Değerli MT-Modelci dostlarım;
Yaklaşık olarak 5 yıldır profesyonel olarak yapmakta olduğum Statik ve Dnamik Ahşap Model Gemilerimi sizlerle paylaşmaktan ötürü son derece mutluyum.Umarım resimleri yükleyebilirim? Buradaki çalışmalarımın tamamı Ölçekli,Ahşap,Projeli ve Tamamı el yapımıdır.İyi seyirler.
ALBATROS (1800 yılları U.S.A Ölçek 1/40
ARİEL Açık Deniz Yatı Ölçek:1/38
Ayvansaray Balıkçı Sandalı Boy:43cm.
Ayvansaray Balıkçı Sandalı-2 Boy:43cm
ÇEKTİRME / Bartın
Karadeniz Sürmene Takası.
İzmir Kayığı Ölçek:1/15
RC Balıkçı Sandalı. Ölçek:1/8 Boy:90cm (Kumandalı-Ahşap)
ARİEL Açık Deniz Yatı-2 Ölçek:1/38 Boy:110cm
Umarım tüm bu çalışmalarımı beyenmişsinizdir.Allah nasip ederse inşallah 2011 yılı yaz ayına yetişti,rmeyi planladığım 125cm boyunda tamamı ahşap Elektrik motorlu,Su Soğutmalı güzel bir sürat teknesi planlıyorum.Benden bu kadar İyi Seyirler.
Dünya'da İki Şey Paylaşıldıkça BÜYÜR;
BİLGİ ve SEVGİ
tekneleriniz çok süper olmuş
ellerinize sağlık
Rx 115 Mavi (2004) Rx 135 King Yeşil (2002), Rx 135 King Yeşil-Siyah (2003) Ford Fiesta Flair Bordo (2000) Ford Fiesta Ghia Gri (2000) Peugeot 206 Xt Gümüş Gri (2005) Ybr Esd Siyah 125 (2012) Ford Fiesta (2006) Ford Fiesta (2009) Yamaha R6 (2013 ) Vınn Vınnn
Ben daha küçük ölçekli model gemiler yapıyordum eskiden. Ancak ahşap değildi benimkiler. Şu oyuncak mağzalarında kutu halinde satılan plastik ve kısmi ahşap maketlerdi. Büyük ölçekli bir tane yapmıştım baya oldu halen saklarım, çokta ayrıntılı ve güzel duruyor masada. Amca35 sizin yaptığınız gemi ve yelkenliler baya bir zor ve profesyonellik istiyor. İnternette çeşitli kaynaklardan bilgi aldım ancak hem masraflı hemde büyük bir emek istiyor. Genelde iç malzemesini de kendileri yapıyor hobiciler. Bizim öyle bir imkanımız olmadığı ve öyle bir zanaat bilgimiz olmadığı için mecburen hazır alıyoruz. Malzemesini hazır alınca da daha bir masraflı oluyor. Daha hiç yeltenmedim ama ileride belki yaparım böyle birşeyler. Elinize emeğinize sağlık.
''hatırlamak üzere yola koyulmadan önce sahip olmadıkları bir anının izini sürmek..''
W.S.Merwin
[QUOTE=Amca35;2241367]Değerli MT-Modelci dostlarım;
Yaklaşık olarak 5 yıldır profesyonel olarak yapmakta olduğum Statik ve Dnamik Ahşap Model Gemilerimi sizlerle paylaşmaktan ötürü son derece mutluyum.Umarım resimleri yükleyebilirim? Buradaki çalışmalarımın tamamı Ölçekli,Ahşap,Projeli ve Tamamı el yapımıdır.İyi seyirler.
Hepsi birbirinden güzel olmuş ellerinize,emeğinize sağlık,bazı modellerin üzerinden bakıldığında gerçeğiyle ayırt etmek çok zor.Yeni projelerinizde başarılar dilerim.
@Amca35, muhteşem işçilik el emeği göz nuru hepsi de, elinize sağlık. Sürat teknesini merak etmeye başladım.
benzililerden baas ediyorum yok arkadaş korkarım ben bunlardan her ne kadar ufacık deposuda olsa benzinin litresi 4 lira olmuşken sürülmez bunlar
[QUOTE=ahmetant;2241646]Tüm iyi dilekleriniz şahsım adına hepinize çok ama çok teşekkür ediyorum.Bunda korkulacak çekinecek birşey yok,bende bunların bir eğitimini almadım tek avantaşım End.Mes.Lisesi mezunu olmam ölçeklendirme ve alet evadatı kullanmayı biliyor olmam ki sizler motorlarınızı tamir ede ede zaten takım taklavat kullanmayı biliyorsunuz.Biraz Allah vergisi bir yetenek ve en önemlisi bol bol sabır istiyor.Hangi modellerle uğraşırsanız uğraşın asla ama asla modelinizin başına sinirli yada kızgın oturmayınız.Benim esas ilgilendiğim katogori 1600 ve 1800 yılları arası KALYON sınıfı yelkenli ve toplu olan savaş gemileridir.Atölyemde iki adet KALYON modeli yapımı devam etmekte.Bunların dışında yani bir kaç yıl içerisinde sürat teknemi bitirdikten sonra da 1,5mt lik Benzin Motorlu bir balıkçı sandalı yapacağım.Ayrıca çok daha eğitici ve öğretici olması açısından model gemi forumlarını takip edebilirsiniz.
www.modelteknikleri.com yada www.modelgemi.org adreslerinden bilgi alabilirsiniz.
BİLGİ ve SEVGİ
İzmir kayığını çok beğendim hatta şimdi onu inceliyordum sistesinden virüsü bulaştırdığınız için teşekkürler.
http://www.hobbytime.com.tr/ahsap-ma...i-ahsap-kit.ht
Süper çalışma gerçekten muhteşem işçilik emek hepsinde profesyonel yapıyorsunuz anladığım kadarıyla,, satış rakamlarını nereden görebilirim eğer satışta olan varsa
Biz hepimiz, Gök ananın içinde dönen tek bir çocuğuz.
Bayağıda hızlıymış bunlar.
http://www.youtube.com/watch?v=WMlAB...eature=related
Heyt be lastk bilem yakıyor valla.
http://www.youtube.com/watch?v=Rcumx...eature=related
Valentino Rossi Rc model yarışlarında.
http://www.youtube.com/watch?v=_wycC...eature=related
Strada TC 1/10 şase, 17T, 22T ve 27T motorlar, Tamiya kep (Lancia Delta HF), Nosram 4000 Powermaniax pil.
Arkadaşlar ben bu arada arabam için farklı kepler arayışı içindeyim ancak istediğim modelleri bulamıyorum yada bakmam gereken yerleri bilemiyorum. İstediklerimi sıralasam acaba kaçını bulurum?
1. 1999 Impreza WRC
2. Audi Quattro S1
3. Peugeot 205 GTI T16
4. Murat 131 - 124 (FIAT'da olsa olur)
5. Herhangi bir Amerikan pikap
6. 1958 Corvette, GTO, Charger, Malibu SS, Impala
7. Ford Capri
Kaybettiğim 20 küsür araçlık listeden şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Efsane olmuş enteresan ve bulunabilecek diğer modellerden aklınıza gelenler.
EVO, Supra ve Lambo gibi araçlar çok fazla ilgimi çekmiyor ama Zonda veya Koniggsegg gibi nadir ve ilginç ötesi modeller olabilir.
Bilmem Tarzım hakkında bir fikir verebildimmi?
Aracın son hali;
1. Aka diferansiyel %100 kilitlendi. ( Kesinlikle çok başarılı )
2. Ön diferansiyel %100 kilitlendi. ( Önden kayma nedeniyle drifti rahatsız etti)
3. Ön akslar sökülerek araç sadece arkadan itiş moduna getirildi.
4. 27T motor ve arkadan itişli olması nedeniyle iyice kontrolü zorlaştı. Gaza basıldığı anda kendi etrafında dönmeye başladı. Ancak alışırsam mükemmel olacak gibi.
Amca 35 çalışmaların gerçekten muhteşem...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
Faruk07, burada 1/10 ölçek var biraz. Lancia Delta İntegrale kaportası ne güzel diyecektim sen de bıkmışsın anlaşılan.
Link için teşekkürler, nedense beğendiklerimin hiçbiri stokta yok Lancia'dan bıkmakmı? Asla. Kırılmasın diye takamıyorum bile
Konuyu görünce gene Optimum AVM otoparkına gidip gazlayasım geldi.
Aynı ben;
http://www.youtube.com/watch?v=nkSokZnE0Es
Videodaki aracın üreticisi www.mcdracing.com
Ben de biraz kullandım Nicco 9v'luk batarya ile çalışanlardan. Çok hızlıydı heryere çarpıyordu,şu otoparkta kullanamadım ona yanarım. Kuzenin oğluna hediye etmiştim kumandasını bozmuş.
Çok teşekkür ediyorum.Bir kaç modelim hala yapım aşamasında.Eğer bir aksilik olmaz ise Allah naip ederse bu yaza güzel bir sürat teknesi ama motor yaht tarzında bitirmeye çalışacağım.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:05 ----------
Elbetde görebilirsiniz.Bu konu hakkında size özelmesaj gönderdim.
BİLGİ ve SEVGİ
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)