Bu da benden olsun. Dün yapmış olduğum çalışma.
https://youtu.be/mrlPmnhYoJo
Yeni tüfeğimden hiç bahsetmemişim bu başlıkta
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
Vay sofu yöneticim pompalıdan otomatiğe terfi etmiş!
Ben otomatik tüfeklere hoş bakamıyorum, şeytan dürtüyor attıkça atasın geliyor. Bizde zaten çoğunlukla kuş avı, arada önüne çıkacak bir tavşanda onda da ilk atış önemli! Yani ilk atışta vurdun vurdun sonrası bana haram geliyor bilemiyorum. Domuz avı ayrı tabi...
Ben hep yancılık yaptım memlekette arkadaşların ikinci tüfeklerine şimdi bu fuarda (20-23 nisan) bir tekli kırma alayım diyorum. Hatta aşağıdakine göz kırpıyorum sanırım ya bu ya da Baikal olacak..
Bizim oyuncaklar
Pcp tip havalılara mutlaka ruhsat ve sıkı denetim uygulanmalı , son modeller ürkütücü gerçekten.
Arkadaşlar bu başlığı şan eseri gördüm. Bende de ağır bir nişancılık merakı var. 3 adet havalı tüfek ve biri bozuk olmak üzere 3 adet havalı tabancam var. Fakat İzmir'de artık atış yapmaya mekan ve zaman bulamadığım için tüfeklerimden ve tabancalarımdan birini saklayıp diğerlerini uygun fiyattan vereceğim. Nakit elden teslim. Özelden mesaj atabilirsiniz.
- Hatsan BT65 SB LW Elite 5,5 mm (0,22 cal) PCP tüfek + tüm orijinal aksesuarları + Hatsan metal teleskopik bipod ayak + Ghost susturucu + Hatsan pompa
- Hatsan Supercharger Mod 25 5,5 mm (0,22 cal) kırmalı tabanca
- Crosman 357 4,5 mm (0,177 cal) CO2 tabanca
- Crosman 760 Pumpmaster Classic 4,5 mm (0,177 cal) çoklu kurmalı tüfek
Tüm tabanca ve tüfeklerim bakımlıdır. Yanlarında CO2 tüp ve saçma da hediyem olacak.
Benim babamda çok avcılığa meraklıdır.
Kış mevsimi kuş,ördek türevi canlıları avlamaya çalışır bir,iki tanecik denk gelirse getirir.Küçükken hayal meyal hatırlıyorum ördeğin kafası kapı girişinde dururdu,süs biblosu gibi.
Benimde silahlara merakım çoktur fakat öğretmedi katil olurum diye.
Su pcp ye oyle bir merak sardim ki, fofumlara uye olup ciddi takibe basladim.
Kaliteli bir havalinin bazen otomatiklere dahi kada tutugunu gordum.
Hele son cikan hatsan modellerde sarjoru otomatik cevirip kuran sistemler fazla gaz harcadigi ve arazide en az 3-5 sefer tup dolumu sart oldugundan tupun guvensizlogi ve agirligi ve oksijen tupunun dolumunu saglayacak kompresorun azligi, pompanin yoruvu ve isinma sureciyle, baglanti rekorlarinin kacak yapmadi, moderatorsuz tufeklerin gaz sarfiyati derken en son da 4,5 kg+ agirlik ile bir de tup yahut pompa agirligini ekleyince...
En iyisi kaliteli bir yayli ile sinirsiz zevk...
Gecen 500 sacma harcamisim. Kirmali havali ile dag-tas gezip spor yaptim. Kesinlikle av degil, canliya sikmam. Aticiligi seviyorum.
Haa, IGT modellere gelince, pistonsuz bu modeller her 25.000 ayisyan sonra firmaya(adana) gonderilip kartis degisimi saglaniyordu. Kargoo+ivir zivir(parcanin uzun vadede bulunmama riski)+modelin pahaliligi hep dezavantaj..
Tekrar soyluyorum, iyi bir yayli candir..
Saatte namlu cikis hizi 250+ m/sn -305 m/sn bu aletlerin gercek silahin namlu cikis hizlarina oldukca yakin oldugunu soylersek, bunlarin da ciddi bir denetime tabi olmasi gerekir bence..
Napsak bir atış organizasyonu mu tertip etsek?
Tüfekse tüfek tabancaysa tabanca, meraklısı heveslisi zaten hali hazırda atarlısı varsa buluşalım atalım. Ne zamandır ben de atmıyor, tüfek dolapta tabanca belde tozlandı.
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
hocam, geçen sene sık sık giderdim yakacık poligona bu sene pek gidemedim.
Aslında bir etkinlik yapılabilir poligonda.
taşınması kolay ,
bakımı kolay,
fiyatı makul,
savunma amaçlı havalı tabanca alma niyetim var,
yanımda taşıyacağım (zaman zaman, her dem değil)
tavsiye alabilirim.
can't be worried about that shit. life goes on man.
yeni nesil havalı oyuncaklar oldukça tehlikeli,
belime takıp nara atacağımı ya da toplum içerisinde kullanacağımı düşünmemişsindir umarım.
can't be worried about that shit. life goes on man.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)