Hayvansever Motorcular Grubu
Reklamlar
-
İki hafta önce Cuma günü komşular karşı arsadaki ağaççıkların içinde köpek yavruları bulmuşlar.Hayvanlar sicim gibi yağmurun altında titreye titreye zatürre olmak üzereyken alıp,benim evin altındaki garaja koymuşlar hanımla birlikte.Ben de o yağmurda kıçıma kadar ıslanıp eve gelmiş,sıcak bir duş alıp yatmıştım.hanım söyleyince içim rahat etmedi.zar zor kalktım.İndim aşağıya.
Bizim hatunlar gözleri bile açılmamış 9 köpek yavrusunu alıp bir koliye koymuşlar.Bir tabak da süt koymuşlar.Hayvanlar biribirine sokulmuş titriyorlardı.
Hemen onlara eski bir battaniyeden yer yaptım.Bizim oğlanın eski biberonunun ucunu biraz kestim.Depodaki sobayı çıkarıp yaktım,tahta parçalarıyla...Enikler daha meme almamış ağızlarına.Zorla şerle biraz süt içirdim.Güzelce kuruladım.
Bu arada sobayı yakmak için bir sigara kolisini yırtmak için aldığımda içinden bir kedicik yüzüme hücum etti.meğer o da koliye yavrulamış.Üç tane de kedi yavrum oldu.
Ertesi sabah köpeklerin annesi süt dolu memeleriyle kapının önünde yatmış beni bekliyordu.Hemen kepengi açtım.manzara görülmeye değerdi.Nasıl bir kavuşma anıydı anlatamam.Ağladım ,evet ağladım.Anamı düşündüm,ağabeyimi,kardeşlerimi...
kedi ise yavrularını daha yukarılara ( WC nin üzeri ) çıkararak dükkanı paylaştılar.
Ben hayvandan haz etmeyen ,evde kedi köpek beslenmesine karşı olan bir adamım normalde.Ama içim elvermedi.Bir yandan da sanki bir bağ oluştu aramızda.Şimdi kara kara düşünüyorum ne yapacağım diye.9 tane enik 3 tane kedi yavrusu ve bunların analarını ne yapacağım diye...
Allah onların rızkını benim elimden verdi.Kim bilir belki de şu sıra çok sıkıntılı olan iş hayatımda da onların sayesinde feraha erdirir beni...
''Anlayabilseydin,ağlayabilirdin...''
Reklamlar
-
@ osmanefe
bırak iş hayatını belki de cenneti kazandınız dostum
unutmamak gerek çölde aç susuz bir köpeğe su içiren kişiyi Allah'ın cennetine koyduğu rivayet edilir
siz karşılıksız bir iyilik yaptınız bunun ödülü çok büyük olacaktır
Allah sizden razı olsun
aynı şehirlerde olsak yavrulardan birine kesin bakardım malesef ki size uzağım..
motosiklet.net üyesiyim..
-
@ osmanefe
Dostum, ne kadar sevgi dolu bir iş yapmışsın..
Bunu yaparken hissettiğin o sıcaklık saf sevgi bence de..Karşılıksız, çıkarsız bir sevgi işte..
Yavruların fotolarını çekebilir ve buraya koyabilirsen ne güzel olur..
Umarım işin,gücün her daim rast gider..
-
@osbourne
ne karşılıksızı hemşerim adam da bir nasip istiyor kendine, ne bozuyorsun havayı. le hawle
izmir olayı sıradan bir olayın magazinleştiğinde nasıl olduğunu göstermek açısından gayet iyi bir örnek.
hepimiz hayvanları sevsek de besin zincirinde en üstte olmanın bütün avantajlarını dibine kadar kullanıyoruz. ayıpladığımdan ya da etik bulmadığımdan değil, durum değerlendirmesi diyelim.
yalnız hayvanseverliğin değişik bir yüzü var bizde hayvansever olduğunu iddia eden bir kesim insana karşı aynı duyarlılığı göstermiyor, hayvan sevgisinin mesneti olarak kendi kudretleri nazarında hükmetmenin keyfini sürüyorlar diyelim.
insan hükmetmek kolay değil, zor da değil. fkat öngörülemez davranışlarından dolayı riskli. hayvan öylemi yüksek bir yüzde ile ne yapabileceği kestirilir.
hayvan sevgisine haiz olmayanın insanı nasıl sevebileceği de tartışma konusu, varlıkları subjektif ayraçlar ile bölüp buna göre davranmak tamamen insana özgü sanırım, yoksa bir bitkinin hayvandan yahut bir insanın bitkiden daha değerli olduğunu insandan gayrı söyleyen henüz görmedim.
hayvanları sever miyiz ? sanmıyorum. soyu tükenmekte olan bir hayvanı yahut yaşam alanını tükettiğimiz her canlıyı sevdiğimizi pek söyleyemeyiz. eğer içimizde sevgi olsa idi onların yaşam alanlarını daraltan isteklerimize gem vurur bu ihtiyaçları kenara koyar onların yaşam alanına saygı gösterirdik.
ironik. sanırım doğal akış dahilinde pek de garip değil. insan olarak ortak bir bilinç ile hareket ettiğimizi varsayıyorum, aslında varsaymaktan ziyade bu şekilde olduğunu düşünüyorum.
her canlı gibi insan da kendi varlığını devam ettirme çabası içinde, doğadaki diğer varlıkların aksine bu önlenemez içgüdü kerterizinde önüne gelen canlılara yaşama şansı vermek gibi bir düşüncesi de görünmüyor işine yaramadığı sürece.
bilemiyorum henüz kanı insan eline bulaşmamış bir canlı görmedim. bunun önüne geçilebilir mi bilemiyorum. milyarlarca usta hücreden oluşmuş bir organizmanın bu kadar güdük kalabilmesinin verdiği şaşkınlık ile satırlarıma son veriyorum.
can't be worried about that shit. life goes on man.
-
@ The Dude
bence tüm canlılar insan için yaratılmıştır..
yani sadece hayvanlar değil tüm bitkiler de..
ek: iyilik yaparken bir karşılık beklememiş ve bir karşılık almamış
sadece ileriye yönelik bir temennisi var
biz de o temenniyi güçlendiriyoruz
motosiklet.net üyesiyim..
-
24 Kasım 2010, 11:48
slm arkadaşlar pitbull besleyen varmı
-
24 Kasım 2010, 12:09
sürmeli adlı üyeden alıntı
slm arkadaşlar pitbull besleyen varmı
Staffordshire Bull Terrier besleyen var ...
http://www.evcilkopekler.com/kopek-i...e-bull-terrier
"Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet
-
15 Aralık 2010, 12:13
Arkadaşlar yeni konu başlığı açma gereği duymadım.
Haysev'in Tekirdağ'da ki hayvan barınağı için başlatmış olduğu bir yardım kampanyası var.
Hayvanlar için mama, ilaç, sargı bezi ve barınak yapımında/onarımında kullanılabilecek her türlü yapı malzemesine ihtiyaç duyuyorlar.
19 Aralık Pazar günü yola çıkıyorlar. Araç dolu olduğu için gitme şansınız olmayabilir ancak 18 Aralık Cumartesi günü Anadolu yakası Bahaus (kozyatağı Carrefour) otoparkında yardım malzemelerini araca yüklemek için 12:00 ile - 18.00 arasında orda olacaklar.
Yardım etmek isteyenlere fikir olması açısından söylüyorum: ben klube onarımında kullanmak için 40m2'lik bir naylon muşamba ile bunun yapımında kullanılabilecek plastik kelepçeler ile raptiyeler aldım. Genelde mama bağışını herkes yapıyor ancak klubelerin durumu içler acısı.
Yardım etmek isteyenler Facebook'ta Haysev'in sayfasını takip ederek ilgililerin ceptelefonu numaralarına ulaşabilirler.
MT üyeleri olarak birlikte bir bağış yaparsak güzel bir organizasyonun altına imza atmış oluruz diye düşünüyorum.
Haysev Facebook sayfası:
http://www.facebook.com/haysev
Tekirdağ Hayvan Barınağı sayfası:
http://tekirdagbarinagi.tripod.com/
the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda
-
25 Aralık 2010, 15:07
Osbourne adlı üyeden alıntı
Yeterli miktarda insan toplanırsa ben barınak yardımı etkinliğini de organize ederim, barınak bulurum, görüşürüm, ihtiyaçları belirler, liste çıkartırım..Yeterki gönüllülerimiz çoğalsın..
Bu arada bir zamanlar evimizde misafir ederek hayatta kalmasına yardım ettiğimiz kedimiz, Robin:
bir köpeğim ve bir kedim var sanırım kedilerimizin yüzleri birbirine benziyor
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:04 ----------
http://webtv.hurriyet.com.tr/1/12238...ayrilmadi.aspx İNSANLARA BU OLAY İBRET OLSUN. BEN BÖYLE ŞEY GÖRMEDİM.
:cat:MoToLeKtrA{eSrA}::alkiis::
-
15 Haziran 2011, 18:06
erkek 1,5 yaşında showline istanbul büyükçekmecedeyiz alman kurdumuza dişi arıyoruz, varmı aynı cins köpeği olan arkadaşlar aramızda ?
-
15 Haziran 2011, 20:15
4teker kullanan 2ayaklı hayvanları pek bir severim ben ama arada sırada aşısını yapıcaksın yoksa azıtıyolar
https://www.youtube.com/alifeyizoglu
-
16 Haziran 2011, 23:16
-
17 Haziran 2011, 01:09
kyagmur adlı üyeden alıntı
erkek 1,5 yaşında showline istanbul büyükçekmecedeyiz alman kurdumuza dişi arıyoruz, varmı aynı cins köpeği olan arkadaşlar aramızda ?
petsti izdivaç
bende çocukluğumdan beri her türlü hayvanı severim .
şimdiye kadar
uğur böceği,
kertenkele,
serçe,
kumru,
bıldırcın,
muhabbet kuşu,
etçil ve tropikal balık çeşitleri,
civciv,
köpek besledim şuan ise Alex isminde kedim var. resimlerını yarın atarım. Alex her gol attığında ve Fenerbahçe her kazandığı maç sayesınde ödül maması kazanıyor :D
ARTİSTLİĞİN SONU FİGÜRANLIKTIR...
-
18 Haziran 2011, 22:07
Uploaded with ImageShack.us
Alex
Uploaded with ImageShack.us
ARTİSTLİĞİN SONU FİGÜRANLIKTIR...
-
30 Temmuz 2011, 14:32
Arkadaşlar bende Rodvaydır ve Alman kurdu var resimleri daha sonra koyacağım
Doğduğun yerde değil doyduğun yerde yaşarsın.
-
30 Temmuz 2011, 20:22
Forumdan Uzaklaştırıldı
-
30 Temmuz 2011, 22:22
-
30 Temmuz 2011, 23:14
bugne kadar bir çok hayvanım oldu suanda 2 aylıkken aldıgım alman kurdum var 4 ay oldu alalı
-
31 Temmuz 2011, 00:02
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
-
29 Aralık 2011, 02:49
Bu da bizim kizimiz Jerry
[IMG][/IMG]
RIDE or DIE
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler