Oltacı & Motorcu Paylaşımları Buraya
Reklamlar
-
24 Ağustos 2009, 01:53
espri kutusu adlı üyeden alıntı
okuma marka makinalar fiyatlarına göre oldukça kaliteli mallardır,40 tl civarı olan bir modeli vardı almayı düşündüğüm fakat şuan model ismini hatırlayamadım ve link verdiğin sitede bulamadım.
kamışlara gelince ilk linkteki lineefe kamışın 5m olanı var bende,boğazda kullanmak için almıştım kalite maldır.fakat senin linkteki fiyatı çok düşük sanırım orjinal değil.
surf kamışların kapalı boyu 1m üzerinde olur ve motorla taşımak sıkıntılıdır hatta arabanın bagajına bile sığmayabiliyor bazen.
müsait zamanımda sana bir takım oluşturayım
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
Reklamlar
-
24 Ağustos 2009, 02:11
babaçi adlı üyeden alıntı
okuma marka makinalar fiyatlarına göre oldukça kaliteli mallardır,40 tl civarı olan bir modeli vardı almayı düşündüğüm fakat şuan model ismini hatırlayamadım ve link verdiğin sitede bulamadım.
kamışlara gelince ilk linkteki lineefe kamışın 5m olanı var bende,boğazda kullanmak için almıştım kalite maldır.fakat senin linkteki fiyatı çok düşük sanırım orjinal değil.
surf kamışların kapalı boyu 1m üzerinde olur ve motorla taşımak sıkıntılıdır hatta arabanın bagajına bile sığmayabiliyor bazen.
müsait zamanımda sana bir takım oluşturayım
makinalar aslında benim hoşuma gitti, özellikle fiyatları aslında 30-40tl civarı seti toplayıp, acemiliği atıp sonra daha kaliteli takımlar alabilirim ama şimdilik bütçem kısıtlı. ayrıca kamışlarda lineefe nin iyi kamış olduğunu duydum ve fiyatıda makul. taşımaya gelince sırt çantasına koyar, bir kısmıda yukarı doğru çıkar, heralde o kadardan da bişey olmaz. dediğin gibi kapalı boyları 1-1.20m civarında. ama çaresine bakarız onunda. ayrıca son önerin için de teşekkür ederim, aslında makbule bile geçer.
yeni ufuklara yeni motorla devam... ;)
-
24 Ağustos 2009, 18:25
sana tavsiyem el oltası kullan doğru iğne ve doğru yemle her halukarda av yaparsın, ava gittiğinde görerek öğren hangi rat sana lazım hangi tür avla uğraşmak seni mutlu eder, onu tesbit ettikten sonra malzeme almaya yönel.yoksa alırsın, kullandıktan sonra bu benim kullanacağıum deyilmiş der, yeniden almak zorunda kalırsın
sıkıysa yakala HAYALBUYSA
-
24 Ağustos 2009, 22:45
kaç paralık bir takım düşünüyorsun ona göre bir tavsiyede bulunacağım.ayrıca fiyatlara internetten bakacaksan avmarketi.com dan bakmanı öneririm.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:45 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:42 PM ----------
link verdiğin bütün makine ve kamışları sil kafandan bunlar yolda bırakır seni,biraz daha kıyıp paraya daha iyisini almanı tavsiye edrim.en azından uzun yıllar kullanırsın.sen bütçeni yaz ben sana yardımcı olacağım
hayat şansa bırakılacak kadar uzun değil
-
25 Ağustos 2009, 00:36
davids adlı üyeden alıntı
link verdiğin bütün makine ve kamışları sil kafandan bunlar yolda bırakır seni,biraz daha kıyıp paraya daha iyisini almanı tavsiye edrim.en azından uzun yıllar kullanırsın.sen bütçeni yaz ben sana yardımcı olacağım
hocam amacım bu seti uzun yılllar kullanmak değil, sadece daha hiç balık tutmadım, bu sette öğreneyim, biraz piştikten sonra kaliteli ve yıllarca kullanabileceğim setler almayı planlıyorum. aslında küçükçekmece de otururken, el oltasıyla küçükken tutardım, ama sürekli kaya balığı geliyodu. binanın kedilerine veriyodum
-
25 Ağustos 2009, 12:08
dip oltasını açığa sallarsan farklı balıklar aldığını göreceksin
-
25 Ağustos 2009, 20:04
demirgursel adlı üyeden alıntı
dip oltasını açığa sallarsan farklı balıklar aldığını göreceksin
önerin için sağol demirgürsel abi. el oltasını uzağa atmakta ayrı bir dert, misina önce boşa sal, sonra at. tabii misina birbirne karışmazsa ondan dolayı kamış istiyorum. bu arada senin elinde balık tutmakla ilgili döküman var mı abi?
-
25 Ağustos 2009, 22:47
aşağıdaki makinelerden birinde karar kılmanı tavsiye ederim.kamış olarak lınaeffe nin ucuz kamışlarından bakabilirsin.bunları şu an deneme yapmak için al.hem kendini de alıştırmış olursun atış taktiklerine.benim sana tavsiyem yapacağın bu takımdan başka ucuz malzemelere para verme.tutku haline geldikçe çok ihtiyaçarın olacak,genelde iyisini almaya çalış.kısacası gerçekten kullanabileceğin malzemeye para ver
http://www.avmarketi.com/asp/show_st...uct=18-CM-MC60
http://www.avmarketi.com/asp/show_st...OKUMA-BOXTER60
http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=5656
http://www.avmarketi.com/asp/show_st...A-TRAVERTINE55
hayat şansa bırakılacak kadar uzun değil
-
26 Ağustos 2009, 09:20
-
26 Ağustos 2009, 20:11
davids adlı üyeden alıntı
aşağıdaki makinelerden birinde karar kılmanı tavsiye ederim.kamış olarak lınaeffe nin ucuz kamışlarından bakabilirsin.bunları şu an deneme yapmak için al.hem kendini de alıştırmış olursun atış taktiklerine.benim sana tavsiyem yapacağın bu takımdan başka ucuz malzemelere para verme.tutku haline geldikçe çok ihtiyaçarın olacak,genelde iyisini almaya çalış.kısacası gerçekten kullanabileceğin malzemeye para ver
http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=5656
öncelikle tavsiyelerin için teşekkür ederim. bu linkteki makina benimde dikkatimi çekti, niyetim bu makina. tekrardan sağol.
sen gölemi denizemi gideceğini yazsan ona göre hem arkadaşlar hem ben fikir veririz.yada bulunduğun yerde ne tür balık çıkıyor
göle gideceksen sazanmı avlayacaksın, sudakmı, yada yılan balığınamı gideceksin.denize levreğemi, çupra yada karagözemi neye uğraşmak istiyorsun
ona göre yazarız ve sonuç alırsın emin ol
[COLOR="Silver"]
aslında demirgürsel abim, küçükçekmece ve büyükçekmece gölü,marmara denizinde(avcılar sahili) kullanmak istiyorum. yazdığım yerlerde neler çıktığını bilmiyorum, o yüzden ne desem yalan olur. ama allah ne verdiyse tutmak isterim(tabii balık tutma işini çözdükten sonra tutacağım türler mutlaka değilşecektir) ama genel olarak kullanabileceğim set almak istiyorum. umarım anlatabilmişimdir
-
26 Ağustos 2009, 23:01
-
27 Ağustos 2009, 00:45
göle gideceksen solucandan, denize gideceksen karidesten şaşma yem olarak
hadi rastgele o zaman
sağolasın abicim, kısa ve öz bir cevap olmuş artık tutarsam size fotosunu gösteririm :D
-
27 Ağustos 2009, 02:07
göle gideceksen solucandan, denize gideceksen karidesten şaşma yem olarak
hadi rastgele o zaman
son zamanlarda balıkların damak zevki değişti haberin olsun
şu aralar en iyi iş yapan yem tavuk göğsü
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
-
27 Ağustos 2009, 20:14
sağolasın abicim, kısa ve öz bir cevap olmuş
artık tutarsam size fotosunu gösteririm :D
e tabi boşamı bu kadar anlattık, illaki resim isteriz
babaçi adlı üyeden alıntı
son zamanlarda balıkların damak zevki değişti haberin olsun
şu aralar en iyi iş yapan yem tavuk göğsü
dediğin gibi coşkun, ne zaman ne yiyecekleri belli olmuyor, tavuk göğsü, karides, kurt üçlüsünden her zaman verim alacağımızı sanıyorum
ama 2 hafta önce 2 günlük bir hafta sonu tatili yapalım dedik, bizim adanaya yakın mersin var deniz olarak, motorumuza atladık ailece gittik, yolda erdemlide malzemeciye uğradım kurt alim diye, adam iki çeşit var dedi, biri bildiğimiz boru kurdu, öbürü beyaz kamışın içinde bir şey.dedim ver beyaz olanı.biiir kokuyor dayanana helel olsun ama yakınada atsan uzağada atsan anında balık vuruşunu duyuyorsun, ne varki küçük hep.birşey alamadım birkaç küçük renkli balık ve karagöz vurdu, hepsinide geri attım.
balık alamadım ama yeni bir yem öğrenmiş oldum.ilk arayacağım yem o beyaz olan.eve dönünce int.ten baktım yemin adı sülünesmiş
bu kadar anlattık madem bir kaçta resim olsun
en sevdiğim an
olta hazırlığı
tabi boş dönünce, yeni yem olarak tl deniyorum
dayanılmaz anlar
çukulata yermisiniz
neredeyse kılçığını yiyecem
yeni macerada görüşmek dileğimle )
-
27 Ağustos 2009, 20:51
abicim afiyet bal şeker olsun. fotolar çok güzel, ellerine sağlık
-
27 Ağustos 2009, 20:53
sağolasın ama onları tutmadığımı anlamışsındır sanırım
-
27 Ağustos 2009, 20:55
-
28 Ağustos 2009, 09:36
abi o kadarda acemi değiliz.
o balıklar dipte takılıyolar diye biliyorum.
ellerine sağlık derken o kadar pişirme zahmeti çekmişsin.
evet ama o büyüklükte çok çupra tuttum emin ol.sanırım diğer sayfalarda resim vardı
-
28 Ağustos 2009, 20:00
emin olmazmıyım abi yav, yukarıda ki sazanın büyüklüğünü görünce anlaşılıyor
-
28 Ağustos 2009, 23:31
gürsel bir yemde ben tavsiye edeyim sana
kayaların suyla birleştiği yerde kaya'ya yapışık olarak duran yarım midyeye benzeyen bir yem var.Adı deniz kulağı olarak geçiyor.
içini kabak oyar gibi çıkarıyorsun eti sert ve ufak balıklar iğneden alamıyor.hatta 1 yem ile 3-5 balık aldığım oldu.
sülünesi sende çıkarabilirsin,bir zıpkın ucu bul yada ona benzer bir şiş yap.kumsalda dizlerine kadar olan derinlikte yavaş yavaş yürü suyun dibinde ufak delikler görürsün.deliğin içine şişi sok hemen kapanır.ve hooop yukarı çek.
kabuğu incedir ve eti tüm balıklar tarafından çok sevilirel
deniz kulağı
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)
Bu Konudaki Etiketler