Oltacı & Motorcu Paylaşımları Buraya
Reklamlar
-
Motosikletçi olupta balığa gitme sevdası olmayan hemen hemen yoktur.. Bende öyleydim amaa hem deniz hemde tatlısu balıkçılığında sınıfta kaldım yıllarca bu işlerle uğraşmama rağmen ancak en büyük balığım bir oklama (Turna) oldu. Pek icraat olmadığı için epeydir balığa gitmiyorum gidenlereyse "rastgele" ve bol avlar..
Reklamlar
-
TORAMAN adlı üyeden alıntı
Motosikletçi olupta balığa gitme sevdası olmayan hemen hemen yoktur.. Bende öyleydim amaa hem deniz hemde tatlısu balıkçılığında sınıfta kaldım yıllarca bu işlerle uğraşmama rağmen ancak en büyük balığım bir oklama (Turna) oldu.
Pek icraat olmadığı için epeydir balığa gitmiyorum gidenlereyse "rastgele" ve bol avlar..
hiç tutamadığım balıklardan biri turna birde levrek,şimdi bunlara kafayı takmış durumdayım
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
-
Babaçi tatlısu turnası (biz ona oklama diyoruz) için önce küçük hamsi kadar balıklar yakalıyorsun (yem olarak) onları su doldurulmuş bir kovaya koyuyorsun oklama yakalayacağın yere gidiyorsun (gölet yada dere) misinaya bir mantar, kurşun ve ucuna çelik tel bağlayıp üçlü kanca (çapa gibi) takıyorsun. Kancayı çelik tele bağlamanın sebebi oklamanın sivri dişleri normal misinayı keseceğindendir. Sonra oltayı atıyorsun oklama geldiği zaman mantar bir anda kayboluyor bi 20-25 sn.bekliyorsun (yoksa oklama kaçar) ağır ağır kuzuyu çektiğin zaman dünyalar senin oluyor. Çünkü tatlısu balığı olarak çok lezzetli bir balık..Birde kaşık olta deneyenler oluyor ama devamlı at çek yapmak zorundasın (yorucu) ayrıca yemliye göre şansın daha az..
-
sıkıysa yakala HAYALBUYSA
-
-
resimlerini bekleyeceğiz
buradada fırsat bulamıyorum bir zamandır, gitsem denizde çıkar diye tahmin ediyorum.
-
pazar günü büyük ihtimal resimler geliyor
-
demirgursel adlı üyeden alıntı
pazar günü büyük ihtimal resimler geliyor
Haydi bakalım demirgursel şansın bol olsun rastgele..
-
Rastgele oltacı arkadaşlar .Yazın Ayvalık'da zıpkınla adalarda avlanıyorum. Kıyıdan oltaya balık gelmiyor maalesef yazın Ayvalık'da son senelerde bilinçsiz avlanma yüzünden. Gece mığrı(yılan balığı cinsi) oltaya saldırırdı akşam attığın gibi şimdi o bile yok.
Eskişehir'de pullu sazan var ve avı da küspe-mısır ile yapılır ve tatlı su balıklarından turna-yayın da çok az yani iş değil.
Zıpkınla yakaladığım en büyük balıklar 65 cm kefal ve 185 cm mığrı. Ayvalık'da denizde gördüğüm en büyük balık Çıplak(kefal avcısı) kuzu kadar vardı. Teknenin arkasından 3'lü birleşik iğneye yanaşıyordu. 3 metre mesafede zıpkını atamadım çünkü zıpkını değil beni bile derine götürür.
-
motorhocası adlı üyeden alıntı
Rastgele oltacı arkadaşlar .Yazın Ayvalık'da zıpkınla adalarda avlanıyorum. Kıyıdan oltaya balık gelmiyor maalesef yazın Ayvalık'da son senelerde bilinçsiz avlanma yüzünden. Gece mığrı(yılan balığı cinsi) oltaya saldırırdı akşam attığın gibi şimdi o bile yok.
Eskişehir'de pullu sazan var ve avı da küspe-mısır ile yapılır ve tatlı su balıklarından turna-yayın da çok az yani iş değil.
Zıpkınla yakaladığım en büyük balıklar 65 cm kefal ve 185 cm mığrı. Ayvalık'da cm mığrı. Ayvalık'da denizde gördüğüm en büyük balık Çıplak(kefal avcısı) kuzu kadar vardı. Teknenin arkasından 3'lü birleşik iğneye yanaşıyordu. 3 metre mesafede zıpkını atamadım çünkü zıpkını değil beni bile derine götürür.
usta bu ölçü biriminde bi yanlışlık olmasın
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
-
babaçi adlı üyeden alıntı
usta bu ölçü biriminde bi yanlışlık olmasın
185 cm doğrudur arkadaşım yılan balığı cinsi 300 cm 'e kadar görülmüştür sahillerimizde.
-
-
balığın şeklini tam bilemediğim için
ulen dedim 185 cm
benim boy 1.80
oltaya gelse beni alır götürür
yılan balığı diyince anladım
Bunu da zıpkınla avladım, Cunda tekne geçiş fenerleri yakınında. Karaya çıkartırken zıpkının ucunda can avliyle paletimi ısırmıştı. Bir daha Mığrı zıpkınlamamaya tövbe ettim, felaket karada yaşama isteği olan bir canlı çok acımıştım.Hatta manuel makinayla fotoğrafı var yazıcı bulup göndereceğim.
-
merak ettim nasıl bir balıkmış benden uzun.bulabilirsen resmini yüklermisin
-
demirgursel adlı üyeden alıntı
merak ettim nasıl bir balıkmış
benden uzun.bulabilirsen resmini yüklermisin
[URL=http://g.imageshack.us/img66/mgr1wt0.jpg/1/][IMG]http:
arkadaşın bizimle bi alakası yoktur
maşallah bir tek biz full koruma giyinmiyormuşuz
-
Ben azla sallamışım ya 1.85 cm değil anca bundan biraz daha büyüktü, adam da 1.70 civarı olsa olsa benim mığrı 1.60cm dır. Abartmışız işte gerçek balıkçının gözünde balığı büyük gözükür.
-
[URL=http://g.imageshack.us/img66/mgr1wt0.jpg/1/][IMG]http:
arkadaşın bizimle bi alakası yoktur
maşallah bir tek biz full koruma giyinmiyormuşuz
maşallah bu balığa korumasız zıpkın sıkanın aklından şüphe ederim
müren deyilmi bu
-
Yok ya mahsun bir hayvancağız hiç saldırmaz ben plajdan oltayla yakalıyordum. Müren de zararsızdır inine girmedikçe. Korkulacak balık yok bizm sularımızda. Köpekbalıkları bile otçul veya plankton yer.
-
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
hepsi bir yana, zıpkıncı arkadaş sevindirik vaziyette maşallah
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)
Bu Konudaki Etiketler