Arkadasim benim prensiplerim var.
Adamlar nerden kazik caksak diye dusunuyor.
Hergun yeni bi model cikiyor bi sure sonra destegini eski modellerden cekiyorlar updateler bos cikiyor hep hic bi gelisme olmuyor.
Neden ben bu adamlara prim veriyim ki?
Overclock yaparim, custom driver indiririm ama yinede ben verdigim paranin karsiligini sonuna kadar alirim.
Ayrica senin performansa ihtiyacin yok sen yaslanmisin birader zorlama kalp krizi gecirirsin valla.
Windows a da bu yuzden karsiyim Linux u bu yuzden seviyorum.
Windows burjuva isi update dosyalari koca koca, Linux ta ufak paketler halinde.
Neden?
Windows un umrunda mi 56k kablolu ile baglanan adam?
Hayir tabiki de.
Ayrica Linux bu ise gonul vermis insanlarin para karsiligi almadan yaptiklari birsey.
Eger bende program yazilimi konusunda kendimi gelistirirsem direk bende eklemelere basliyicam.
O ordan bi eksik goruyor duzeltip yolluyor baskasi baska birsey goruyor duzeltip yolluyor ve karsiliginda para istemiyor senden.Windows ise verdigi performansin kat kat fazlasini senden para olarak aliyor.
Tekelci zihniyete karsiyim.
Eger Linux tirt birsey olsaydi NASA bu isletim sistemine milyarlarca dolar harcamazdi ve uzayda kullanmazdi.
Yine tirt birsey olsa su anda bircok dunyaca unlu buyuk sitelerin host isletim sistemi Linux olmazdi.
Ayni sekilde bankalar ve guvenlik gerektiren yerlerin hostlarida Linux tabanlidir.
O yuzden her zaman sevilerek ve karsiliksiz yapilan is iyidir boyle para tuzaklarina dusmemek gerek.
http://www.youtube.com/watch?v=jYvkp...eature=related
Nerden nereye geldim ya, yine Linux cu yanim kabardi.
Eger youtube a Linux vs Windows 7 yazarsaniz Windows un ne kadar aciz oldugunu anlarsiniz.
Mezit arkadasim sildigini zannetigin hicbirsey silinmiyor.Google a data saver,Data Recovery yaz ve programlara bak elbet bedava bir tane bulursun program.
Parali ve profosyenel olanlari ile nerdeyse %90 a kadar kurtarma yapilabiliyor.
Hatta Turkiye deki bir dergi parali olanlardan birinin demosunu vermisti ve denemistim memory card ta ve butun sildiklerimi geri getirdi.
Dergide de soyle diyordu icinde bilgileriniz oldugu hicbirseyi satmayin ve yok etmeden atmayin cunku butun datalar geri getirilebilir.Hafizaya bir kez kayit edilen birsey bir daha silinemez.