[M.T Bilgi İşlem ve Bilgisayarcılar]Grubu
-
23 Aralık 2009, 15:53
Motosiklet Eğitmeni
PDF dosyalarini photoshop açar.
Oradan world a kopyalayabilirsin.
Fakat kopyaladigin image olarak kalacaktir, yani yazilari degistirmek gibi bir sansin yok.
Tabii ps de silip uzerine yazarak bunlari yapabilirsin ama amacin sadece belli sayfalari world a aktarmaksa, istedigin sayfalari PS de tek tek açip, kopyala yapistir yapacaksin...
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Reklamlar
-
23 Aralık 2009, 16:10
pdf yi word. word u pdf çeviren program var.. Hatta autocad çizimlerini pdf ye çevirip göndeririz. Ayrıca bir teklifi word exelde hazırlayıp pdf ye çeviririz ki oynanmasın üzerinde..özellikle projeler...
Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..
-
23 Aralık 2009, 16:21
ugurapay adlı üyeden alıntı
Birde öyle deneyelim
yoksa msn den falan gönderebilirim abi
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:21 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:20 ----------
serdarmert adlı üyeden alıntı
pdf yi word. word u pdf çeviren program var.. Hatta autocad çizimlerini pdf ye çevirip göndeririz. Ayrıca bir teklifi word exelde hazırlayıp pdf ye çeviririz ki oynanmasın üzerinde..özellikle projeler...
PDF2Word v3.0 bu programla çevirip oynarsın
Alemdeki tüm programlar benden sorulur
-
23 Aralık 2009, 16:23
avkan65 adlı üyeden alıntı
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:21 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:20 ----------
Doğru valla..Hakan hocam, bence sen dergilerde veya internette bir yerlerde bu programları deneyip bunları yorumlama üzerine ek işte yapsana...
Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..
-
23 Aralık 2009, 16:24
Dükkanda değilde evde var galiba bir bakayım
9 varken 8 de kurulurmu yoksa 9 kaldırmakmı gerekiyor
Ne olacak Bu Türkiye nin ve Tekstilin Hali
http://www.apaydinmakine.net
-
23 Aralık 2009, 17:50
ugurapay adlı üyeden alıntı
Dükkanda değilde evde var galiba bir bakayım
9 varken 8 de kurulurmu yoksa 9 kaldırmakmı gerekiyor
9 u kaldır abi 8 bir önceki versiyonu olduğu için kurmayabilir 9 un üzerine büyük ihtimal
serdarmert adlı üyeden alıntı
Doğru valla..Hakan hocam, bence sen dergilerde veya internette bir yerlerde bu programları deneyip bunları yorumlama üzerine ek işte yapsana...
milletle uğraşamam abi herkes buradaki gibi değil ..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:50 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:40 ----------
PDF2Word v3.0 programı ile pdf dosyasının nasıl world dökümanına çevrileceğini ve worldun içinde nasıl değişiklik yapılacağını size görüntü ile sunayım dedim
millet adam anlatıyor ama oluyormu yoksa kolpacımı diye şüphe kalmasın içinde milletin
ha bu içini değiştirdiğimiz worldu tekrar nasıl pdf yaparız diyen olursa onuda anlatırız bir ara
-
23 Aralık 2009, 18:24
Çalışmayan bilgi işlemciler nasıl belli oluyor
-
23 Aralık 2009, 18:26
Ne olacak Bu Türkiye nin ve Tekstilin Hali
http://www.apaydinmakine.net
-
23 Aralık 2009, 18:31
edii adlı üyeden alıntı
benden bahsediyorsan ben bilgi işlemci değilim
-
23 Aralık 2009, 18:48
benden bahsediyorsan ben bilgi işlemci değilim
Yok Hakan abim senin bilgisayarcı olmadıgını biliyorum
-
23 Aralık 2009, 19:07
edii adlı üyeden alıntı
Yok Hakan abim senin bilgisayarcı olmadıgını biliyorum
değilim ama
döktürüyorum değilmi
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:55 ----------
racer2000 adlı üyeden alıntı
abi ben onu irdirdim ama...masa üstüne setup olarak indi...kurdum...explorer a toolbar olarak kurdu...yada öyle biseyler...nalet her sey ingilizce...
dediğini yapıyom öyle bisey cıkmıyor...ben tarayı olarak firefox kullanıyorum...
o kurbağı bi yakalarsam...
o programı indirip kurduğunda ,upload edeceğin resmin üzerine gelip sağ klik yapınca böyle bir görüntü çıkacak sen upload file to imageshack seçeneğine basınca upload başlar ..
-
23 Aralık 2009, 19:23
arkadaşlarım affınıza sığınarak bir soruda ben sorayım
benim pc de cd yazdırırken problem çıkıyor.yazıcım dvd yazıcı.neroda dvd yazdırmaya çalışıyorum, belgeler, filmler, resimler ne varsa bir dvd ye sığacak kadar.yazmaya başlıyor gibi oluyor bir kaç saniye sonra duruyor hata veriyor.cd yi çıkardığımda birazını çizmiş oluyor, sonra kullanamıyorumda, yani cd boşa gidiyor.neden olabilir, ne yapabilirim, nerodanmı yazıcıdanmı nasıl anlarım
teşekkürler
sıkıysa yakala HAYALBUYSA
-
23 Aralık 2009, 20:14
edii adlı üyeden alıntı
eeee bir yıllık işi 3 ayda yaparsak 9 ay yatarız tabi
Derler ya en iyi bilgi işlemci oyun oynayan bilgi işlemcidir
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:11 ----------
demirgursel adlı üyeden alıntı
benim pc de cd yazdırırken problem çıkıyor.yazıcım dvd yazıcı.neroda dvd yazdırmaya çalışıyorum, belgeler, filmler, resimler ne varsa bir dvd ye sığacak kadar.yazmaya başlıyor gibi oluyor bir kaç saniye sonra duruyor hata veriyor.cd yi çıkardığımda birazını çizmiş oluyor, sonra kullanamıyorumda, yani cd boşa gidiyor.neden olabilir, ne yapabilirim, nerodanmı yazıcıdanmı nasıl anlarım
teşekkürler
Abi, selamlar
Nerodaki hata tam olarak nedir, görsek daha iyi olur ama, ilk yapaçagın iş nero versiyonunu degiştirmen olur, birde yazdırma hızı nedir dvd yazarken?
Aklıma bir şey daha geldi yıllar önce karşılaştıgım bir sorun daha vardı neroyla ilgili dvd yazarken media yı kapatma seceneği tıklı olmadıgında yazılan dvd hiç bir yerde çalışmaz , nero cd yazma seceneklerinde sonlandırma tıklanmış durumdamı?
Bedenimdeki Ruhun ^3^ günlük sahibiysem istedigim gibi yaşarım.
-
23 Aralık 2009, 20:50
demirgursel adlı üyeden alıntı
teşekkürler
arkadaşım bu tür sorunlar yakın inceleme gerektiren sorunladır ,sistemden kaynaklanmıyor bence ,neronun hangi versiyonunu kullanıyorsun önce onu bilmek lazım ,tavsiyem nero 6 ultra edition dur, en iyi pratik ve en işlevsel versiyonlarından biridir cd yi çıkardığında cd nin çizildiğini bahsetmişsin bu çizilme dediğiniz olay bana göre şöyle, siz cd yi takıyorsunuz ve kopyalama işlemini başlattığınızda cd yanmaya yani yazmaya başlıyor ,taki hata verene kadar ve hata verince siz yazma işlemini bir şekilde duruduruyorsunuz bu aşamada siz cd yi çıkardığınızda izler görüyorsunuz çünkü boş media cd burn olurken(yakarken) yani yazarken iz bırakır sanırım bahsettiğiniz çizilme bu, çünkü optik göz cd yi çizmez ,çizme olasılığı yok ,mekanik bir sürtünme olmuyor çünkü yakarken ,bana nero versiyonunu ve başlangıçta yaptığınız seçenekleri detaylı anlatırsanız size yardımcı olabilirim .yazma hızı seçeneği böyle bir durum oluşturmaz ..dediğim gibi bir yerlerde hata yapılıyor,olayı biraz açmanız lazım
-
23 Aralık 2009, 21:41
emomen adlı üyeden alıntı
eeee bir yıllık işi 3 ayda yaparsak 9 ay yatarız tabi
Derler ya en iyi bilgi işlemci oyun oynayan bilgi işlemcidir
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:11 ----------
şimdiye kadar bende öyleydimde. türkiye genelinde büyük bi şirkette çalışınca canına okuyolar.
Ahh ahh eskiden ne çok boş vaktim vardı.
bu arada pdf için ufuk bi yardım.
eğer pdf dosyası bilgisayardan yapıldıysa sorun olmuyor. aynen geri çevirebileceğiniz dünya kadar program var. ama eğer taranmış bi dosya ise bunu çevirdiğiniz zaman size image dosyası olarak vericektir. imaj dosyasındaki text leride OCR yazılımı ile geri alabilirsiniz.
Ufaktan not düşeyim dedim
http://en.wikipedia.org/wiki/Optical...er_recognition
-
23 Aralık 2009, 21:45
bende bi soru sorabilirmiyim
benim pc de bazen windows falan yavaşlıyor sonra sıkılıyorum ghost layıveriyorum 1 dk 32 sn de.. ama bi türlü stabil bi sistem tutamadım acaba sorun monitörümde mi? yoksa modemimin LAN ledinde mi?
*Not : Bu soruyu edii cevaplasın öyle büyük şirketlerin teknik servisliğini yapıyo ya hadi bakalım..
[B][COLOR="Blue"]Eskiden Piyasa nerde biz orada, Artık biz nerede piyasa orda..[/COLOR][/B]
[B][COLOR="Red"]Yüreklerde ünlem akıllarda soru işaretiyim anlayana çok anlamayana az gelirim..[/COLOR][/B]
-
23 Aralık 2009, 21:53
KyCd adlı üyeden alıntı
bende bi soru sorabilirmiyim
benim pc de bazen windows falan yavaşlıyor sonra sıkılıyorum ghost layıveriyorum 1 dk 32 sn de.. ama bi türlü stabil bi sistem tutamadım acaba sorun monitörümde mi? yoksa modemimin LAN ledinde mi?
*Not : Bu soruyu edii cevaplasın öyle büyük şirketlerin teknik servisliğini yapıyo ya hadi bakalım..
Sevgili KeYCoDe,
Attıgın ghost hayalet modunda fazla takıldığı için gerçek ruh çagırma işleminde stabil olarak dünyaya geri dönemiyor.
şimdi sana stabil olarak hayalet çağırma yöntemini anlatıcam.
Şimdi herkesin başarabileceği basit bir usulle ruh çağırma yapmayı öğretiyorum. Bu usuller en basitidir. Eğer uygulama esnasında yanlış yaparsanız beni sorumlu tutmayacağınızı peşinen kabul etmek durumundasınız. Ama sorununuz olursa bana yazabilirsiniz.
Yuvarlak masa île ruh çağırma:
Bir çivisiz yuvarlak üç ayaklı masa etraf ma üç veya dört kişi oturur. Eller masanın üst kenarlarına parmaklar açık olmak üzere ve birbirlerine temas etmek şartıyla hafifçe konur. Bir müddet beklenir, oda sessiz ve ışıklar olacaktır.
İçinizden biri:
Ey etrafımızda dolaşan ruhlar lütfen içlerinizden birisi meclisimize iştirak etsin. Masaya davet ediyoruz, lütfen suallerimize cevap versin der. Bir müddet sonra masada bir çatırdı olur. O vakit seansı idare eden:
— Eğer geldi iseniz masanın ayağını üç kere vurun! Hakikaten biraz sonra masanın bir ayağı kalkar ve üç defa vurur, o vakit:
— Kimsiniz, isminiz nedir. Alfabe harfleri sırasına göre vurunuz! denir. (Yani: a-1, b-2, c-3, ç-4,d-5, e 6, f-7 ilah...) ve böylelikle muhabere yapılır seans bitince:
—Güle güle gidiniz... denir.
Fakat bu masa ile muhabere çok yorucudur. Bunun için daha kolay bir usul vardır.
FİNCAN USULÜ
Fincan ile ruh davetiyesi:
Bir büyük karton üzerîne aşağıda gösterildiği üzere büyük bir çember çizilir, çemberin iç kısımlarına ufak çemberler halinde A dan Z harfine kadar alfabe yazılır. Büyük çemberin merkezine bir fincanın konacağı kadar ufak bir çember çizilir. Buraya fincan konur. Konacak fincan biraz büyükçe olacaktır.
Fincanın sağ ilerisine bir dörtgen içinde «evet» sol taratma «Hayır» Üst tarafına «Olur» Alt tarafına «Olmaz» kelimeleri yazılır.
Sonra bu karton masaya yapıştırılır. Ortasına fincan konup ruh davetiyecileri etrafına toplanır. Şahadet parmağına kapanmış fincanın üst kenarına değdirirler. Beklerler. Seans operatörü sorar:
— Etrafımızdaki ulvi ruhları çağırıyoruz, içlerinden birisi lütfen icabet buyursun, gelsin! denir. Ruh geldiği zaman fincan oynamaya başlar. (Bu fincan davetiyesinde davetten evvel süre-i Kadir gibi bazı Ayetleri’nde okunması iyi bir tesir vücuda getirir. Yalnız dikkat edilecek husus seansta çok ciddi olmak ve laubali olmamak. iyi sualler sormaktır.)
— Lütfen isminiz! yazar mısınız?
(Fincan yerinden oynar ve parmaklarla birlikte harflere gider gelir.)
—Bana filan, ruhu çağırabilir misin?
— Evet.
— O halde size çok teşekkür ederim. Gidiniz gitmeden evvel bizce görülmesi mümkün bir arzunuz var mıdır? bildiriniz. (Arzusu yapılacağı söylenip) güle güle gidip o ruhu davet ediniz.
Böylece istenen ruh gelir, kim olduğu araştırıldıktan sonra, ona evvelce hazırlanan sualler sorulur. Yalnız ciddi şeyler sormak ve onları kızdıracak hareketlerden kaçınılmalıdır.
demekki seninki uyuşuk bir imaj. düzgün gelemiyor.
Not: Lütfen İmajlarımıza saygılı olalım.
-
23 Aralık 2009, 22:05
edii adlı üyeden alıntı
Sevgili KeYCoDe,
Attıgın ghost hayalet modunda fazla takıldığı için gerçek ruh çagırma işleminde stabil olarak dünyaya geri dönemiyor.
şimdi sana stabil olarak hayalet çağırma yöntemini anlatıcam.
Şimdi herkesin başarabileceği basit bir usulle ruh çağırma yapmayı öğretiyorum. Bu usuller en basitidir. Eğer uygulama esnasında yanlış yaparsanız beni sorumlu tutmayacağınızı peşinen kabul etmek durumundasınız. Ama sorununuz olursa bana yazabilirsiniz.
Yuvarlak masa île ruh çağırma:
Bir çivisiz yuvarlak üç ayaklı masa etraf ma üç veya dört kişi oturur. Eller masanın üst kenarlarına parmaklar açık olmak üzere ve birbirlerine temas etmek şartıyla hafifçe konur. Bir müddet beklenir, oda sessiz ve ışıklar olacaktır.
İçinizden biri:
Ey etrafımızda dolaşan ruhlar lütfen içlerinizden birisi meclisimize iştirak etsin. Masaya davet ediyoruz, lütfen suallerimize cevap versin der. Bir müddet sonra masada bir çatırdı olur. O vakit seansı idare eden:
— Eğer geldi iseniz masanın ayağını üç kere vurun! Hakikaten biraz sonra masanın bir ayağı kalkar ve üç defa vurur, o vakit:
— Kimsiniz, isminiz nedir. Alfabe harfleri sırasına göre vurunuz! denir. (Yani: a-1, b-2, c-3, ç-4,d-5, e 6, f-7 ilah...) ve böylelikle muhabere yapılır seans bitince:
—Güle güle gidiniz... denir.
Fakat bu masa ile muhabere çok yorucudur. Bunun için daha kolay bir usul vardır.
FİNCAN USULÜ
Fincan ile ruh davetiyesi:
Bir büyük karton üzerîne aşağıda gösterildiği üzere büyük bir çember çizilir, çemberin iç kısımlarına ufak çemberler halinde A dan Z harfine kadar alfabe yazılır. Büyük çemberin merkezine bir fincanın konacağı kadar ufak bir çember çizilir. Buraya fincan konur. Konacak fincan biraz büyükçe olacaktır.
Fincanın sağ ilerisine bir dörtgen içinde «evet» sol taratma «Hayır» Üst tarafına «Olur» Alt tarafına «Olmaz» kelimeleri yazılır.
Sonra bu karton masaya yapıştırılır. Ortasına fincan konup ruh davetiyecileri etrafına toplanır. Şahadet parmağına kapanmış fincanın üst kenarına değdirirler. Beklerler. Seans operatörü sorar:
— Etrafımızdaki ulvi ruhları çağırıyoruz, içlerinden birisi lütfen icabet buyursun, gelsin! denir. Ruh geldiği zaman fincan oynamaya başlar. (Bu fincan davetiyesinde davetten evvel süre-i Kadir gibi bazı Ayetleri’nde okunması iyi bir tesir vücuda getirir. Yalnız dikkat edilecek husus seansta çok ciddi olmak ve laubali olmamak. iyi sualler sormaktır.)
— Lütfen isminiz! yazar mısınız?
(Fincan yerinden oynar ve parmaklarla birlikte harflere gider gelir.)
—Bana filan, ruhu çağırabilir misin?
— Evet.
— O halde size çok teşekkür ederim. Gidiniz gitmeden evvel bizce görülmesi mümkün bir arzunuz var mıdır? bildiriniz. (Arzusu yapılacağı söylenip) güle güle gidip o ruhu davet ediniz.
Böylece istenen ruh gelir, kim olduğu araştırıldıktan sonra, ona evvelce hazırlanan sualler sorulur. Yalnız ciddi şeyler sormak ve onları kızdıracak hareketlerden kaçınılmalıdır.
demekki seninki uyuşuk bir imaj. düzgün gelemiyor.
Not: Lütfen İmajlarımıza saygılı olalım.
hocam nacizhane önerilerinize uyarak dediklerinizi yaptım
ancak karşılaştığım sorunlar hakkında engin tecrübe ve görüşlerinizi bekliyorum
yaşadığım sorunlardan bir demet ;
avkan65: ey ruh !
ruh: efendim abi
avkan65: ey ruh ! ey babamın ruhu geldin mi ?
ruh: len ben sana erken yatılacak demiyor muydum !? saat kaç olmuş eşşoğşşek!
avkan65: ey ruh geldin mi?
ruh: geldim
avkan65: bize kendini tanıt , ismin ne?
ruh: kimlikte hıdır yazar ama arkadaşlar bana okşan derdi şekerim
avkan65: ey ruh !
ruh: buyur koçum mevzu nedir??
avkan65: ey ruh geldiysen murat de
ruh: murat
avkan65: koyim de tur at ehuehueheuehu
-
23 Aralık 2009, 22:13
Hakan Abi harbi kopardın beni akşam akşam
-
23 Aralık 2009, 22:28
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (2 Kayıtlı üye ve 0 Misafir)
avkan65, hell24
nen kaçak napıyon
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler