Herşeyden önce bu dediğiniz yöntem fotoğrafçılıktaki zoom-out tekniğinden farklıdır. Bu dediğiniz bir film tekniğidir. Yapabilmek için Adobe premier, Ulead Video editör gibi programlara ihtiyacınız var.
Nasıl yapılabilir.
1. Parkta Köpeğini seven bir çocuk fotoğrafı çekersiniz.
2. O fotoğrafı bir masanın üzerine koyup oda içi bir fotoğraf çekerseniz.
3. Duvarda tablo asılı bir başka odanın fotoğrafını çekerseniz. Photoshop ile duvardaki tablonun içine 2 numaralı fotoğrafı yerleştirirsiniz.
Bu böyle uzayıp gider.
Sonra premier gibi programda bu fotoğrafları bu sıra içerisinde açar zoom-out, blow-up ya da artık her neyse yani yavaşça zoom'dan normale geçiş efektini uygularsınız bütün fotoğraflara ve avi haline getirirsiniz.
Kabaca böyle yapabilirsiniz.
Efekt işini photoshop'ta da yapabilirsiniz. Bir film aslında karelerden oluşmuştur. Min 24 kare bir sn içerisinde gösterilirse gözümüz bunu akıcı bir hareket olarak algılar. Atıyorum bir fotoğraftan diğerine geçişin 2sn sürmesini istiyorsanız Fotoğrafa önce zoom yapar sonra 48 kez düşük yüzdeli bir küçültme uygulayıp her birini farklı bir isimde kaydedersiniz. Daha sonra bu 48 fotoğrafı premiere alıp avi yaparsınız gene aynı işlem olur. Tabi harekitin devamlılığı için belli bir noktadan sonra 2 numaralı fotoğrafa sonra 3 numaralı fotoğrafa geçersiniz.
Kısacası bu işlem teknik olarak çok zor olmamakla birlikte elle yapacaksanız baya zamanınızı alır.
Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
Yine de yaşıyor insan, merak yüzünden. Yeni bir şeyler bekleyip duruyor...
Eski fotograflarımı karıştırıken bizim kediye denk geldim. Bu da bizim yaşlı kontes.
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
Arkadaşlar eleştirilerinizi bekliyorum
Tünel tramvay ışığı...
Mc. de aç karnımı doyururken kendimi bir den amerikanya da hissettim D:
Zenci Abla: hey hey hey dedi
Ben: pateyto abla valla pateyto...
Sevgilerimle ...
Kontes 2
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
Ev halleri...
Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
Yine de yaşıyor insan, merak yüzünden. Yeni bir şeyler bekleyip duruyor...
@Ante PS hakkında ki sorularımızı sana yöneltebiliriz değil mi ?
Bunlar da benden...Eleştirilerinizi esirgemeyinizp
Sevgiler...
Herkese sımsıcak karelerle merhaba. 2 günde toplam 400 tane fotoğraf çekmişim. Bunlardan birkaçını sizlerle paylaşacağım yavaş yavaş.
Durdurun Dünyayı İnecek VARRRRR!!!.....
Model çalışmalarımdan birkaçı...
Diğer bir hobimden bir kare []
Alsancak Garı
Kuşçu...
Kaktüs
Ante ve Görkem fotolar çok güzel, güzel çalışmalar olmuş teşekkürler,elinize sağlık.
Afiyet olsun
Teşekkür ederim
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:29 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:37 ----------
Bahar geldi hoşgeldi
Bugün botanik parka gittim. Çiçekler açmış
ve evet kontrast hastasıyım
50 mm F2
Axe
Bokeh
50-200mm
selam arkadaslar...
bn de bi kac kare paylasayim...
nikon d70s+50mm 1,8f
zenit em - 50mm... elde bulb modu
http://agresiftosbaa.deviantart.com/ bu da galerim...
Manic Depression Is Touching My Soul...
1. ve 3. kare çok güzel olmuş eline sağlık
Pentax SMC-A 50mm f2 - lightbox
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)