Talisker,Aberlour,Glenfiddich benim şerbetli viski dediğim türden viskiler.
Gayet kaliteli ve içimi güzeldir ama ona alışık olan benim içtiğim viskileri biraz sert bulabilir.
Yalnız Aberlour'a bir şerh koyayım. Pahalı şişeleri de var ve lezzetleri tabi ki aynı değil. Benim bahsettiğim orta kalite olanı. Aslında markanın en kalitesizi desek daha doğru olur.Aynısı Glenfiddich için de geçerli.
Aynı kategoride Jack Daniels'in de şişesi var.Single bişeydi adı unuttum. İyi viski ama bana burbon gibi geliyor.
Eğer 50-80€ fiyat aralığına çıkarsan ismini ezberlemeye uğraşamayacağın ama hepsi bambaşka lezzetlerde damak çatlatan viskiler var.
Hatta şimdi kalkıp büfeye baktım hangi şişeler var diye bir tanesini bile ezberden zayamam.
Şu an 15 yaşında bir Old Pulteney,Nikka ve Lagavulin var dibinde 2 kadehlik kalmış.
Şimdi hani o parayı vermezdin diyeceksin ama bunu kimbilir ne zaman aldım ve muhtemelen piyasa malı değildir.
Lagavulin bilmemne edisyon yazıyor üstünde.
Geçenlerde japon viskisi aldım mesela dünya para verince harika geldi.
Gerçi Türkiye'de sanırım çeşit sorunu var.
Ayrıca aynı motosiklet fiyatları gibi saçmalık var.
Şimdi merak edip Türkiye fiyatlarına baktım.
Ballantine’s 145 lira litreliği. Daha geçen gün 13 avroya aldım. Fakat indirimdeydi normal fiyatı 18,90€
JB litrelik 211 lira yazmışlar. JB ne zamandır Ballantines'dan pahalı satılıyor anlamadım. Burada aynı fiyatlar.
Chivas Regal 70lik 220 lira yazmışlar. Burada 23-25€ arası yani litrelik JB'den pahalı ama orda değil.
Aberlour 325 lira yazmışlar.
Yuhhh
Chivas'la aynı fiyat bu viski.
Aradaki fark nerden geliyor?
Neyse filmlere dönelim.
Sağ salim baya eski film seyretmiştim onu. Güzel filmdi ben de beğendim.
Korkuyorum anne'yi şimdi youtube'da buldum izleyeceğim.
Ayşenur Kolivar'ı ben Doğa için çal işlerinden birinde duymuş ve sesini beğenmiştim.
Sonra başka şarkı söylemiş mi diye ararken bir sahnede söylediği Çayeli'nden öteye türküsünü dinlemiş....
yok dinlemiş eksik kaldı. Hem dinlemiş hem seyretmiştim.
Çünkü kız sadece ağzıyla değil tüm bedeniyle şarkı söylüyor.
Dur bulup bir daha izleyeyim.
Seyretmediyseniz sizde izleyin.
Bir kafe ya da barda çekilmiş ses çok iyi değil ama zaten dinlemek için değil seyretmek için.
Eskilerden Türk filmi muhabbetine aklıma gelmişken bir ekleme yapayım.
İsmail Halıcıoğlu mu neydi bir oğlan var.
Kabadayı'da başrol oynamıştı.
O çocuğun bir iki filmini daha seyretmiştim.
İyi işler yapmış bir ara bakar hafıza tazelersem buraya yazarım.
Bir de Şahan Gööö.....
Şaka şaka
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:24 ----------
Ulem şimdi baktım çocuğun adı İsmail Hacıoğlu
Üstelik yukarıda beğendim dediğim Ayla'da başrol oynamış.
Benim beyin kemoterapiden sonra iyice höşmelim kıvamına geldi çok sık unutuyorum.