çarşısında yapan bir kaç vatandaş var.en ufakları 25 tl den başlıyor yukarı doğru devam 1 hafta ile 1 ay arası gidiyor.
Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER
Dunya uzerinde kabul goren bir dil ve artik bilmeyen kalmadi gibi birsey.
Dovme nin amacinin icinde birazda bu dovmeyi baskalarina anlatmak oldugu icin eger birsey yazilirsa genelde ingilizce yazilir.
Tabi diger diller kullanilmaz diye birsey yok.
Latince yazdiran var eski kaybolmus dillerden alintilar yapan var.
Sen istersen Turkce yazdirirsin, ama genel amac baskalarinin anlamasi oldugu icin ingilizce daha makbul.
We are many...
Benim Sırtımda da Enteresan bişeyler var
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
Bende 2 sol omzumun arkasına farklı farklı yaptırmayı düşünüyorum, tanıdık güvendiğim birini bulursam tabi ki..
"Ve ben 24 yaşındayken kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum."
Deniz Gezmiş 28 Şubat 1947 - 6 Mayıs 1972
Türkiyedeki en iyi dövmeci tartışmasız LUBA GOLDİNA dır.
İzmir de.
Bu konuda Ruhsel Donbalak'ta çok namlıdır...Kendisi iyi döver,öyle herkesi de dövmez...
http://www.ruhsel.com/
Ben daha önce başka yerde dövdürtmüştüm...Bir kere de kendi kendimi dövdüm...Ama bir daha ki sefere kuvvetle muhtemel Ruhsel'e giderim...
Dövmenin Tarihi
Dövme, kimi zaman bir harf, bir isim ya da bir sembol olarak karşımıza çıkar. İnsanların dövme yapma amacı belki duygularını dışa vurum belkide süs ya da gösteriş amaçlıdır. Ama dövmenin çok eski zamanlardan beri insanoğlunun kendini ifade etme sanatı ya da yöntemi olduğu kesin.
Hintliler, Japonlar, Amerika Yerlileri ve Afrika'daki bazı kabileler dövmeyi bir süs olarak yaparlar. Bazı topluluklarda dövmenin hastalıklara ve kötülüklere karşı koruyucu olduğu inancı da yaygındır. Bazı toplumlarda dövmenin yapılış amaçlarından biri de kişinin ait olduğu grubu belirtmek ya da yaşadığı topluluk içindeki konumunu göstermektir.
Dövme yapma geleneği hayli eskidir. İÖ 2000'lerde Eski Mısır toplumunda dövmenin yapıldığı mumyalardan anlaşılmıştır. Mısırlıların dışında Britonların, Galyalıların ve Trakların da dövmeleri vardı. Eski Yunanlılar ve Romalılar, "barbarlara özgü bir uğraş" saydıkları dövmeyi suçlulara ile kölelere yaparlardı. Hıristiyanlık inancında dövme yasaklanmıştı. Buna karşın ilk Hıristiyanlar, bedenlerine Hz. İsa'nın adını ya da haç desenleri taşıyan dövmeler yaptırmışlardır.
Aradan yüzyıllar geçince Avrupalılar dövmeyi unuttular. 18. yüzyıl sonlarında denizaşırı gezilerde Amerika Yerlilerinde ve Polinezyalılarda dövmeyle yeniden karşılaştılar. Avrupa dilleri, dövme karşılığı olan tattoo sözcüğünü Tahiti dilindeki tautau’dan almıştır. Dövme 20. yüzyılın başlarından sonra, özellikle denizciler arasında yaygınlık kazandı. Romantik duyguları, yurtseverliği ya da dindarlığı belirtmek amacıyla dövme yaygın olarak kullanıldı ve günümüzde de kullanılmaktadır. Ama hijyene önem verilmediği ve AIDS gibi bazı hastalıkları bulaştırdığı gerekçesiyle dövme yapmaya yasal sınırlamalar getirilmiştir.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:09 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:05 ----------
sizlere de fikir olması açısından bependim dövmeleri burda paylaşıyorum. sizde beğediklerinizi paylaşabilirisniz.
Benim dövme kültürüm sakızların içinden çıkan o yapışkanlardan ibaret
Sakızı çiğnerdim dövmesini bi güzel tükürükler koluma yapiştirirdim
Ne pis adammışım ben ya..
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
[COLOR="Silver"]
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:29 ----------
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:38 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:33 ----------
Mototal da çalışan bir çocukta görmüştüm sanırım başka da kimsede rastlamadım. Eğer güzel yapılırsa süper duruyor.
Bir de bunun bileğe yapılan versiyonu var malum o da hoş
Uploaded with ImageShack.us
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)