Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
25. sayfa BirinciBirinci ... 15232425262735 ... SonuncuSonuncu

Avcıların Buluşma Mekanı [Havalı tüfek veya tabanca ve Ateşli Av tüfekleri ]

REKLAM ALANI
    Ra_Messu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı htmetin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    6,35'in rüzgar direnci 4.5 ve 5.5 calibrelere göre fazladır. Kısa mesafede ve normal yükselti ve hava şartlarında (50-100 metre) arasında nokta atışı yapmam mümkün ama 150 metreden sonra ciddi bir şekilde yerçekimine paralel olarak düşüş yaşarsın.. bu 4.5 ve 5.5 içinde geçerli fakat 6.35 kadar değil tabii. Birde dürbün ayaklarından bahsetmek istiyorum; dürbünler genel itibari ile kaliteli ve iş görseler bile sabitleme ayaklarında sıkıntı yaşatıyorlar. onlarıda iyi sabitleme gerekiyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:19 ----------

Arkadaşlar ruhsat sahibi olduğum huğlu 104 a çift tetik super poze hakkında birşeyler yazmak istiyorum. Bir çok av tüfeği kullandım, ejektörlüsünden otomatiğine kadar. Ama bana 104 A kadar güven veren ve yine bu tüfek kadar dengeli bir tüfek denk gelmedi diyebilirim. Avcılığa yeni başlayanlar içinde ideal.. Sabit şokları ise alt namlu silindirik 3 no.. Üst namlu ise full şok 1 no.. En azından şok kafası değiştirme sıkıntısı yok Ördek avı için biçilmiş kaftan. Sorunsuzluk ve güven bence bir tüfekte olması gerek en önemli iki unsur. Bu da Huğluda mevcut. Avrupa tüfeklerle kıyaslama imkanım olduğunda birçok yerli yapımın ithal silahlardan üstün olduğunu söyleyebilirim. Sarsılmaz da bu markalardan biri. gözünüz kapalı alabilirisiniz bu iki markayı.

Gelelim ne yaptığıma ve ne avladığıma Aslıda avcılık insanın doğaya olan saygısını gösteme biçimidir. Ama bunu İnsanın insana duyduğu saygı gibi görmek lazım. Sonuçta Güzel Allah'ım ne yarattıysa bizim için yarattı. onlardan faydalanmamız ve kendine şükretmemiz için. olay bu kadar basit değil tabii. Örneğin Ben artık avlanmıyorum. Eskiden olsa her cumartesi geceden hazırlanır arkadaşlarımla önce gece takip avı gündüzleri ise uçar avı ile hafta sonumuzu değerlendirirdik. Ne zaman ki Oğlum dünyaya geldi benim ondan sonra avı bakış açım ve doğa ile olan münasebetlerim değişti. Beni artık sadece boğazda balık tutarken veya dağda elimde tüfekle ama mantar toplarken görebilirsiniz Ben eskiden super poze kullanmaktan duyguğum gururumu insanlarla paylaşır otomatik kullananlara kızardım. Super pozede avının iki şansı oluyor seninde iki şansın var vuramazsan av kaçar yaşamaya devam eder. Ama şimdi bütün canlıların yaşama hakkının olduğunu bunun bir iki şans tanınarak tanınmlanan birşey olmadığını biliyorum..

Yinede avcılık yapan yapar.. Avcılık zevkli ve güzel bir uğraş.. Ama ben bıraktım.
    Sanırım asıl avcılık ruhu budur. Aşağıda linkini verdiğim sitede yaşı 70 civarlarında olan eski bir avcının hikayelerini okuyabilirsiniz. Gerçekten harcayacağınız zamana değer.

http://www.arpacik.net/www/anasayfa.asp

Özellikle askerlik yaptığı yılları okumanızı şiddetle öneririm. Toplam 7 sayfa: http://www.arpacik.net/www/Icerik_Detay.asp?Icerik=117

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    bluebird64 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR125 '07,YBR125 ESD '11,Agility City 125 '11
    Selamlar..
    Belki işinize yarar diye..
    http://www.hatsan.com.tr/tr/pdf/hava...l_kilavuzu.pdf
    ADIM ADIM NİŞAN AYARI:
    1- Hedef tahtanızı nişan için iyi görünecek şekilde tam 50 yarda=45.75 metre mesafeye yerleştirin.
    a- Makul güçte bir havalı tüfek için bu mesafe ve mermi kavsi maksimum alan menzilidir.
    b- Kenar vuruşlu mermiler için 50 yarda tam sıfırlama yapmak için ideal mesafedir.
    c- Merkez ateşlemeli mermiler için bu mesafe açık alan menzili mesafesi yani merminin tüfek doğrultusu ile ilk buluşma noktasıdır.
    2- Şimdi tüfeğinizi, atış sehpanızın üzerindeki yumuşak tezgâha dikkatlice yerleştirin. Ve çok dikkatli, kusursuz üç atış yapın.
    3-Üçlü vuruş grubu hedefteki merkez dikey hattın, tam üzerindeyse rüzgâr ayarınız doğrudur. Şayet atışlarınız merkez hattın sağında ya da solunda yer almışsa bu mesafeyi dikkatlice cetvelle ölçün.
    Tüfeğinizin üzerinde bulunan, rüzgâr ayar vidasını kullanın.
    Şayet atışlarınız hedefin sol tarafında toplanmışsa vidayı sağ tarafa doğru gevşetin,
    Atışlarınız sağ tarafta ise, vidayı sola doğru sıkıştırın.
    4-Ayarınızın doğru olup olmadığını anlamak için, üç atış daha yapın.
    Atışlarınız tam orta hatta ise bir sonraki adıma geçebilirsiniz, fakat tam emin değilseniz emin oluncaya kadar atış yapın ve boşa giden mermiye acımayın.
    5-Tüfek dürbününüze olan güveniniz, hedef sapmalarına karşı güven sağlar. Piyasada çok çeşitli tüfek dürbünleri var ve bunların rüzgâr ayarlı ve yükseltme ayarları farklıdır. Bu tip dürbünlerle atış kalitesini temin etmek zordur, mermi israfı ve
    Umutsuzluk getirir.
    6-Sıfırlama ayarı.
    a- düşük güçte havalı tüfekler ve küçük 22 kalibre kenar vuruşlu mermiler için 50 yarda sıfır ayar olmalı.
    b-daha güçlü 22 kalibreler için (22LR)) 75 yarda
    c-Yüksek güçlü tüfekler için en az 100 yarda dan başlayıp 200 yardaya kadar olmalı
    7- Düzgün atış için, merminizin, markasına ağırlığına göre mermi yolu bilgilerini içerir gösterge.

Bir hedef kâğıdını tam 25 yarda mesafeye koyun. Atışlarınızın sağlıklı olması için mutlaka sağlam sabit duran bir atış masanız olmalıdır, oturarak atış yapmanız için kol kenarlığı olmayan birde sandalyeniz olsun masanız çok yüksek ya da alçak olmamalı dirseklerinizi yerleştirdiğiniz zaman kasılmadan ve bükülmeden oturabilmelisiniz, şayet atış için özel yapılan tüfek atış Tezgâhınız varsa daha iyi olur yoksa kum torbalarınız olmalıdır.

Kum torbalarını kendiniz yapabilirsiniz iki torbayı üst üste koyarak tüfeğinizi yerleştirin namlu boşta olursa daha iyi olur namluyu sert bir yere dayamayın. Dirsekleriniz için rahatça koyacağınız küçük kum torbaları da kullanabilirsiniz. Dürbününüzün güç ayarı varsa, misal olarak 3×9x dürbün gücünü 7 ya da 8 yapın daha net görürsünüz. Tüfeğinizi doldurun, dürbünden bakarak çaprazı hedefin tam ortasına getirin, nefesinizi rahatlatın ve hiç kımıldamadan gözlerinizi kapatın 10 saniye bekleyin. Sonra gözünüzü açın dürbünün çaprazı hedeften kaymış ise kaslarınız rahat değildir, rahatlayın ve tekrar deneyin. Gözünüzü açtığınızda çapraz aynı yerde ise, dikkatlice bir atış yapın. Atışınız esnasında çaprazların tam hedefte olduğundan eminseniz hedefi kontrol edin değilseniz atışı tekrar edin. Atışınızı( spoting scope) noktalama dürbünü ile kontrol edebilirsiniz. Her iki atışınızda hedefte olmayabilir moralinizi bozmayın.
    Hedefe gidin mermi deliğini bulun ve tam merkezden, diyelim ki 3?? =7.5cm üstten
    2??=5 cm soldan vurmuş olsun.
    Şimdi dürbünsüzün üzerindeki numaralı ayar düğmesindeki ayar 1/4 MOA olsun.
    Bu ayar 100 yarda içindir.( 1 CLİK=1/4 İNÇ= 0.6 cm) 4 clik 1inç=2.54 cm.
    Atışımız 100 yardaya olsaydı 3?? =7,5 cm lik kayma için 12 clik çevirmemiz gerekecekti. Hedefimiz (4 ) defa yakında 25 yarda da olduğu için 12×4=48 clik aşağıya doğru çevirmemiz gerekecek.
    Soldan vurduğunuz için şimdide atışınızı sağa alacağız. 2??=5cm 100 yarda da 8 clik eder,25 yarda da 8×4=32 clik eder. Bu ayar dürbünün sağındaki ayar vidasından yapılır. Genelde üzerinde (R) yazar. 32 clik sağa doğru çevirin.

Faydası olur umarım..
    Deniz, güneş, martı çığlığı ve yosun kokusu yoksa yaşam da yoktur...

belo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL DRİFT L
    bayagı ayrıntılı olmuş benimki askeriyedeki sıfırlama yöntemi şimdilk işe yeriyor
    One Turk .. Against The World .. !!..
    elverengin@gmail.com

soccer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki inazuma
    Alıntı belo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hoş geldiniz hatson mod 125 6.35 i anca gamo match la sıfırladım dürbün takozu falan ama ömrümü yedi desem yeridir ama bir yayı kırıldı sonra iflaf olmadı alet çok güçlü ve resmen kendini yiyor o aleti kulanan eline koluna ve attığı yere çok dikkat etmesi gerek sırf meraktan havadaki saçma sesini dinledik zup diye geçiyordu saçma 15 mt önümüzden o alet tuglayı delik deşik ediyordu
    haklısın tüfeğin gücü fiyatına göre tartışılmaz derecede. kutusundan çıkan dürbünü çoktan söktüm. sinir ediyordu beni.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:32 ----------

Alıntı bluebird64 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selamlar..
    Belki işinize yarar diye..
    http://www.hatsan.com.tr/tr/pdf/hava...l_kilavuzu.pdf
    ADIM ADIM NİŞAN AYARI:
    1- Hedef tahtanızı nişan için iyi görünecek şekilde tam 50 yarda=45.75 metre mesafeye yerleştirin.
    a- Makul güçte bir havalı tüfek için bu mesafe ve mermi kavsi maksimum alan menzilidir.
    b- Kenar vuruşlu mermiler için 50 yarda tam sıfırlama yapmak için ideal mesafedir.
    c- Merkez ateşlemeli mermiler için bu mesafe açık alan menzili mesafesi yani merminin tüfek doğrultusu ile ilk buluşma noktasıdır.
    2- Şimdi tüfeğinizi, atış sehpanızın üzerindeki yumuşak tezgâha dikkatlice yerleştirin. Ve çok dikkatli, kusursuz üç atış yapın.
    3-Üçlü vuruş grubu hedefteki merkez dikey hattın, tam üzerindeyse rüzgâr ayarınız doğrudur. Şayet atışlarınız merkez hattın sağında ya da solunda yer almışsa bu mesafeyi dikkatlice cetvelle ölçün.
    Tüfeğinizin üzerinde bulunan, rüzgâr ayar vidasını kullanın.
    Şayet atışlarınız hedefin sol tarafında toplanmışsa vidayı sağ tarafa doğru gevşetin,
    Atışlarınız sağ tarafta ise, vidayı sola doğru sıkıştırın.
    4-Ayarınızın doğru olup olmadığını anlamak için, üç atış daha yapın.
    Atışlarınız tam orta hatta ise bir sonraki adıma geçebilirsiniz, fakat tam emin değilseniz emin oluncaya kadar atış yapın ve boşa giden mermiye acımayın.
    5-Tüfek dürbününüze olan güveniniz, hedef sapmalarına karşı güven sağlar. Piyasada çok çeşitli tüfek dürbünleri var ve bunların rüzgâr ayarlı ve yükseltme ayarları farklıdır. Bu tip dürbünlerle atış kalitesini temin etmek zordur, mermi israfı ve
    Umutsuzluk getirir.
    6-Sıfırlama ayarı.
    a- düşük güçte havalı tüfekler ve küçük 22 kalibre kenar vuruşlu mermiler için 50 yarda sıfır ayar olmalı.
    b-daha güçlü 22 kalibreler için (22LR)) 75 yarda
    c-Yüksek güçlü tüfekler için en az 100 yarda dan başlayıp 200 yardaya kadar olmalı
    7- Düzgün atış için, merminizin, markasına ağırlığına göre mermi yolu bilgilerini içerir gösterge.

Bir hedef kâğıdını tam 25 yarda mesafeye koyun. Atışlarınızın sağlıklı olması için mutlaka sağlam sabit duran bir atış masanız olmalıdır, oturarak atış yapmanız için kol kenarlığı olmayan birde sandalyeniz olsun masanız çok yüksek ya da alçak olmamalı dirseklerinizi yerleştirdiğiniz zaman kasılmadan ve bükülmeden oturabilmelisiniz, şayet atış için özel yapılan tüfek atış Tezgâhınız varsa daha iyi olur yoksa kum torbalarınız olmalıdır.

Kum torbalarını kendiniz yapabilirsiniz iki torbayı üst üste koyarak tüfeğinizi yerleştirin namlu boşta olursa daha iyi olur namluyu sert bir yere dayamayın. Dirsekleriniz için rahatça koyacağınız küçük kum torbaları da kullanabilirsiniz. Dürbününüzün güç ayarı varsa, misal olarak 3×9x dürbün gücünü 7 ya da 8 yapın daha net görürsünüz. Tüfeğinizi doldurun, dürbünden bakarak çaprazı hedefin tam ortasına getirin, nefesinizi rahatlatın ve hiç kımıldamadan gözlerinizi kapatın 10 saniye bekleyin. Sonra gözünüzü açın dürbünün çaprazı hedeften kaymış ise kaslarınız rahat değildir, rahatlayın ve tekrar deneyin. Gözünüzü açtığınızda çapraz aynı yerde ise, dikkatlice bir atış yapın. Atışınız esnasında çaprazların tam hedefte olduğundan eminseniz hedefi kontrol edin değilseniz atışı tekrar edin. Atışınızı( spoting scope) noktalama dürbünü ile kontrol edebilirsiniz. Her iki atışınızda hedefte olmayabilir moralinizi bozmayın.
    Hedefe gidin mermi deliğini bulun ve tam merkezden, diyelim ki 3?? =7.5cm üstten
    2??=5 cm soldan vurmuş olsun.
    Şimdi dürbünsüzün üzerindeki numaralı ayar düğmesindeki ayar 1/4 MOA olsun.
    Bu ayar 100 yarda içindir.( 1 CLİK=1/4 İNÇ= 0.6 cm) 4 clik 1inç=2.54 cm.
    Atışımız 100 yardaya olsaydı 3?? =7,5 cm lik kayma için 12 clik çevirmemiz gerekecekti. Hedefimiz (4 ) defa yakında 25 yarda da olduğu için 12×4=48 clik aşağıya doğru çevirmemiz gerekecek.
    Soldan vurduğunuz için şimdide atışınızı sağa alacağız. 2??=5cm 100 yarda da 8 clik eder,25 yarda da 8×4=32 clik eder. Bu ayar dürbünün sağındaki ayar vidasından yapılır. Genelde üzerinde (R) yazar. 32 clik sağa doğru çevirin.

Faydası olur umarım..
    el elden üstündür derler. bir de böyle deneyeyim. çok teşekkürler.

Arkadaşlar buradaki yazılardan sonra tüfeğin dürbün ayarını bir deneyeyim dedim. Öncelikle bir hedef çizmem gerekiyordu. Evvela elle çizip sonra beğenmeyince Excel'de satır ve sütunları eşit boylara getirerek bir kağıt bastım. Ortasına gelen hizayı pembe kalemle işaretledim ve başladım atışa.

Kutunun içini plastik torba ile doldurdum ayrıca köpük sıkıştırdım ki arkadan fırlayıp gitmesinler. Önce 10 sonra 20 metreden atış yaptım. Tüfeğin altını plastik tabureye dayayarak merkezi hedef alan atışlar yaptım. Göreceğiniz gibi atışlar hep bir tarafta toplandı. Sormak istediğim göreceğiniz üzere atışlar hep sol alta toplandı. Dürbün ayarını ne kadar sağa çevirirsem çevireyim pek değişmedi. Bu benim elimi kaydırmamdan mı kaynaklanır yoksa nedendir?

Not: Excelde bu tabloyu yapmak için sütun ve satır aralıklarını 37 piksele ayarladım. Bu da 1.1 cm'ye denk geliyor 36 piksel olunca da 0.9 cm'ye. Zaten milimetrik ayar yapmadığımdan yeterli oldu.

Motosikleti
    MONDİAL DRİFT L
    dürbün üzerindeki rakamlar ve dereceler yanlış hatırlamıyorsan birer cm ye göre ama sen ata ata hafif saga çeke çeke yap işe yarayacaktır
    elverengin@gmail.com

Yok üzerinde yazıyor: bir click 100 yarda mesafede 1/4 inch sapma diye. Ben de o şekilde yaptım ama göreceğin gibi atışlar hep tek noktada toplanıyor

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    arkadaşlar otomatik tüfek alacağım.... 16 lık mermi atan.... nerden kimden nasıl yardım alacağım bilemiyorum...

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:54 ----------

http://www.tufekpazari.com/product.php?id_product=62

http://www.mahmutogluav.com/detay.asp?id=1498
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

ramizan83 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speed150 mc150 kuba125-12d wolf125 yenidenMC-X
    ramço bence netten tüfek alma direk tüfekçiden alkı deneyebılme şansın olsun
    Bana göre en iyi Köpek: Isırmayan Köpek.

Motosikleti
    Alıntı ramizan83 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ramço bence netten tüfek alma direk tüfekçiden alkı deneyebılme şansın olsun
    elden alacağımda sadece tam adını bilmiyorum bu tarz bişey alacağım.... onu belli etmek için koydum o linki.. yarı otomatik diyorlar..işi bilenler tavsiyede bulunsun marka ve model konusunda.. birde istanbul da gidip görüp alabileceğim bir yer varmı..
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

Motosikleti
    MONDİAL DRİFT L
    Alıntı Ra_Messu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yok üzerinde yazıyor: bir click 100 yarda mesafede 1/4 inch sapma diye. Ben de o şekilde yaptım ama göreceğin gibi atışlar hep tek noktada toplanıyor
    sol dirsegini kaçırıyorsundur tüfegi biraz daha omuzuna bastır

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:33 ----------

Alıntı TEKTEKER_RAMÇO adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    elden alacağımda sadece tam adını bilmiyorum bu tarz bişey alacağım.... onu belli etmek için koydum o linki.. yarı otomatik diyorlar..işi bilenler tavsiyede bulunsun marka ve model konusunda.. birde istanbul da gidip görüp alabileceğim bir yer varmı..
    Paran varsa ata otomatik eger orta bütçen varsa hatsan süpreme yok fakirliğin gözü kr olsun diyorsan torun a12 al derim yay dipçiğin içinde ata a12 kopyasıdır yanlız torun aldıgında igne yatagı bollaşacagından dolayı tornacıda krom burç yaptırmak gibi bir sorunun olacak aslında orta karar hatsan alsan en iyisi olur gibime geliyor
    elverengin@gmail.com

Motosikleti
    sol dirsegini kaçırıyorsundur tüfegi biraz daha omuzuna bastır

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:33 ----------

Paran varsa ata otomatik eger orta bütçen varsa hatsan süpreme yok fakirliğin gözü kr olsun diyorsan torun a12 al derim yay dipçiğin içinde ata a12 kopyasıdır yanlız torun aldıgında igne yatagı bollaşacagından dolayı tornacıda krom burç yaptırmak gibi bir sorunun olacak aslında orta karar hatsan alsan en iyisi olur gibime geliyor

peki bunların fiyat aralığı nedir...

Motosikleti
    evet arkadaşla pendik kartal tuzla çevresinde bana tavsiye edebileceğiniz yarı otomatik tüfek alınacak mekan bilen varmı

Motosikleti
    MONDİAL DRİFT L
    www.sipahiler.com
    www.armer.com
    torun 500-600
    hatsan 700-950
    ata 1100-1200
    sana tavsiyem fşek gibi pointerler var kırmızı tufegin namlusuna koy bir yere bak tufegi kaldır eger kırmızı nokta baktıgın yerdeyse o tüfeği al
    elverengin@gmail.com

Motosikleti
    www.sipahiler.com
    www.armer.com
    torun 500-600
    hatsan 700-950
    ata 1100-1200
    sana tavsiyem fşek gibi pointerler var kırmızı tufegin namlusuna koy bir yere bak tufegi kaldır eger kırmızı nokta baktıgın yerdeyse o tüfeği al
    peki arkadaşlar bu tüfeğin ruhsat ını eşim alabilirmi... nasıl alınıyor bu ruhsat...

birde anadolu yakasında tavsiye edeceğiz bir yer varmı pendik tuzla kartal.....

Motosikleti
    MONDİAL DRİFT L
    sen alırsan eşinde kullanabilir diye biliyorum benim arkadaş eşine yıldız çifte alacak 20lik 61 namlu 1100
    başka bir şey varsa o ayrı mesele ama almasında sakıncada yok doktor raporu temiz kagıdı falan gerekiyor
    elverengin@gmail.com

Motosikleti

Torun Marka Av Tüfekleri.. Avcılar Buraya...

arkadaşlar babam dede yadigarı olan tek kırma yı duvara asıp artık av için başka bir tüfek alamaya karar verdi...

bütçeye uygun olsun biraz sağlam olsun çok dandik olmasın dedik... bir kaç bayi gezdi eline aldı baktı gördü ve torun marka diye bir tüfek almaya karar verdi... ama almadan bana geldi oğlum senin çevren geniş sağda solda tanıdığın çok bir sor dedi...

torun marka av tüfeği nedir nerde yapılır sağlam mıdır yani bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.....

Neden torun?Daha önce duymadım torun markasını.Çiftsan,Üzümlü,Huğlu gibi markalar varken üstelik her bütçeye uygun tüfek üretimi yapıyorlar

Motosikleti
    huğlu 950 üzümlü 975 çiftsan bulamamış.. torun 650 lira... imiş... torun bir kaç kişiden daha duydum ama tam bilgim yok...

tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 797
    otomatik av tüfeği mi alacaksınız?

25. sayfa BirinciBirinci ... 15232425262735 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)