Yuvacık barajından sazan, aynalı sazan, tatlısu kefali, çaylama çıkabiliyor.
Yem olarakta mısır, solucan, tavuk ciğeri kullandık başkaları ek olarak çekirge, arı ve kurbağa kullandı ama nafile..
Onlar eli boş bizde tek tatlısu kefaliyle yetindik.
Bu saate kadar gençlerden tekrar balığa gitme talebi gelmedi birazda hava kapalı ondan herhalde.
küspe çevresine 4 iğne, iğnelerede hamur yada solucan denesen nasıl olur acaba.biz burada sazana küspe ve hamur kullanırız, iğne olarakta 1 yada 0,1 çapraz bronz kullanırız.doğrusu bayağıdır sazana gitmedim ama giderken bunu kullanırdım. güzel balıklar aldım
sıkıysa yakala HAYALBUYSA
bravo alp
güzel çatalkuyruk almışsın, yem ne kullandın
İstavrit...... Çapari ye geliyor...... Burda olmazdı bunlar..Ama ne hikmetse at 3-3 geliyor.....
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:41 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:17 AM ----------
Çapari ile İstavrit 300 gr kadara çıkıyor.....
[/quote]
Anlamadığım bu balık çapariye yakalan dı...Kepçe ile çıkardılar sudan.... Granyos diyolar burda.... Bu yaklaşık 3 kilo kadar.... Ama 3 gün önce en az 10 kiloluğu kaçırdılar..Kopardı misinayı....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
Gidiyom arada pazarları...Geçen pazar gititim.... Hep granyoslardan yakalamışlar sabah... Ben öğleden sonra gitmiştim... 2 lidaki 3 istavrit...
Bu SUDAK sazanın bir türü galiba.... Kılçıkları çok ufak olur bunların... Rahat yenmez....
Tatlı su da turna yı tek geçerim....
Ankarada olsak da Kesikköprüye gidip kaşık atsak... Ordaki turnalar hiç bir yerde yok...
BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
''Gürcan Moto Garaj''
0 535 939 20 86
@ konyadada çapak diyorlar serkan.adanada yok
@alp dediğin gibi, sudak turnayla aynı şekilde avlanıyor.bizim burda turna bulunmaz, sudak var avcı balık olarak.onuda dubarayla yakalarım ben aslında.ama millet sahte kurtla yakalıyor baktım, bende deneyim dedim ama yok abi, sıfıra sıfır elde sıfır
demirim gürselim işten olmadık allaha şükür fakat mesai değişmişti normale döndüm yine
serkan diğer adı israil sazanı şuan anadolu yakasındaki tüm baraj ve göletler bol bol çıkıyor.nalet hayvan sazan yumurtalarını dölleyebiliyormuş ve hızla ürüyor.
tadı iyi değil ve aşırı kılçıklı. yakalamanın sezonu ve limiti yok
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
kılçıktan yenmez onlar yahu büyük olsa neyse
İnsan olmak yetmez, yetmiyor zaten süpermen olmak lazım bazen..
aman öyle olsun coşkun kardeşim bi terslik olmasında
hani malüm kriz mriz bahaneleri malesef çoğaldı ortamda.
kriz diyor zam yapmıyor
kriz diyor eleman çıkarıyor
ama niyeyse üretim ve tüketim devam ediyor
neyse bunlar oltacı ortamının konusu dışı ama, zaten burasıda konu dışı ortamı deyilmi
yok dostum israil sazanı başka,
biliyorum onuda,
bu farklı,
mesela adapazarı(sakaryada) KAPTIRGA deniyor bu balığa,
ve bir de temizleme esnasında derin derin çizikler atılıyor balığın yanlarına,
bol yağda çıtır çıtır pişiriliyor,
miss gibi oluyor...
bu hafta niyetimiz AĞAÇLI'ya denize gitmek,
kısmetse 600mt ağ var onu atacagız ve gündüz oluncada ağ toplamasından sonra cupp denize
BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
''Gürcan Moto Garaj''
0 535 939 20 86
balıga bak bheeee
:cat:hasanayes@hotmail.com
Evet o zaman haydi balığa organizasyonu nerde kaldı.
Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)